ΛΕΑΝΗΣ | Αλλάξανε θέση, αρέσει, δεν αρέσει. Ξέρετε ποιοι;

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε ανάπτυξη, ο Ολυμπιακός σε ύφεση. Τα μεγάλα βουνά, έχουν και μεγάλες χαράδρες και πλέον εκεί που ήταν ο Παναθηναϊκός μέχρι τα τέλη Δεκέμβρη, βρίσκεται ο Ολυμπιακός στα τέλη Γενάρη.

Μέσα σε ένα μήνα

έγινε η αλλαγή και όπως λέγαμε και το πιστεύαμε ότι οι πράσινοι θα βρουν το δρόμο τους μόλις ξεπεράσουν τα προβλήματα υγείας και την έλλειψη ενέργειας, έτσι θεωρούμε ότι θα γίνει στην πορεία της σεζόν και με τους ερυθρόλευκους.

Ο Παναθηναϊκός έχει βρει πλέον το δρόμο του και οι παίκτες του δεν έχουν απλή συμμετοχή στα παιχνίδια, αλλά και παρουσία. Εχουν ρόλους, ξέρουν τι ακριβώς θα κάνουν στην επίθεση, τι στην άμυνα. Πότε θα σουτάρουν, πότε θα πασάρουν. Πότε θα κάνουν φάουλ, πότε θα δώσουν βοήθεια.

Ο Παναθηναϊκός πήγε και πάλι το παιχνίδι στο ρυθμό που ήθελε και έφτασε στη νίκη δίχως να κάνει κάτι ιδιαίτερο. Κέρδισε ουσιαστικά δίχως να πάρει βοήθεια από τους Λάσμε και Μασιούλις. Και κατάφερε να κρύψει και τα προβλήματα που προέκυψαν με τα φάουλ του Ούκιτς και του Διαμαντίδη. Από τη στιγμή που τα καταφέρνει και τα βγάζει πέρα, έχει πολύ λιγότερα πράγματα να φοβάται.

Για τον Παναθηναϊκό δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Είναι στον τελικό του Κυπέλλου, είναι πρώτος στην κανονική περίοδο, παραμένει αήτττητος στο Top 16 της Ευρωλίγκα. Πλέον μπορεί να ρίξει όλο το βάρος στην Ευρώπη, μέχρι να παίξει και τον τελικό Κυπέλλου.

Ο Ολυμπιακός έχει θέμα, κάνει την κοιλιά του, συμβαίνουν αυτά μέσα στη σεζόν. Ναι μεν έχει χαθεί το Κύπελλο και η πρωτιά στην κανονική περίοδο, αλλά στην Α1 τα πάντα θα κριθούν στο τέλος. Το ζητούμενο και γι αυτόν είναι η Ευρωλίγκα. Και η επανεκκίνηση πρέπει να γίνει άμεσα, από το ματς με την Λαμποράλ Κούτσα

Ο Σπανούλης δεν βρίσκει τη λύση απέναντι στον Παναθηναϊκό κι αυτό είναι ένα θέμα, γιατί μοιάζει περισσότερο ψυχολογικό το πρόβλημά του. Γενικά ο Ολυμπιακός δείχνει να πονάει στην περιφέρεια, όχι τόσο γιατί λείπει ο Λο, αλλά γιατί δεν είναι καλά ο Σπανούλης, δεν είναι καλά, ο Σλούκας, ο Μάντζαρης. Και ο Λοτζέσκι έχει χάσει τον προσανατολισμό του.

Ο Περπέρογλου από την πλευρά του ήταν μεν MVP στην Ευρωλίγκα τον Δεκέμβριο, αλλά δεν μπορεί να είναι μόνιμα στο κόκκινο.

Ο Ολυμπιακός δημιουργεί και εκτελεί από τους περιφερειακούς του και έχει μπλοκαριστεί. Λείπε και η ενέργεια και δεν τα βγάζει πέρα δίχως τον Σπανούλη. Οπως δεν μπορούσε ο Παναθηναϊκός όταν δεν έπαιζε καλά ο Διαμαντίδης.

Τώρα είναι η σειρά του Ολυμπιακού να ξεπεράσει το ντεφορμάρισμα και τα άσχημα αποτελέσματα. Αν τα καταφέρει, θα είναι σίγουρα άλλη ομάδα όταν θα κρίνονται οι τίτλοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα