Μάντζαρης: "Τα πιτσιρίκια γίνονται άνδρες"

Η Άμιλλα υπό τις οδηγίες του Αντώνη Μάντζαρη πήρε χθες (15/02) την έβδομη νίκη της στον 2ο Όμιλο της Γ' ΕΣΚΑ. Ο τεχνικός της ομάδας αλλά και γκαρντ της ΑΕΚ μίλησε στο superbasket.gr για τα προπονητικά βήματα που ακολουθεί.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως για να γίνει κάποιος καλός προπονητής θα πρέπει πρώτα να "σκοτώσει" τον παίκτη μέσα του, αλλά ο Αντώνης Μάντζαρης

δεν συμμερίζεται την συγκεκριμένη άποψη. "Πιστεύω ότι βοηθάει στην ψυχολογία της ομάδας. Δεν φέρομαι στους παίκτες όπως δεν θέλω να φέρονται και σε εμένα οι προπονητές", δήλωσε 26χρονος γκαρντ όταν ρωτήθηκε για το αν βοηθάει την ομάδα του το γεγονός ότι ο ίδιος είναι εν ενεργεία παίκτης και συμπλήρωσε: "Φέρομαι στους παίκτες όπως θέλω να συμπεριφέρονται και σε εμένα οι προπονητές. Το ίδιο όμως κάνουν και οι παίκτες, οι οποίοι ανταποκρίνονται με την συμπεριφορά τους".

Όσον αφορά για τα όσα έχει αποκομίσει από την μέχρι τώρα καριέρα του ως παίκτης, ο Αντώνης Μάντζαρης σημείωσε πως "η εμπειρία μου από τις μεγάλες κατηγορίες με βοηθάει πάρα πολύ. Έχω μάθει πάρα πολλά από τον Θανάση Σκουρτόπουλο και τον Αργύρη Πεδουλάκη και προσπαθώ να τα μεταφέρω στους παίκτες".

Από την Άμιλλα όμως ξεκίνησε και την προπονητική του καριέρα ο Αργύρης Πεδουλάκης. Θα ακολουθήσει ο Μάντζαρης τον ίδιο επιτυχημένο δρόμο; "Είναι ένα όνειρο. Μακάρι να επιτύχω τόσα όσα ο Πεδουλάκης. Από την Άμιλλα όμως έχει ξεκινήσει την καριέρα του και ο Γιάννης Σμυρνιώτης του Αρκαδικού".

Όσον αφορά για την Άμιλλα ο Μάντζαρης τόνισε πως "είμαστε μια νεανική ομάδα. Έχουμε πολλά νεαρά παιδιά και πιτσιρικάδες που προέρχονται από τις ακαδημίες της ομάδας. Στην αρχή της χρονιάς κάναμε κάποιες ήττες που οφείλονταν στην έλλειψη εμπειρίας. Τα πιτσιρίκια όμως γίνονται άνδρες. Έχουμε αποκτήσει πλέον χαρακτήρα και αγωνιστική ταυτότητα, κάτι που φαίνεται και στο γήπεδο".
Τα γήπεδα της ΕΣΚΑ και της ΕΣΚΑΝΑ γεμίζουν, γεγονός που δεν περνάει απαρατήρητο από τον Αντώνη Μάντζαρη; "Υπάρχει κέφι στις κερκίδες. Βλέπεις παρέες, φίλους και αυτό είναι πολύ θετικό. Το κλίμα είναι πολύ καλό και φιλικό. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μια μεγάλη προσπάθεια. Είμαστε μια ομάδα της γειτονιάς του Μπουρναζίου αλλά αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην έδρα μας. Βλέπουμε πως και στα άλλα γήπεδα ο κόσμος ανταποκρίνεται και αναγνωρίζει τις προσπάθειες των παιδιών που είναι ερασιτέχνες".

Ο Αντώνης Μάντζαρης όμως προτιμάει να είναι παίκτης ή προπονητής; "Παίκτης, αλλά θα συνεχίσω και ως προπονητής"

Keywords
Τυχαία Θέματα