ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ | Ζούρος: "Μοναχική η δουλειά του προπονητή"

Τηνεπιθυμία του να παραμείνει στον πάγκο της Εθνικής ομάδας εξέφρασε ο Ηλίας Ζούρος, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν για τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Προολυμπιακού Τουρνουά ενώ μίλησε και για τον αποκλεισμό του Ιαν Βουγιούκα από την δωδεκάδα που ταξίδεψε στο Καράκας.

"Το ότι κάναμε τη μικρότερη προετοιμασία, με δέκα μπασκετικές προπονήσεις , είναι αλήθεια ή όχι; Είναι. Όπως αλήθεια είναι αρκετοί παίκτες ήρθαν την τελευταία στιγμή, καθώς τα πρωταθλήματα βρίσκονταν σε εξέλιξη. Λένε, λοιπόν, γιατί δεν παίξαμε πάνω απ’ όλα καλή άμυνα, όπως είναι το

σύνηθες παιχνίδι της Εθνικής. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι είμαι ένας αμυντικός προπονητής. Στη Λιθουανία , η πρώτη λέξη που έμαθα είναι η γκινίμπα. Δηλαδή η άμυνα στα λιθουανικά. Το ίδιο έκανα και στην Εφές. Αλλά, όπως γνωρίζετε ίσως, η άμυνα πάνω απ’ όλα θέλει πόδια. Θέλει καλή φυσική κατάσταση, θέλει προπονήσεις και διδασκαλία. Εμείς δεν είχαμε τον χρόνο για κάτι τέτοιο", είπε αρχικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην απουσία των σέντερ και τον αποκλεισμό του Ιαν Βουγιούκα:

"Τι να σας πω; Ο Σχορτσανίτης έκανε επέμβαση και δεν μπορούσε να παίξει. Ο Κουφός έκανε πρώτα εγχείριση και στη συνέχεια μας ειδοποίησε. Στο χειρουργείο μπήκε και ο Μαυροκεφαλίδης. Όσο για τον Βουγιούκα, θα πρότεινα να ρωτήσετε τους παίκτες αν αποκλείστηκε σωστά ή όχι. Στο πιο σημαντικό φιλικό που θα τον δοκιμάζαμε, εναντίον της Ρωσίας, είπε ότι δεν μπορούσε να αγωνιστεί ενώ ούτε ο γιατρός, ούτε ο φυσιοθεραπευτής διαπίστωναν πρόβλημα. Όταν τον έκοψα του είπα ότι το κάνω για να τον βοηθήσω να δουλέψει όσο δυνατόν περισσότερο μέσα στο καλοκαίρι".

Όσον αφορά για την κριτική που δέχεται σημείωσε πως "όλοι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα. Αλλά για πείτε μου αν βάζαμε δύο από τις έντεκα βολές που χάσαμε, αν ο διαιτητής έδινε το εξόφθαλμο φάουλ στο τέλος, θα έλεγαν τώρα πως είμαι ο χειρότερος προπονητής του κόσμου; Ή ότι αυτή η ήττα είναι η χειρότερη της Εθνικής Ομάδας την τελευταία 20ετία; Κριτική είναι εύκολο να κάνεις, πολύ πιο εύκολο μάλιστα είναι να πυροβολείς τον εκάστοτε προπονητή. Μήπως, όμως, θα έπρεπε να ληφθούν υπόψη όλες οι συνισταμένες; Για ρωτήστε τους παίκτες για την ταλαιπωρία των ταξιδιών, την 8άωρη αναμονή. Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα. Έχω μάθει να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου και αυτό θα κάνω και τώρα. Το να γίνεται όμως τόσο κακόβουλη κριτική είναι άδικο. Πρώτα για τους παίκτες και μετά για μένα".

Σχετικά με την τακτική που ακολούθησε η Εθνική στο ματς με τη Νιγηρία ανέφερε ότι "δεν υπήρξε κάτι που να μη δοκιμάσαμε. Διάβασα ότι δεν παίξαμε ζώνες ματς-απ. Όποιος το λέει απλά δεν ξέρει μπάσκετ και τον καλώ να δούμε μαζί το DVD για να του δείξω τα συγκεκριμένα σημεία του αγώνα. Παίξαμε με 3 ψηλούς, για να ελέγξουμε τα ριμπάουντ. Λένε ότι φάγαμε πανομοιότυπα καλάθια. Εμείς το ξέρουμε καλύτερα από τον καθένα. Είδα το βίντεο τόσες φορές. Όπως είδα ότι ο Νταγκουντούρο, ενδεχομένως ο χειρότερος σουτέρ των Νι
Keywords
Τυχαία Θέματα