Καβάσιλας: "Το μπάσκετ ταιριάζει στον Έλληνα"

Ο έμπειρος τεχνικός, μίλησε στο superbasket.gr για την ομάδα της Ευρυάλης και την μάχη, όπως την χαρακτήρισε, για την παραμονή στην κατηγορία.

"Από μόνη της μια νίκη δεν αρκεί.΄Ηταν σίγουρα σημαντική αλλά εμείς κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά παρά τα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Προβλήματα αγωνιστικής φύσης, καθώς οι τραυματισμοί που είχαμε να αντιμετωπίσουμε ήταν πολλοί.

Από την μέρα που ανέλαβα την ομάδα είχαμε πρόβλημα κυρίως στη θέση των ψηλών. Χάσαμε τον Στέλιο Σκουλούδη

που ένας χρόνιος τραυματισμός δεν του επιτρέπει να αγωνιστεί, ο Τσιάκος έσπασε το χέρι του, ο Βασιλόπουλος σταμάτησε...

Εμείς όμως δεν απογοητευόμαστε, παρά τις δύσκολες συνθήκες. Ξέρουμε που βρισκόμαστε. Η παραμονή στην κατηγορία θα είναι κι αυτό μια επιτυχία. Η Ευρυάλη είναι ένα πολύ καλά οργανωμένο σωματείο και πληρεί όλες τις προδιαγραφές. Όλοι μας, επιτελείο και παίκτες έχουμε πολύ διάθεση για δουλειά και να παίξουμε μπάσκετ".

Στη συνέχεια, ο Έλληνας τεχνικός μίλησε για τον ταλαντούχο 16χρονο και μέλος της Εθνικής Παίδων, Δημήτρη Σταμάτη:

"Ο Δημήτρης είναι ο καλύτερος παίκτης που υπάρχει στην ηλικία του! Είναι πολύ σημαντικό που ένα τόσο νέο παιδί να μπορεί να αγωνίζεται απέναντι σε άντρες. Δεν είναι μόνο το γεγονός πως βοηθάει στο επιθετικό κομμάτι, κάνει σπουδαία δουλειά σε όλο το γήπεδο. Είναι ακόμη μικρός και καθημερινά μαθαίνει όλο και περισσότερα. Δεν μπορώ όμως να μην αναφέρω και τον Μιχάλη Κουρή. Είναι η "μανα του λόχου"! Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να τον έχουμε στην ομάδα. Είναι ο πρώτος που έρχεται στην προπόνηση και ο τελευταίος που φεύγει! Είναι επίσης πολύ σημαντικό το γεγονός πως βοηθάει πολύ τα νέα παιδιά στην ομάδα με την εμπειρία του".

Με αφορμή την παρουσία του Σταμάτη στην ομάδα, αναφέρθηκε και στις κοινωνικές συνθήκες που οδηγούν τις ομάδες στην επιλογή νέων Ελλήνων παικτών:

"Οι κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν στην χώρα, μπορούν να έχουν και "θετικές" συνέπειες. Θα ξαναγυρίσουμε σε πράγματα που είχαμε ξεχάσει... Τις γειτονιές και τις παρέες. Το μπάσκετ πρέπει να επιστρέψει εκεί που του αξίζει. Δεν είναι απλά ένα κριτήριο για να βγάλεις λεφτά.

Μετά την επιτυχία του Ευρωμπάσκετ το '87 όλοι ήθελαν να γίνουν "Γκάληδες"! Το μπάσκετ είναι άθλημα που ταιριάζει στον Έλληνα και είναι καιρός να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα".

Keywords
Τυχαία Θέματα