ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΣ | Η ώρα του αρχηγού

Ο Βασίλης Σπανούλης απέναντι στην Αναντολού Εφές έδειξε τον δρόμο της πρόκρισης-αρχικά-εντός, αλλά και εκτός παρκέ. Όπως λένε και οι Αμερικανοί «όταν έρχονται τα ζόρικα, βγαίνουν μπροστά οι ζόρικοι».

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν εξαιρετικός στο δεύτερο παιχνίδι με την τουρκική ομάδα και στις δύο πλευρές του παρκέ. Απόλυτα συγκεντρωμένος όχι μόνο εκτέλεσε, αλλά δημιούργησε για ακόμη ένα ματς για τους συμπαίκτες του, άνοιξε διαδρόμους, και γενικά έκανε άνω κάτω την άμυνα της Αναντολού Εφές. Ως τώρα,

στα δύο ματς με την τουρκική ομάδα, έχει δώσει 16 ασίστ και αποδεικνύει έτσι ότι βάζει την ομάδα πάνω από τον εαυτό του και δεν νοιάζεται να βάζει πόντους, αλλά να νικάει ο Ολυμπιακός. Και στα. μετόπισθεν, όμως, ο διεθνής γκαρντ πήρε εξαιρετικό βαθμό. Έπαιξε σπουδαία άμυνα και όποιον παίκτη είχε απέναντι του, του έκανε δύσκολη τη ζωή.

Πλέον η σεζόν μπήκε στην τελική ευθεία, κάθε παιχνίδι είναι δίχως αύριο και έτσι η πίεση είναι αφόρητη. Ο 31χρονος γκαρντ, όμως, μπορεί να διαχειριστεί οποιαδήποτε κατάσταση. Είτε θετική, γιατί και αυτές χρειάζονται σωστή διαχείριση, είτε αρνητική. Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή είναι με το 1,5 πόδι στο Λονδίνο. Αλλά ο Σπανούλης δείχνει και πάλι τον δρόμο. Μετά το «ζντο» στο τέλος του αγώνα με την Αναντολού Εφές, δεν πανηγύρισε, έφυγε «σφαίρα» για τα αποδυτήρια και αμέσως έδωσε το σύνθημα για την επόμενη μέρα.

Η ιστορία έχει αποδείξει πως ο κόσμος έχει αλάθητο κριτήριο. Η στιγμή της αποθέωσης του από 11.000 χιλιάδες φίλους του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στο ΣΕΦ ήταν ακόμη μια επιβράβευση που την άξιζε ο αρχηγός των Πρωταθλητών Ευρώπης. Και αυτό γιατί προερχόταν από βραδιές δίχως σκοράρισμα και κυρίως εμφανίσεις που δεν ταίριαζαν στην αξία του.

Δεν είναι μικρό πράγμα να οδηγήσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σεζόν τους «ερυθρόλευκους» σε Φάιναλ Φορ. Για να συμβεί αυτό, όμως, χρειάζεται ακόμη μια νίκη. Και αυτό το ξέρουν όλοι στον Πειραιά. Γι' αυτό και κανείς δεν πανηγύρισε μετά το 2-0. Για να έρθει αυτή η νίκη χρειάζεται η άμυνα που έδωσε και τις δύο πρώτες. Πλέον πίεση δεν υπάρχει και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός όπως και το ότι μακριά από το ΣΕΦ οι Πειραιώτες έχουν ρεκόρ 9-3.

Υ.Γ. Εντυπωσιακός ο κόσμος για ακόμη ένα παιχνίδι. Δίχως γκρίνια και μόνο με χειροκρότημα. Το ΣΕΦ ήταν έδρα με όλη τη σημασία της λέξης. Οι 11.000 χιλιάδες φίλοι του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στο φαληρικό στάδιο ενίσχυσαν πάρα πολύ την παρέα του Βασίλη Σπανούλη και ειδικά στο 2-12 του ξεκινήματος. σάλπισαν την αντεπίθεση.

Υ.Γ. (1) Σλούκας, Χάινς και Άντιτς έκαναν τρομερή δουλειά σε άμυνα και επίθεση. Ο Έλληνας γκαρντ. ξεμπούκωσε, έπαιξε σπουδαία άμυνα και έβαλε και τρίποντο που έκοψε τα πόδια της τουρκικής ομάδας. Ο Χάινς απολαυστικός και πάλι ενώ ο Σκοπιανός με τρία τρίποντα έβαλε και αυτός τη δική του υπογραφή

Keywords
Τυχαία Θέματα