ΙΣΠΑΝΙΑ | Η ACB αποθεώνει Ολυμπιακό και Ιβκοβιτς

Η διοργανώτρια αρχή του ισπανικού πρωταθλήματος ετοίμασε ένα αφιέρωμα με τις 12 κορυφαίες στιγμές του 2012 και ανάμεσά τους φυσικά βρίσκεται και η επιτυχία του Ολυμπιακού, με τον Ντούσαν Ιβκοβιτς στον πάγκο του.

Το κομμάτι που αναφέρεται στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας από τον Ολυμπιακό είχε τίτλο

"Υπέροχη Σταχτοπούτα" και συνοδευόταν από το κείμενο: "Δεν υπήρχε μεγαλύτερο φαβορί μέσα στη σεζόν από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ήταν η πιο δυνατή ομάδα στην Ευρώπη, κατατροπώνοντας όλους τους αντιπάλους της, κυρίως με τον καλό επιθετικό της παιχνίδι. Όμως, τίποτα από όλα αυτά δεν μέτρησε στον τελικό (της Κωνσταντινούπολης). Εκεί, αυτό που μέτρησε ήταν η καρδιά του Ολυμπιακού. Ήταν πίσω με 19 πόντους διαφορά, αλλά ο Σπανούλης ήταν ο απόλυτος αρχηγός και ο Πρίντεζης σημείωσε ένα καλάθι, το οποίο επί τόπου έγραψε ιστορία".

Στις 12 στιγμές του παγκόσμιου μπάσκετ για το 2012 η ACB συμπεριέλαβε την κατάκτηση του δαχτυλιδιού του πρωταθλητή από τον ΛεΜπρόν Τζέιμς με τους Χιτς, την κατάκτηση του χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου από την Εθνική ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών. Φυσικά στην λίστα ήταν και το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε η ισπανική εθνική ομάδα στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, αλλά και ο πρώτος τίτλος που κατέκτησε η Ρεάλ Μαδρίτης με τον Πάμπλο Λάσο στον πάγκο της (κατέκτησε το Κύπελλο). Την λίστα συμπληρώνουν η επανεμφανισή της Κανάριας στην πρώτη κατηγορία, το αήττητο σερί που τρέχει φέτος στο πρωτάθλημα η Ρεάλ, ο Αντι Πάνκο και η συμβολή του στην περσινή πορεία της Λαγκούν Αρο, η βελτίωση του Μάρκ Γκασόλ, καθώς και ο Ρίκι Ρούμπιο, αλλά και το απίστευτο τρίποντο του Χουέρτας στην περσινή σειρά των τελικών ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Ρεάλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα