ΙΤΑΛΙΑ | Πρωταθλήτρια η Σιένα

Το έβδομο πρωτάθλημα της ιστορίας της κατέκτησε η Σιένα, αφού επικράτησε της Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο με 84-73, κάνοντας το 4-1 στη σειρά, με τον Νίκο Ζήση να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη νίκη της ομάδας του πετυχαίνοντας 15 πόντους.

Η Σιένα έφτασε άνετα στη νίκη και στην κατάκτηση του πέμπτου συνεχόμενου τίτλου στην Ιταλία, μιας και η Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο προέβαλλε αντίσταση για είκοσι λεπτά.

Χέρι χέρι βάδιζαν οι δύο αντίπαλοι στο πρώτο δεκάλεπτο, το οποίο έληξε 19-18 υπέρ των γηπεδούχων. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, η Σιένα

πάτησε το γκάζι και κατάφερε να χτίσει μια διαφορά ασφαλείας μέχρι την συμπλήρωση του ημιχρόνου, το τέλος του οποίου την βρήκε να προηγείται με 42-31. Στο ίδιο σκηνικό κινήθηκε και το τρίτο δεκάλεπτο, με την Σιένα να έχει τον πλήρη έλεγχο του ματς. Η Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο εξαπέλυσε αντεπίθεση διαρκείας στο τέταρτο δεκάλεπτο και κατάφερε να μειώσει το σκορ σε 75-67 στο 37ο λεπτό, αλλά η Σιένα έβρισκε τους διαδρόμους προς το αντίπαλο καλάθι και έφτασε στη νίκη επικρατώντας με 84-73.

Δεκάλεπτα: 19-18, 42-31, 63-44, 84-73

Keywords
Τυχαία Θέματα