ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΣ | Ευρωμπάσκετ με το... Γιβραλτάρ

Η FIBA Europe δεν έχει πλέον μόνο τη FIBA World απέναντί της. Απ ό,τι φαίνεται, εννέα ισχυρές ομοσπονδίες ετοιμάζουν τη δική τους κίνηση. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, δηλαδή. Ή θα αλλάξει, λοιπόν, τακτική και θα προχωρήσει σε τομές ή μπορεί να μείνει να παίζει με το... Γιβραλτάρ και την Ισλανδία στα Ευρωμπάσκετ.


Γιατί

είναι ξεκάθαρο πως το Ευρωμπάσκετ πρέπει πλέον να γίνεται κάθε 4 χρόνια και με λιγότερες ομάδες... Το πρόγραμμα των παικτών υψηλού επιπέδου πρέπει να πάψει να είναι υπερφορτωμένο. Δεν γίνεται κάθε χρόνο να αγωνίζονται και να τους... βγαίνει η ψυχή. Αλλοι θα σταματήσουν εντελώς από τις Εθνικές, άλλοι θα παίζουν όποτε μπορούν.

Η λύση είναι μία, είχε προταθεί στην FIBA Europe, αλλά δεν άκουσε κανέναν. Πρέπει να γίνεται κάθε 4 χρόνια το Παγκόσμιο Κύπελλο, κάθε 4 το Ευρωμπάσκετ και να υπάρχουν φυσικά και οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Μένει τουλάχιστον ένα καλοκαίρι ελεύθερο για τις Εθνικές ομάδες πρώτης γραμμής και φυσικά για τους πρωταγωνιστές, τους παίκτες.

Οι 9 ευρωπαϊκές ομοσπονδίες που θα συναντηθούν με αφορμή τη διοργάνωση διεθνούς τουρνουά τα καλοκαίρια, κοιτούν μπροστά, δεν νοιάζονται μόνο για φιλικά παιχνίδια. Αν μεινουν τα πράγματα ως έχουν, με Ευρωμπάσκετ κάθε δύο χρόνια που διαρκεί ένα μήνα λόγω των 24 ομάδων που συμμετέχουν, θα ψάξουν να βρουν αλλιώς τη λύση. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα τα καταφέρουν, αλλά θα το προσπαθήσουν.

Αλλωστε την ίδια στιγμή, ο FIBA World έκανε μια κίνηση που δένει τα χέρια της FIBA Europe. Ορισε το μεθεπόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2019! Τι θα κάνει η Ευρώπη; Θα διοργανώσει την ίδια χρονιά και Ευρωμπάσκετ; Ή θα το μεταθέσει για το 2018;

ΥΓ: Να συμφωνήσουμε στο ότι ο Μαυροκεφαλίδης πρέπει να κληθεί στην Εθνική... Αρκεί, βέβαια, να μην είναι τραυματίας, γιατί έχει σοβαρό πρόβλημα στους προσαγωγούς. Αρκεί να μην πάρει τη θέση του Φώτση, του Πρίντεζη και του Καϊμακόγλου, που έχουν κάνει καλύτερη σεζόν. Και αρκεί να μην επικαλεστεί τους ίδιους λόγους για να αρνηθεί την πρόσκληση, όπως έκανε τα δύο προηγούμενα χρόνια. Γιατί κλήθηκε και ο ίδιος δεν μπορούσε. Τώρα τι άλλαξε και μπορεί;

Keywords
Τυχαία Θέματα