ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ | "Ο μύθος του Ικάρου"

Ο Ίκαρος Καλλιθέας προέβη σε μία ακόμη πρωτοποριακή κίνηση που έχει ως στόχο την ενίσχυση της σχέσης της νεολαίας με τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Ο Ίκαρος σε συνεργασία με το κολέγιο Βακαλό Art&Design και το Υπουργείο Παιδείας διοργανώνει τον διαγωνισμό ζωγραφικής "Ο μύθος του Ικάρου". Το πρώτο έπαθλο του διαγωνισμού είναι μία υποτροφία 50% για το πρώτο έτος του τριετούς προγράμματος Bachelor

of Arts στον τομέα γραφιστικής ή αρχιτεκτονικής εσωτερικού χώρου. Το δεύτερο βραβείο είναι είναι μία υποτροφία 100% για το μονοετές εργαστήριο ζωγραφικής ενώ το τρίτο είναι μία υποτροφία 50% για το ίδιο πρόγραμμα.

Η ανακοίνωση του Ικάρου αναφέρει:

Η Αθλητική Ένωση Ικάρου Καλλιθέας σε συνεργασία με το Κολέγιο ΒΑΚΑΛΟ Art&Designκαι το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων προκηρύσσουν Διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα: «Ο Μύθος του Ικάρου», ο οποίος απευθύνεται στους μαθητές της Γ΄ τάξης των Λυκείων της Δ΄ Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αθήνας.

Στόχος του διαγωνισμού είναι να ενισχυθεί η σχέση της μαθητικής νεολαίας τόσο με τον υγιή μαζικό αθλητισμό όσο και με τον πολιτισμό.

Άφησε την φαντασία σου ελεύθερη

Ο Ίκαρος και η Βακαλό ζητούν από όλους τους επίδοξους καλλιτέχνες να αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη και να απεικονίσουν το μύθο του Ικάρου σε σχέση είτε με τη μυθολογία, είτε με το σήμερα, είτε με τον Αθλητισμό, τον Πολιτισμό, αλλά και οποιοδήποτε θέμα τους αγγίζει.

Για τους όρους του διαγωνισμού κάθε μαθητής μπορεί να ενημερωθεί από την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και από τη Διεύθυνση του Σχολείου στο οποίο ανήκει.

Ακολουθεί η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας

" Θέμα : Διαγωνισμός Ζωγραφικής αφίσας με θέμα «Ο Μύθος του Ικάρου »

Σε απάντηση του: 33449/Γ7/27-3-2012

Σας ενημερώνουμε ότι η Αθλητική Ένωση ΙΚΑΡΟΣ Καλλιθέας σε συνεργασία με το Κολλέγιο Βακαλό Art&Design προκηρύσσουν διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα: «Ο Μύθος του Ικάρου » ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές της Γ΄ Τάξης των Λυκείων της Δ΄ Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αθήνας. Στόχος του διαγωνισμού είναι να ενισχυθεί η σχέση της μαθητικής νεολαίας τόσο με τον υγιή μαζικό αθλητισμό όσο και με τον πολιτισμό.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν εικαστικά έργα σε χαρτί διαστάσεων όχι μεγαλύτερων από 35Χ50 εκ., χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε υλικό (ξυλομπογιές, τέμπερες, λαδοπαστέλ, μολύβι, μελάνι κλπ.). Επιτρέπονται μικτές τεχνικές και κολλάζ. Δεν θα γίνουν δεκτές εκτυπώσεις από ηλεκτρονικό υπολογιστή ούτε τρισδιάστατα έργα. Στην οπίσθια όψη των έργων θα αναγράφονται ευκρινώς το όνομα, το επίθετο, η τάξη του μαθητή καθώς και τα στοιχεία του σχολείου στο οποίο φοιτά (τίτλος σχολείου - πλήρης ταχυδρομική διεύθυνση – τηλέφωνο- FAX). Τα έργα δεν θα επιστραφούν.

Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί στα Λύκεια της Δ΄ Αθήνας έως και την 18η Μαΐου 2012. Οι μαθητές θα φιλοτεχνήσουν τα έργα τους στην τάξη σε ώρα μαθήματος και ο εκπα
Keywords
Τυχαία Θέματα