ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. | Παπαλουκάς: "Φάιναλ φορ χωρίς Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό"

Τις προβλέψεις του για τις ομάδες που θα βρίσκονται στο φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης, έκανε ο Θοδωρής Παπαλουκάς και μέσα σ' αυτές δεν συγκαταλέγονται Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός!

Ο πολύπειρος Ελληνας γκαρντ της Μακάμπι θεωρεί πως η ομάδα του μπορεί να "σπάσει" την έδρα των πρωταθλητών Ευρώπης, τους οποίους χαρακτήρισε "μεγάλη ομάδα", ενώ παράλληλα εκθείασε Μπατσελόνα και Ναβάρο, αλλά και τον "μέντορά" του Ετόρε

Μεσίνα.

Αποσπάσματα από την συνέντευξη του Θοδωρή Παπαλουκά στην καταλανική Sport:

Πώς είναι η πρώτη σου χρονιά με την Μακάμπι; Αγωνίζεσαι λιγότερο από όσο περίμενες;

"Είμαι καλά, μου αρέσει που βρίσκομαι εδώ και μένω σε μια τόσο ευχάριστη πόλη όπως το Τελ Αβίβ. Σε μερικά παιχνίδια δεν πήρα τον χρόνο συμμετοχής που είχα συνηθίσει, αλλά δουλεύω σκληρά ώστε να βρίσκομαι σε φόρμα και να βοηθώ την ομάδα όποτε το κρίνει ο προπονητής".

Ο Παναθηναϊκός είναι ο χειρότερος δυνατός αντίπαλος στα προημιτελικά;

"Πρόκειται για μια μεγάλη ομάδα, με έναν μεγάλο προπονητή και πολύ καλούς παίκτες. Το πιο σημαντικό για μας θα είναι να κερδίσουμε τουλάχιστον ένα παιχνίδι μακριά από την έδρα μας".

Βλέπεις την Μπαρτσελόνα σαν ένα από τα φαβορί για να κατακτήσει τον τίτλο;

"Η Μπάρτσα και η ΤΣΣΚΑ είναι τα δυο μεγάλα φαβορί, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Από εδώ και πέρα η ψυχολογία είναι πολύ σημαντική. Πέρυσι η Μπαρτσελόνα ήταν το απόλυτο φαβορί και όμως δεν έφτασε καν στο φάιναλ φορ. Η Μπάρτσα είναι μια μεγάλη ομάδα, με τον ίδιο προπονητή εδώ και κάποια χρόνια, με καλούς παίκτες σε κάθε θέση και κάποιους πολύ υψηλού επιπέδου όπως ο Ναβάρο, ενώ και οι ψηλοί της είναι επίσης πολύ καλοί".

Ο προπονητής της Ρεάλ, Πάμπλο Λάσο, δήλωσε ότι κατά τη γνώμη του ο Ναβάρο δεν είναι ηγέτης. Ποια είναι η άποψή σου;

"Πρόκειται για τον καλύτερο Ευρωπαίο σκόρερ που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, ειδικά στην Ευρωλίγκα και η ομάδα του έχει πολλές επιτυχίες. Είναι μεγάλος παίκτης και ηγέτης. Ισως φέτος να μην αποδίδει όπως άλλες χρονιές λόγω του τραυματισμού του, αλλά συνεχίζει να αποτελεί απειλή για οποιαδήποτε ομάδα. Με αυτόν στο παρκέ δεν μπορείς να χαλαρώσεις ούτε δευτερόλεπτο, γιατί είναι ικανός να σε "σκοτώσει" μέσα σε ένα πεντάλεπτο".

Πώς βλέπεις την ΤΣΣΚΑ;

"Είναι μια από τις καλύτερα οργανωμένες ομάδες, είχα την τύχη να αγωνιστώ εκεί και πρέπει να ομολογήσω ότι προγραμματίζουν κάθε τους κίνηση. Διαθέτει παίκτες που της επιτρέπουν να παίζει σε πολύ υψηλό επίπεδο όπως οι Κιριλένκο και Κριάπα, που κάνουν τη διαφορά στην επίθεση. Μετά υπάρχουν οι Κρστιτς, Σισκάουσκας, Γκόρντον, Τεόντοσιτς που δίνουν ενέργεια και λύσεις. Τώρα όμως το κλειδί βρίσκεται στον βαθμό ετοιμότητας με τον οποίο θα παρουσιαστεί κάθε ομάδα στο φάιναλ φορ".

Ποιες ομάδες θα φτάσουν στην Κωνσταντινούπολη;

"Μακάμπι, ΤΣΣΚΑ, Μπαρτσελόνα και Σιένα".

Στη διάρκεια της καριέρας σου, είχες την ευκαιρία να αγωνιστείς στην Ισπανία;

"Όχι, αν και το περασμένο καλοκαίρι είχα δυο τρεις ομάδες στο μυαλό μου και μια

Keywords
Τυχαία Θέματα