ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ | Ζούρος: "Πάμε με τους ίδιους παίκτες στο προολυμπιακό"

Σε μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη, ο ομοσπονδιακός μας προπονητής, Ηλίας Ζούρος, αποκάλυψε ότι οι παίκτες που θα εμπιστευθεί για το προολυμπιακό τουρνουά θα είναι οι ίδιοι που βρίσκονταν και στα γήπεδα της Λιθουανίας!

Η άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Ηλία Ζούρου σε ιταλική ιστοσελίδα:

Πριν από περίπου μια εβδομάδα αναλάβατε την Εφές. Ποιά ήταν η κατάσταση στην ομάδα; Η Εφές ήταν μια ομάδα που ήθελε να πάει στο φάιναλ φορ αλλά αποκλείστηκε από την Ευρωλίγκα, ενώ πριν λίγο είχε χάσει και το κύπελλο Τουρκίας. Υπήρχε

έλλειψη αυτοπεποίθησης και οργάνωσης στην ομάδα;

Ναι, όπως είναι λογικό όταν δεν καταφέρνεις να πετύχεις τους στόχους σου, ειδικά όταν μιλάμε για φάιναλ φορ και Κύπελλο, πάντα υπάρχει πρόβλημα. Εγώ αυτό που έκανα και που θα έκανε κάθε προπονητής ήταν να δώσω κουράγιο στους παίκτες μου και να τους βοηθήσω ψυχολογικά για να αποδώσουν όσο το δυνατό καλύτερα μπορούν στο υπόλοιπο της σεζόν.

Ποιος είναι ο στόχος της Εφές πλέον για τη φετινή σεζόν;

Πρώτα απ' όλα θέλουμε να επιστρέψουμε στις καλές εμφανίσεις. Σκοπός μας είναι να παρουσιαστούμε όσο πιο δυνατοί μπορούμε στα πλέι οφ.

Βρίσκεται η Εφές στην αναζήτηση ενός καινούργιου παίκτη που θα μπορεί να βοηθήσει μέχρι το τέλος της σεζόν;

Πρώτα απ' όλα θέλω να δω τους παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ. Δεν μπορώ να κρίνω ακόμα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα. Έτσι, χρειάζομαι λίγο ακόμα χρόνο για να καταλάβω τα πράματα στην ομάδα και να δω ποιοι παίκτες μπορούν να κάνουν τη δουλειά που θέλω. Η ομάδα μπορεί να αποκτήσει ακόμα ένα παίκτη. Αλλά σαν προπονητής δεν μου αρέσει να παίρνω αποφάσεις που δεν είμαι 100% σίγουρος ότι θα βοηθήσουν την ομάδα. Δεν θέλω να κάνω λάθος, υπογράφοντας ένα καινούργιο παίκτη χωρίς να έχω πλήρη γνώση για το υπάρχον ρόστερ. Είναι σημαντικό να πάρουμε τη σωστή απόφαση γιατί πλησιάζουμε στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν. Για την ώρα είμαι ικανοποιημένος από τους παίκτες που έχω αλλά σε κάθε ματς θα τους ελέγχω περισσότερο.

Αναφέρθηκε ότι υπόγραψες για 3 μήνες με την Εφές χωρίς οψιόν ανανέωσης για την επόμενη σεζόν. Είναι αυτό αλήθεια;

Ναι είναι αλήθεια. Αλλά έχουμε συμφωνήσει ότι μετά το τέλος της σεζόν θα συζητήσουμε τους ανθρώπους της Εφές σχετικά με το μέλλον. Πιστεύω ότι πήρα τη σωστή απόφαση. Είμαι σε μία από καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, όσον αφορά τα αποτελέσματα, την ιστορία αλλά και την οργάνωση που υπάρχει. Είναι μεγάλη τιμή για μένα να δουλεύω για μια τέτοια ομάδα.

Πριν υπογράψεις στην Εφές ήσουν κοντά στη Βαλένθια. Υπήρχε κάποια άλλη προσφορά;

Υπήρχαν κάποιες προτάσεις στον ατζέντη μου. Αλλά και οι δύο θέλαμε να βρούμε την καλύτερη λύση και να μην υπογράψουμε κάπου που δεν θα είχαμε κάτι να κερδίσουμε από αυτή τη δουλειά. Είναι αλήθεια ότι έφτασα κοντά στη Βαλένθια. Είναι μια πολύ καλή ομάδα με σωστή οργάνωση και θετικά αποτελέσματα. Ήμασταν κοντά αλλά κάτι άλλαξε και τελικά δεν προχωρήσαμε. Τελικά είχα την ευτυχία να έρθω στην Εφές, μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Το κ

Keywords
Τυχαία Θέματα