ΝΟΤΟΣ | 2ος: Αποσύρεται από το πρωτάθλημα ο Παπάδος Γέρας

Η φετινή προσπάθεια της ΚΤΕΟ Ασβεστάς Γέρα στη Γ' Εθνική του μπάσκετ των ανδρών ολοκληρώνεται άδοξα, μετά την παραίτηση του συλλόγου, η οποία κατατέθηκε στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης πριν από λίγη ώρα.

Η κακή αγωνιστική πορεία σε συνδυασμό με όλα τα εσωτερικά προβλήματα της ομάδας από το ξεκίνημα της σεζόν, είχαν κάνει πολύ δύσκολη την κατάσταση και δεν είναι υπερβολή πως οι Γεραγώτες βάδιζαν σε τεντωμένο σχοινί εδώ και αρκετές εβδομάδες. Το τραγικό συμβάν με τον ξαφνικό θάνατο του Στρατή Τραντάλη, παίκτη του Παγγεραγωτικού,

μια μέρα πριν το πολύ κρίσιμο ματς με αντίπαλο το Χαλάνδρι στη Μυτιλήνη και η άρνηση της Ομοσπονδίας να αναβάλλει την αναμέτρηση, έφερε και το μηδενισμό του Παπάδου Γέρας, που είδε έτσι να διαγράφεται ουσιαστικά και η μοναδική του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα απέναντι στο ΒΑΟΛ Χίου.

Με σημερινό της έγγραφο προς της ΕΟΚ, η διοίκηση του Παπάδου Γέρας ενημέρωσε πως δεν προτίθεται να συνεχίσει στο πρωτάθλημα του 2ου ομίλου του νότου στη Γ' Εθνική, ζητώντας από τη διοργανώτρια αρχή να μην προχωρά σε ορισμό των αγώνων της στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος.

Το "SL" επικοινώνησε με τον Πρόεδρος του συλλόγου Βασίλη Ανδριώτη, ο οποίος δήλωσε εμφανώς απογοητευμένος: "Είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη η αποχώρηση της ομάδας μας από το πρωτάθλημα. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, μετά και το μηδενισμό μας κόντρα στο Χαλάνδρι, δεν υπήρχε κανένας λόγος να συνεχίσουμε. Οι εποχές είναι πολύ δύσκολες οικονομικά και ειλικρινά, δεν έχουμε καμία πρόθεση, να βάζουμε τις υπόλοιπες ομάδες στην ταλαιπωρία και στα έξοδα ενός ταξιδιού στη Μυτιλήνη. Σεβόμαστε την κατάσταση λόγω της κακής οικονομικής συγκυρίας, την οποία βιώνουν όλοι στην κατηγορία. Από την πλευρά μας, όσο κι αν μας πικραίνει η παραίτηση από το πρωτάθλημα, αισθανόμαστε πως κάνουμε το σωστό. Προσωπικά, ξέρω από πρώτο χέρι τι σημαίνει να ταξιδεύει η αποστολή μιας ομάδας από και προς ένα νησί. Μας μένει η απογοήτευση πάντως..."

Η Γέρα ολοκλήρωσε τη σεζόν με μόλις μία νίκη στα παρκέ, αυτή επί του Βούρειου στη γειτονική Χίο, γνωρίζοντας την ήττα στις υπόλοιπες εννιά αναμετρήσεις της. Η παραίτησή της από το πρωτάθλημα, όσο κι αν δεν ηχεί ευχάριστα στα αυτιά των φίλων του μπάσκετ στη Λέσβο, αποδεικνύει τουλάχιστον πως στις μέρες επικρατεί ακόμα ο σεβασμός προς τους αντιπάλους και τους διοικούντες που "σκορπούν" τα χρήματά τους στον (σχεδόν) ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Πηγή: sportLesvos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα