ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ | "Αλλοι προσπάθησαν να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα..."

Τα Τρίκαλα πέρασαν από τις Σέρρες, όπου στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Α2 επικράτησαν στην παράταση (κ.α 75-75) με 80-90, με τους γηπεδούχους, όμως, να έχουν πολλά παράπονα από την διαιτησία της αναμέτρησης.

"Συγχαρητήρια στην ομάδα των Τρικάλων που με τη σημερινή νίκη επί της ομάδας μας, με σκορ 90-80 στην παράταση, ανεβαίνει στην Α1 κατηγορία. Οι Ίκαροι δεν έπαιξαν κανένα «παιχνίδι» σε βάρος καμιάς ομάδας, αντίθετα με την ψυχή που κατέθεσαν

απόψε στο παρκέ έδειξαν ότι παραμένουν μια σπουδαία δύναμη του μπασκετικου χάρτη της περιφέρειας. Άλλοι ήταν αυτοί που προσπάθησαν να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα ενός σπουδαίου αγώνα.

Από νευρικότητα και αστοχία χαρακτηρίστηκε το α’ δεκάλεπτο για την ομάδα των Ικάρων, σε αντίθεση με τα Τρίκαλα που μπήκαν πολύ δυνατά και εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των γηπεδούχων και δημιούργησαν διαφορά 10 πόντων χωρίς απάντηση, αφού το σκορ στο 6’ηταν 10-0! Εσπευσμένο time out από τον Στάθη Καμαρακη και φωνές για την ασθενική άμυνα αλλά και την έλλειψη πάθους. Πρώτοι πόντοι για τους «κυανοκίτρινους» από τον Νικολούδη με ελεύθερες βολές ενώ η άμυνα γύρισε σε ζώνη 4-1 και η διαφορά έπεσε στους 4. Τα Τρίκαλα με εύστοχα σουτ 3 πόντων από τους Αγγελακοπουλο και Κατσαρε ανέβασαν και πάλι την διαφορά, για να κλείσει το σκορ στο 17-8. Στα τελευταία δευτερόλεπτα του δεκαλέπτου έκανε την επανεμφάνιση του στο παρκέ, μετά από 4,5 μήνες, ο αρχηγός των Ικάρων, Κώστας Πεχλιβάνης.

Στο β’ δεκάλεπτο ελείψει ευστοχίας στο περιφερειακό σουτ, οι «κυανοκίτρινοι» συνέχισαν να παίζουν κάτω από το καλάθι όπου ο Συμεωνίδης, κυριαρχούσε μεν, αλλά «έφαγε» και πολύ ξύλο, από τους Τρικαλινούς, με το διαιτητικό τρίο να σφυρίζει… αδιάφορα. Στα μισά της περιόδου οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να ελέγχουν τον ρυθμό και την διαφορά, χάρη στην περιφέρεια, παρά την πολύ καλή άμυνα των γηπεδούχων. Στο 5’ το σκορ ήταν 29-16. Με ελεύθερες βολές ο Άρης Νικολουδης κατέβασε την διαφορά στους 9 και ξεκίνησε έτσι ένα σερί των Ικάρων 8-2(33-26) με πολύτιμη συνεισφορά από τον νεαρό Γρίψιο. Το ημίχρονο έκλεισε με εκατέρωθεν βολές από τους δυο αντιπάλους και το φωτεινό ταμπλό, να γράφει 38-29 υπέρ των Τρικάλων.

Στο γ’ δεκάλεπτο η Σερραϊκή ομάδα μπήκε ‘’όπως έπρεπε’’ και κατάφερε με όπλο την καλή άμυνα, το πάθος και τα μεγάλα σουτ από όλη την ομάδα, να κατεβάσει τον δείκτη του σκορ και να φτάσει μια ανάσα από την ισοφάριση στο 40-43. Κάπου εκεί όμως η εμπειρία των φιλοξενούμενων μίλησε και με 6 γρήγορους πόντους ύστερα από καλές συνεργασίες εντος ρακέτας η διαφορά αυξήθηκε και πάλι! Το δεκάλεπτο έκλεισε με διαμαρτυρίες των Σερραίων προς τους διαιτητές για ένα καλάθι του Συμεωνίδη που δεν μέτρησε αδικαιολόγητα, ελεώ γραμμής… και τον Κώστα Πεχλιβάνη να διαμορφώνει το 55-51 με ένα απίστευτο τρίποντο, από αυτά που βλέπουμε μόνο σε βίντεο στο youtube!Ο Κατσαρές έχασε lay up μόνος του, ο Πεχλι πήρε την μπάλα και σούταρε -όπως για τα στοιχήματα- με τους συμπαίκτες του στην προπόνηση και… το έβαλε!

Δυο γρήγορα τρίποντα στο ξεκίνημα του δ’ δεκαλέπτου έφεραν τους Ικάρους για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ 57-55 και τον κόσμο να παραληρεί στις κερκίδες! Η «πληρωμένη» με το ίδιο νόμισμα απάντηση του Αγγελακοπουλου δεν πτόησε τον Νικολούδη που με νέο τρίποντο επανέφερε τους Ίκαρους μπροστά, 60-58. Οι διαιτητές 5’ πριν το φινάλε, αποφάσισαν να γίνουν ρυθμιστές του αγώνα, βλέποντας τους «κυανοκίτρινους» να επιστρέφουν στο ματς. Έτσι, δεν έδωσαν, καταφανέστατο τρίποντο και φάουλ στον Πεχλιβάνη, ενώ στην εξέλιξη της αντεπίθεσης των Τρικάλων, έδωσαν αμυντικό φάουλ στον Τοτσιο αντί επιθετικού και 2 τεχνικές ποινές... στον έξαλλο Ιωσηφίδη που αποβλήθηκε με 5 φάουλ και μια στον πάγκο, για να εκτελέσουν οι Τρικαλινοί ένα τσουβάλι βολές και να διαμορφώσουν το σκορ σε 72-60. Το πόσο ψυχωμένοι όμως ήταν οι Σερραίοι φάνηκε στη συνέχεια που με έναν γρήγορο come back έφτασαν την διαφορά στο 71-72! Οι δυο ομάδες στο τελευταίο λεπτό εκτέλεσαν εκατέρωθεν βολές και το σκορ πήγε στο 75-75. Η τελευταία επίθεση των 22’’ εκτελέστηκε άσχημα από τους Ικάρους, έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Πριν την έναρξη της παράτασης υπήρξε ένταση ανάμεσα στους φιλάθλους και τους διαιτητές, σε κόσμιο πλαίσιο όμως, με τους «γκρι» να ζητούν την εκκένωση του γηπέδου(!), κάτι που έκανε έξαλλους τους ανθρώπους των Ικάρων. Τελικά ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά, αλλά οι Ίκαροι αποσυντονισμένοι από την διακοπή, έκαναν βιαστικά λάθη στην επίθεση και οδήγησαν τους Τρικαλινούς στο +8, 83-75 και στο τελικο σκορ 90-80.

*Φοβερή ατμόσφαιρα στο κλειστό της Κοιλάδας από φιλάθλους και των δυο ομάδων που χειροκρότησαν στο τέλος όλους όσοι αγωνίστηκαν. Αποδοκιμάστηκαν έντονα οι διαιτητές αλλά σε κόσμιο επίπεδο.

*Τέτοια ματς φέρνουν τον κόσμο στα γήπεδα αλλά και τέτοιες διαιτησίες των απομακρύνουν, μονολογούσαν φίλαθλοι που βρέθηκαν στο κλειστό.

*Μεγάλη επανεμφάνιση του αρχηγού Κώστα Πεχλιβάνη έπειτα από 4,5 μήνες, που σημείωσε 9 πόντους, κράτησε την ομάδα κοντά στο σκορ και πετυχε ένα απίθανο τρίποντο από την μια μπασκετα στην άλλη, που θα διηγείται χρόνια", αναγράφεται στην επίσημη ιστοσελίδα των Ικάρων Σερρών στο Facebook.

Keywords
Τυχαία Θέματα