ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΣ | Το Ευρωμπάσκετ της Ιταλίας...

Ευρωμπάσκετ στη Σλοβενία; Ναι, αρκεί να μην βρίσκεται κανείς στο Κόπερ και τις γύρω περιοχές. Γιατί εδώ κάτι λάθος πρέπει να έχει γίνει. Δεν μπορεί να μην είναι... Ιταλία.

Η απόβαση των Ιταλών δεν είναι δα και δύσκολη υπόθεση. Η Τεργέστη είναι τόσο κοντά στο Κόπερ, όσο το Παλαιό Φάληρο με την Καλλιθέα. Οσο ο Λευκός Πύργος από την Καλαμαριά... Αλλά το θέμα δεν είναι η απόσταση. Το θέμα είναι ότι οι Ιταλοί δείχνουν ξανά την αγάπη τους στο μπάσκετ.

Φτάνει μια ματιά στις ιταλικές

εφημερίδες, για παράδειγμα την ξακουστή gazzetta dello sport. Ειδικά στην ηλεκτρονική της έκδοση, ρίχνει μεγάλο βάρος στο Ευρωμπάσκετ. Κάτι που είχε να κάνει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Τότε που η Εθνική τους είχε φτάσει ως τον τελικό του τουρνουά.

Η Ιταλία δίχως Μπαρνιάνι και Γκαλινάρι έμοιαζε καταδικασμένη να αποτύχει. Στα φιλικά προετοιμασίας είχε τα χάλια της. Ομως στο Κόπερ λες και αναστήθηκε. Με τον κόσμο να ανεβάζει ένα επίπεδο τους παίκτες, ο Πιανιτζάνι ετοιμάζεται να διώξει τους εφιάλτες που του δημιούργησε το πέρασμα από την Φενέρ. Η Ιταλία είναι ομάδα που ματώνει στο γήπεδο, οι παίκτες της βουτάνε για κάθε μπάλα και γι αυτό ο κόσμος τους έχει λατρέψει.

Φαντάζει απίθανο να φτάσει μακριά η Ιταλία, γιατί όσο πάθος και ενέργεια κι αν έχει, η ποιότητα δεν περισσεύει. Ο Μπελινέλι είναι ο ηγέτης, ο Ντατόμε είναι ο αγαπημένος της εξέδρας, οι υπόλοιποι δίνουν την ψυχή τους. Τούτο το Ευρωμπάσκετ είναι ίσως η επανεκκίνηση της Ιταλίας, άλλωστε και ο μέσος όρος ηλικίας των παικτών της δεν είναι μεγάλος. Ο δε Τζεντίλε είναι μόνο 20, ενώ οι "μικρές" Εθνικές της Ιταλίας έκαναν εξαιρετική δουλειά το καλοκαίρι. Σιγά αλλά σταθερά το ιταλικό μπάσκετ επανέρχεται, ούτως ή άλλως έχει παράδοση ετών. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για το ευρωπαϊκό μπάσκετ, που σαφώς και θέλει δυνατή την Ιταλία. Σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο. Με Μπαρνιάνι και Γκαλινάρι, οι "ατζούρι" θα είχαν ελπίδες και για μετάλλιο αν έβρισκαν την κατάλληλη χημεία. Δεν τους πήραν πάντως τα χρόνια, άρα έχουν το μέλλον μπροστά τους. Αν μπουν στην 6αδα που οδηγεί στο Παγκόσμιο της Ισπανίας, το επόμενο καλοκαίρι θα είναι δύσκολος αντίπαλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα