ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ | Ζούρος" Πρέπει να είσαι ερωτευμένος με το μπάσκετ"

Για την αγάπη του για το μπάσκετ αλλά και τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει ένας καλός προπονητής, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Fiba Europe (fibaeurope.com), ο Ηλίας Ζούρος.

Ο τεχνικός της Εθνικής ομάδας των Ανδρών, τόνισε πως στο μπάσκετ πρέπει να μαθαίνεις συνεχώς καινούργια πράγματα και να αφιερώνει και την ψυχή του σε αυτό.

"Αγαπώ τη δουλειά μου και δίνω το 200% του εαυτού μου σε αυτή κάθε μέρα. Το να μαθαίνεις πράγματα δεν σταματάει ποτέ. Πιστεύω πως αν δεν ασχοληθείς έστω μία

μέρα με το μπάσκετ θα μείνεις πίσω!
Είμαι προπονητής τα τελευταία 26 χρόνια και έχω προπονήσει αθλητές όλων των ηλικιών. Η ενασχόλησή μου με τις μικρές ηλικίες μου χάρισε μία ολοκληρωμένη εικόνα για το παιχνίδι που δεν μπορείς να αποκομίσεις διαφορετικά", είπε αρχικά ο ομοσπονδιακός προπονητής και συνέχισε:

"Κατέκτησα τίτλους στην καριέρα μου αλλά μπορώ να πω ότι οι τίτλοι δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Ένας προπονητής πρέπει να αγαπά το μπάσκετ και να είναι αφιερωμένος ψυχή και σώμα σ' αυτό που κάνει. Πρέπει να είσαι ερωτευμένος μ' αυτό που κάνει".

Κλείνοντας ο Ηλίας Ζούρος, τόνισε: "Το σημαντικό πράγμα είναι να μείνεις στη δουλειά έστω και με χαμηλή αμοιβή. Να μείνεις στο γήπεδο σε οποιοδήποτε επίπεδο. Το μυαλό ενός προπονητή βελτιώνεται με τα παιχνίδια αφού αντιμετωπίζει κανείς καταστάσεις στις οποίες χρειάζεται να αντιδράσει για να βρει τις καλύτερες δυνατές λύσεις".

Keywords
Τυχαία Θέματα