ΚΟΤΖΙΑΣ | Βρε, μήπως έχει καλύτερο ρόστερ από πέρυσι ο Παναθηναϊκός;

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Εντάξει, το ξέρουν μέχρι και τα... μωρά ότι το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και επικρατεί εκείνος, που διαθέτει το καλύτερο σύνολο. Και το πιο έτοιμο την κατάλληλη στιγμή.

Ο Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει μία νέα προσπάθεια με μπόλικα καινούρια πρόσωπα με στόχο να επανέλθει στην κορυφή της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Εμείς αυτό, που κάναμε ήταν να σχηματίσουμε ζευγάρια νέων και πρώην (περυσινών) παικτών του «τριφυλλιού», συγκρίνοντάς τα. Εχουμε και λέμε: τα συμπεράσματα δικά σας.
ΟΥΚΙΤΣ-ΚΑΛΑΘΗΣ: Σε αυτό το ζευγάρι υπάρχει ισορροπία. Ο Κροάτης είναι πολύ πιο έμπειρος, έχει μεγαλύτερες παραστάσεις από τον πλέι-μέικερ της Εθνικής. Εχει και μεγαλύτερη προσωπικότητα. Ο Καλάθης, όμως, είναι πιο ομαδικός από τον Κροάτη, που έχει ηγετικά προσόντα, κάποιες φορές, όμως, το παρακάνει με τον ατομισμό του. ΥΠΕΡΕΧΕΙ: ΚΑΝΕΙΣ.
ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ-ΓΙΑΣΙΚΕΒΙΤΣΙΟΥΣ: Εδώ σαφώς υπερτερεί ο Λιθουανός. Το γιατί μάλλον δεν χρειάζεται να το εξηγήσουμε. Η υπεροπλία του Ξανθόπουλου στην άμυνα δεν μπορεί να συγκριθεί με όσα πολλά καλά κάνει στους άλλους τομείς ο Λιθουανός. ΥΠΕΡΕΧΕΙ: ΓΙΑΣΙΚΕΒΙΤΣΙΟΥΣ.
ΚΙΤΣΕΝ-ΛΟΓΚΑΝ: Ο Λόγκαν είναι καλύτερος στο επιθετικό κομμάτι. Ή αν προτιμάτε, είναι πιο «καθαρός» σκόρερ από τον Κίτσεν. Ο τελευταίος, όμως, πέρα του ότι είναι αποτελεσματικότατος στην επίθεση, κάνει και πολλές άλλες δουλειές, που ο Λόγκαν δεν κάνει. Κυρίως στα ριμπάουντ. ΥΠΕΡΕΧΕΙ: ΚΙΤΣΕΝ.
ΜΠΡΑΜΟΣ-ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ: Και εδώ υπάρχει ισορροπία. Ο Περπέρογλου είναι πιο «ψημένος» στο υψηλό επίπεδο από τον Μπράμο, από τον τελευταίο, όμως, κάθε άλλο παρά λείπουν τα προσόντα. Το έχουμε δει στην Εθνική, αλλά πολύ περισσότερο στο ισπανικό πρωτάθλημα. Εκεί, όπου έπαιζε με την φανέλα της Κανάρια. Αν, πάντως, γέρναμε λίγο προς μία πλευρά, θα ήταν σε αυτή του Περπέρογλου. Αλλά δεν το κάνουμε, έχοντας στο νου μας την περυσινή σεζόν, όπου λόγω του προβλήματος του, ο «Πέρπε» δεν προσέφερε όσα θα μπορούσε στην ομάδα του. ΥΠΕΡΕΧΕΙ: ΚΑΝΕΙΣ.
ΜΑΣΙΟΥΛΙΣ-ΣΑΤΟ: Κρίνοντας τους από πλευράς αξίας, ο Σάτο είναι καλύτερος. Μόνο, που στον Παναθηναϊκό, στα δύο χρόνια, που έπαιξε, προσέφερε ελάχιστα πράγματα. Αυτά τα ελάχιστα πράγματα, θα τα δώσει σίγουρα ο Μασιούλις. Το πιθανότερο είναι ο Λιθουανός να δώσει κατά τι περισσότερα. ΥΠΕΡΕΧΕΙ: ΜΑΣΙΟΥΛΙΣ.
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ-ΚΑΪΜΑΚΟΓΛΟΥ: Δεν υπάρχει σύγκριση. Ο Γιαννόπουλος έχει ταλέντο και πολύ καλό σουτ, αλλά δεν μπορεί να συγκριθεί με έναν παίκτη, που τα κάνει όλα στο παρκέ. Και τα κάνει πολύ καλά σε υψηλό επίπεδο. ΥΠΕΡΕΧΕΙ: ΚΑΪΜΑΚΟΓΛΟΥ.
ΠΑΝΚΟ-ΣΜΙΘ: Ο Πάνκο, καλύτερος παίκτης της περυσινής ACB, δεν μπορεί να μην βοηθήσει περισσότερο από τον Σμιθ. Ο τελευταίος σε καμία περίπτωση δεν είναι του πεταματού, στον Παναθηναϊκό, όμως, δεν μπόρεσε να δώσει όσα μπορούσε. Ο Πάνκο είναι παίκτης, που θα ταιριάξει καλύτερα. ΥΠΕΡΕΧΕΙ: ΠΑΝΚΟ.
ΛΑΣΜΕ-ΜΠΑΤΙΣΤ: Εκτιμάται ή μάλλον η μπασκετική λογική λέει ότι ο Λάσμε θα αφήσει και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών του στο παρκέ, αφού είναι τρομερός πολεμιστής. Οταν, όμως, γίνεται
Keywords
Τυχαία Θέματα