Ολυμπιακοί αγώνες | Να χάσει κανείς ή να μην χάσει;

Οι Ισπανοί συζητούν ανοιχτά το ενδεχόμενο να χάσουν εσκεμμένα από την Βραζιλία στον τελευταίο τους αγώνα στην πρώτη φάση, προκειμένου να αποφύγουν την αναμέτρηση με τις ΗΠΑ πριν από τον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων!

Η ήττα από τη Ρωσία έφερε τους Φούριας Ρόχας σε περίεργη θέση. Διότι αν βγουν δεύτεροι, θα ανταμώσουν με τις ΗΠΑ στον ημιτελικό κι έτσι δεν θα έχουν πολλές πιθανότητες να φτάσουν στον τελικό...

Γι αυτό και στην Ισπανία υπάρχουν πολλοί που σκέφτονται ότι θα είναι προτιμότερο να ηττηθεί η Εθνική τους ομάδα από τη Βραζιλία, ώστε να μείνει στην 3η θέση και να μην υπάρχει περίπτωση διασταύρωσης με τις ΗΠΑ πριν από τον τελικό.

Θυμίζουμε ότι στο παρελθόν πολλές ομάδες έχουν μπει σε αυτή τη διαδικασία να σκεφτούν το ενδεχόμενο ήττας για να αποφύγουν κάποια διασταύρωση, το είχε κάνει και η Εθνική στο Μουντομπάσκετ του 2010, μπροστά στο ενδεχόμενο να παίξει με τις ΗΠΑ στους "8". Βέβαια στην Ελλάδα ξέσπασε... εμφύλιος τότε, διότι θεωρήθηκε ανεπίτρεπτη ακόμα και η σκέψη. Τώρα, η μεγαλύτερη αθλητική εφημερίδα της Ισπανίας, η Marca, στην ηλεκτρονική της έκδοση έχει ως πρώτο θέμα το συγκεκριμένο δίλημμα.

Να προσθέσουμε και κάτι ακόμα. Σε τούτους τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η παγκόσμια ομοσπονδία του Μπάντμπιντον απέκλεισε 4 ζευγάρια επειδή κάθισαν επίτηδες να χάσουν, διαλέγοντας αντίπαλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα