ΚΟΤΖΙΑΣ | Γιατί επέλεξε τον Λοτζέσκι ο Μπαρτζώκας

«Ποιος είναι αυτός ο Λοτζέσκι; Από την Οστάνδη; Ποια είναι αυτή; Μα, παίκτη από το βελγικό πρωτάθλημα;».

Κοιτάξτε τον εαυτό σας από τον καθρέφτη και σίγουρα αρκετοί από εσάς θα είπατε κάτι από τα παραπάνω, όταν γνωστοποιήθηκε η απόκτηση από πλευράς Ολυμπιακού του Αμερικάνου με βελγικό διαβατήριο γκαρντ-φόργουορντ. Από χθες, όμως, είναι κατά κάποιον τρόπο ο ήρωας πολλών φίλων των πρωταθλητών Ευρώπης. Για πόσο θα διαρκέσει αυτό, δεν το γνωρίζουμε, αλλά προς το παρόν ο απόφοιτος του πανεπιστημίου της

Χαβάι είναι για τα καλά στις καρδιές μεγάλου μέρους του κόσμου των Πειραιωτών.
Για να είμαστε δίκαιοι και συγκεκριμένοι, τα συναισθήματα για τον Λοτζέσκι (για τον οποίο κατ' αρχάς υπήρχε μεγάλη αμφιβολία, δυσπιστία, έως και αποδοκιμασία, τη στιγμή, που αποκτήθηκε, ενώ εκτός των άλλων ακούγονταν αρκετά ονόματα του ΝΒΑ) άρχισαν να αλλάζουν μετά τον τελικό του Rixos Cup, όταν ο περί ου λόγος στη πολύ καλή απόδοση, που είχε, προσέθεσε και το νικητήριο καλάθι κόντρα στη Μπεσίκτας. Χθες ο 28χρονος έδωσε συνέχεια και έπεισε και τους πλέον άπιστους ότι αν μη τι άλλο το μπασκετάκι το γνωρίζει καλά. Είναι θετικός αγωγός για την ομάδα υπό την έννοια ότι την άμυνά του την παίζει, το ριμπάουντ το έχει, τη μπάλα την πασάρει και βέβαια με το σουτ του σε «σκοτώνει». Οχι, δεν είναι ο Μάικλ Τζόρνταν, αλλά είναι ένας καλός έως πολύ καλός παίκτης, τον οποίο ο Γιώργος Μπαρτζώκας έβγαλε από το...καπέλο του. Λαγό από το καπέλο, που λένε.

Οταν εμείς (και όταν λέμε εμείς, εννοοώ εγώ και άλλοι πολλοί) γράφαμε ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει έναν από τους Καρτιέρ Μάρτιν, Μαλίκ Χέρστον, το sportando.net έβαλε φωτιά στη νύχτα (υπό την έννοια ότι γράφτηκε πρώτες πρωϊνές ώρες της 29ης Ιουλίου), αναφέροντας ότι οι πρωταθλητές Ευρώπης κλείνουν τον Ματ Λοτζέσκι. Σαν ξημέρωσε η πληροφορία επιβεβαιώθηκε και ο Αμερικάνος άρχισε να σκέφτεται τη ζωή μετά το Βέλγιο, όπου πέρασε μεγάλο μέρος της καριέρας του. Φόρεσε τα «ερυθρόλευκα» και σχεδόν άπαντες άρχισαν να τον «ξεψαχνίζουν», αφού ήταν άγνωστος στο ευρύ κοινό. Αντε να το ήξεραν 50 μυημένοι στο άθλημα και σίγουρα οι άνθρωποι του Πανιωνίου, αφού είχε τεθεί αντίπαλός τους πέρυσι στο Eurocup. Ανάμεσα στους μυημένους είναι και ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Πανιώνιος, Λουκάς Σιότροπος, ο οποίος ζει μεταξύ Βελγίου και Ελλάδας και μάς είχε ενημερώσει πολύ πιο πριν για τον εκλεκτό του Ολυμπιακού. Εχει γράψει άλλωστε ο Σπύρος Καβαλιεράτος σχετικά.
Το θέμα είναι ποιος τον εμπιστεύτηκε τον Λοτζέσκι για να του δώσει την θέση του Κώστα Παπανικολάου. Ποιος άλλος; Ο καθ' ύλην αρμόδιος. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Τον έψαξε πολύ και του έδωσε το στυλό να υπογράψει: «Από όσους πολλούς είδα, μόνο ο Λοτζέσκι μπορεί να μου κάνει αυτά, που θέλω» έχει πει σε ανύποπτο χρόνο ο προπονητής του Ολυμπιακού. Ακόμη είμαστε στο Α της χρονιάς, αλλά όπως αναφέραμε όλοι βλέπουν ότι ο Αμερικάνος παίκτης γνωρίζει το άθλημα πολύ καλά. Μόνο αυτό: τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Αλλωστε πετυχημένος είναι αυτός, που θα σηκώσει τις κούπες στο τέλος. Ο Ολυμπιακός έπαιξε πέρυσι με τον Πάουελ και τον Πέρκινς και σήκωσε Ευρωλίγκα. Πολλά πράγματα είναι σχετικά, αλλά και κάποια άλλα είναι φανερά και ξεκάθαρα. Και δεν μπορούμε να μην τα επισημάνουμε, άλλωστε τα είδε όλος ο κόσμος. 'Η μάλλον αυτοί, που είδαν το ματς και γενικώς παρακολουθούν το άθλημα από κοντά.

Keywords
Τυχαία Θέματα