Κάσσης: "Ο Προφήτης έχει ψυχή"

Τι κι αν ο πρωταρχικός στόχος του Προφήτη Ηλία ήταν η παραμονή; Η ομάδα του Παύλου Κάσση εντυπωσιάζει στο πρωτάθλημα της Β΄ ΕΣΚΑΝΑ και ο τεχνικός του Προφήτη δεν κρύβει την ικανοποίησή του για τις προσπάθειες των παικτών του.

"Είμαι υπερήφανος για όλα παιδιά", δήλωσε ο Παύλος Κάσσης στο superbasket.gr και στην συνέχεια εξήγησε το πώς δραπέτευσε ο Προφήτης από την Καλλιθέα:

"Υστερούμε σε ύψος αλλά

είμαστε πολύ δυνατοί στην περιφερειακή άμυνα. Παίξαμε δυνατά, κυνηγήσαμε και πρεσάραμε τον Αετό σε όλο γήπεδο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να κλέψουμε πολλές μπάλες και να εκδηλώσουμε επιθέσεις στα επτά και στα οχτώ δευτερόλεπτα. Αυτό όμως που έπαιξε τον κύριο ρόλο ήταν τα ψυχικά αποθέματα που έδειξαν τα παιδιά και η δύναμη με την οποία αγωνίστηκαν".

Τι κι αν η ομάδα του λόφου βρέθηκε στο -17 (43-26 στο 26΄), κανείς στον Προφήτη δεν πίστεψε πως το παιχνίδι θα χανόταν: "Αυτό ήταν το ένατο παιχνίδι που παίξαμε παράταση. Κοντεύουμε να κάνουμε... παγκόσμιο ρεκόρ άρα εκ των πραγμάτων δεν γίνεται να πιστεύαμε πως το παιχνίδι θα είχε χαθεί".

Όσον αφορά για το τρικ που χρησιμοποίησε στην τελευταία φάση της παράτασης, σημείωσε πως "σε όλο το παιχνίδι αφήναμε τις πάσες κάτω από το καλάθι και πιέζαμε ψηλά. Στις τελευταίες δύο φάσεις αλλάξαμε την άμυνα και κλείσαμε τις πάσες κοντά στο καλάθι. Στην τελευταία φάση αλλάξαμε την τακτική μας γιατί περιμέναμε πως ο Αετός θα ποστάρει τον Σταυρακόπουλο και δικαιωθήκαμε".

Σχετικά με τους στόχους του Προφήτη Ηλία από εδώ και στο εξής ο τεχνικός του ανέφερε πως "εμείς έχουμε έξι συνεχόμενα παιχνίδια με ομάδες που βρίσκονται από τη μέση της βαθμολογία και πάνω. Κάναμε μια πολύ καλή αρχή με τον Αετό. Ταμείο όμως θα κάνουμε όταν περάσουν αυτά παιχνίδια. Ξέρουμε ότι δεν είμαστε φαβορί για την άνοδο. Ο πρωταρχικός στόχος μας ήταν η παραμονή. Εξασφαλίσαμε πλέον την παραμονή και πλέον θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Βασιζόμαστε πολύ στην άμυνα, στους αιφνιδιασμούς, στην πίεση και στα τρεξίματα. Με τον Αετό βγάλαμε εννιά με δέκα αιφνιδιασμούς. Η ομάδα στηρίζεται στην ενέργεια και στην πολύ καλή της φυσική κατάσταση. Το ότι έχουμε απαλλαγεί από το άγχος μάς δίνει και περισσότερα ψυχικά αποθέματα".

Keywords
Τυχαία Θέματα