ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΣ | Ηταν ένας θρίαμβος του μπάσκετ

Το All Star Game της Πάτρας βοήθησε το μπάσκετ να κάνει ένα βήμα μπροστά. Από πολλές απόψεις. Γι' αυτό αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι είχαν συμμετοχή σε αυτή τη γιορτή.

Εννοείται πως τη διαφορά την έκανε ο Πέτγουεϊ, που κατάφερε και έβαλε το All Star Game

στα σπίτι όλης της Ελλάδας. Το βιντεάκι έπαιξε παντού, οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης πήραν φωτιά, τα like ήταν χιλιάδες. Ακόμα και οι πρωινές εκπομπές στην τηλεόραση, που ασχολούνται με τα αθλητικά και με το μπάσκετ μια φορά το εξάμηνο, αφιέρωσαν χρόνο στον Αμερικανό... τραγουδιστή.

Ναι, ο Πέτγουεϊ έκανε τη διαφορά, όμως κατά γενική ομολογία ήταν το καλύτερο All Star Game των τελευταίων 15 ετών. Ισως να ήταν και το καλύτερο όλων, με εκείνο του 1996 να το συναγωνίζεται (είχαν μαζευτεί 20.000 άνθρωποι τότε στο ΟΑΚΑ για να δουν Ντομινίκ, Ρίβερς κ.λπ.). Αν τα βάλουμε κάτω, λίγα All Star Game έχουν μείνει χαραγμένα στη μνήμη. Υπήρχε κι εκείνο του μακρινού 1991, με τον Χάτσον να καρφώνει, να σπάει την μπασκέτα και να μπαίνει ο κόσμος στο γήπεδο.

Τούτη η γιορτή στην Πάτρα ξεχώρισε πρώτα απ' όλα γιατί έγινε στην Πάτρα. Την πιο μπασκετική πόλη της Ελλάδας, με το κοινό να καταλαβαίνει τι γίνεται, να συμμετέχει και να βοηθά. Επαιξε ρόλο η συμμετοχή των κορυφαίων παικτών (κυρίως των Ελλήνων με τους διεθνείς να δίνουν το παράδειγμα), η όρεξη των ξένων που προσέφεραν θέαμα σε όλο το ματς. Ακόμα και η εμφάνιση των αδελφών Αντετοκούμπο ήταν σημαντική, γιατί είναι δύο παιδιά που όλη η Ελλάδα θέλει να τα δει να παίζουν. Τα έχει ακούσει πολύ, αλλά τα έχει δει ελάχιστα.

Συνολικά ήταν μια γιορτή που συνέπεσε και με το καρναβάλι και βοήθησε το μπάσκετ να χαμογελάσει και να κοιτάξει το μέλλον με αισιοδοξία. Βέβαια είναι άλλο πράγμα το All star game και άλλο η καθημερινότητα, όμως στην Ελλάδα είχαμε εδώ και χρόνια πάψει να χαιρόμαστε ακόμα και τις όμορφες και διαφορετικές στιγμές. Οσοι, λοιπόν, ταξίδεψαν στην Πάτρα το ευχαριστήθηκαν, το ίδιο και οι τηλεθεατές, έστω και χωρίς μετάδοση. Ευτυχώς ο Μάικ Φουντεδάκης και η φωνή του, δεν άφησαν κανένα κενό.

Αξίζουν συνεπώς πολλά συγχαρητήρια στον Πέτγουεϊ, στην Πάτρα, στον ΕΣΑΚΕ και στον ΠΣΑΚ. Εκαναν τη διαφορά. Κι επειδή υπάρχει κι ένα άνθρωπος που τον θυμούνται μόνο στα άσχημα και ποτέ στα καλά, τα περισσότερα συγχαρητήρια αξίζουν στον Γενικό Διευθυντή του ΕΣΑΚΕ, τον Γιώργο Κονδύλη. Από τα δικά του χέρια πέρασαν όλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα