ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΣ | Το κρέας έγινε... Καραϊσκάκης

Μπράβο αγόρι μου, μπράβο λεβέντη μου, μπράβο ήρωα, μπράβο παιδί μου, μπράβο Καραϊσκάκη μου, μπράβο γίγαντα... Ού να μου χαθείς κρέας...

Κρέας το λιοντάρι και ο Καραϊσκάκης; Δεν φταίες εσύ παλιόπαιδο, εμείς φταίμε που σε βάζουμε στην ομάδα. Αλήτη, χαραμοφάη. Ανίκανε...

Μόνο η αείμνηστη η Ρένα Βλαχοπούλου θα μπορούσε να αποδώσει καλύτερα την απορία της γι αυτό που συμβαίνει με τους περισσότερους οπαδούς... Που όχι από αγώνα σε αγώνα, ούτε καν από ημίχρονο

σε ημίχρονο, αλλά από φάση σε φάση, αλλάζουν άποψη. Και είτε αποθεώνουν, είτε.. κράζουν τους πρωταγωνιστές. Στο μπάσκετ όποιος έχει την μπάλα είναι ήρωας και λεβέντης, αλλιώς είναι κρέας, θα πρόσθετε αν έβλεπε την πορτοκαλή μπάλα και όχι την ασπρόμαυρη, στο "η Ρένα είναι οσφάιντ".

Μια βόλτα στο facebook την ώρα του αγώνα του Ολυμπιακού στη Μόσχα ήταν ικανή να σε... τρελάνει. Ευτυχώς που δεν είχαν κινητά οι παίκτες και ο Μπαρτζώκας στα αποδυτήρια για να διαβάσουν τι έλεγαν όσοι έβλεπαν το ματς με την Χίμκι. Ε, βέβαια όταν τελείωσε το παιχνίδι, ο Σπανούλης από... κρέας έγινε πάλι Καραϊσκάκης, ο Μπαρτζώκας λεβέντης, ο Σλούκας λιοντάρι και ούτω καθ' εξής.

Εννοείται πως κανείς δεν παίζει πάντα καλά, όχι μέσα σε ένα αγώνα, αλλά και κατά τη διάρκεια της σεζόν. Ομως ειδικά ο αρχηγός του Ολυμπιακού, δεν μπορεί να κρίνεται τόσο αυστηρά με ένα ημίχρονο ή με μια κακή απόδοση. Δεν έπαιξε καλά στο πρώτο μέρος, δεν βοηθούσε το παιχνίδι της ομάδα με τον τρόπο που αγωνιζόταν, αλλά βρέθηκε η άκρη στο δεύτερο ημίχρονο. Την βρήκε μαζί με τον προπονητή και τους συμπαίκτες. Κατάφερε και να δημιουργήσει και να εκτελέσει και ο Ολυμπιακός πέτυχε νίκη-πρόκριση. Και έβαλε τις βάσεις ακόμα και για μια θέση στη δυάδα.

Οντως υπήρξε πρόβλημα στο πρώτο ημίχρονο. Η Χίμκι ήταν εξαιρετική, είχε φοβερή κυκλοφορία της μπάλας με τον Πλάνινιτς σε εκπληκτική κατάσταση και τους υπόλοιπους να ευστοχούν. Την ίδια ώρα εγκλώβισε τον Ολυμπιακό, δεν του επέτρεψε να δημιουργήσει. Ούτε επί της ουσίας να πασάρει, γι αυτό και οι ερυθρόλευκοι δεν έκαναν ούτε ασίστ, ούτε και λάθη.

Ομως στο δεύτερο ημίχρονο στο πλάι του εξαιρετικού σε όλο το ματς Κάιλ Χάινς, στάθηκε ο Βασίλης Σπανούλης, που ήταν ο ηγέτης της ανατροπής. Ο Κώστας Σλούκας απέδειξε ότι δίπλα στον αρχηγό γίνονται και οι δύο καλύτεροι επιθετικά, ο Λο έβαλε το λιθαράκι του, το ίδιο και οι Παπανικολάου, Αντιτς. Και βέβαια ο Μπαρτζώκας ανακάτεψε την τράπουλα, δεν φοβήθηκε να ρίξει στη μάχη τον Κατσίβελη ή και να βγάλει λίγο πριν από το τέλος τον Σπανούλη, για να του δώσει ανάσες. Αν είχε βοήθεια από ακόμα έναν σέντερ, ίσως τα πράγματα να ήταν πιο εύκολα.

Φυσικά ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε καλά σε όλο το ματς, μετά από το 30' ήταν πραγματική ομάδα. Αν, όμως, αυτό φτάνει απέναντι σε έναν αντίπαλο που είχε να χάσει 2 χρόνια στην έδρα του, φανταστείτε τι θα γίνει αν έχει διάρκεια. Αν έχει βοήθεια απ' όλους. Και αν ενισχυθεί με ακόμα έναν παίκτη στην περιφέρεια. Αν υπήρχε χρόνος ίσως να έψαχνε και για ψηλό, αλλά τα περιθώρια έχουν στενέψει. Πλέον πρέπει να βρεθεί τρόπος να ανεβάσει στροφές ο Πάουελ και να είναι πιο σταθερός ο Σερμαντίνι.... Γιατί ο Χάινς δεν γίνεται να τα βάζει πάντα με όλους και με όλα... Αυτός, πάντως, ήταν ο μόνος που σε όλο το ματς ήταν λεβέντης και Καραϊσκάκης... Ποτέ κρέας...

ΥΓ: Ο Σπύρος Γκόντας δικαιώθηκε εις διπλούν από το βίντεο της αναμέτρησης της Μπάμπεργκ με την Ζαλγκίρις. Για το τρίποντο δεν το συζητάμε, είναι πεντακάθαρο το φάουλ. Οσο για την τεχνική ποινή, τη δίνει ταυτόχρονα με τον Ιταλιό Κιάρι. Κι αυτό λέει πολλά. Για να βάζουμε και τα πράγματα στη θέση τους, διότι πολλά έχουν ειπωθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα