ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ | Ζήσης: "Το 2012 πιάσαμε πάτο, αλλά το χαστούκι μάς πείσμωσε"

Ως τη μεγαλύτερη αποτυχία στην ιστορία της Εθνικής Ελλάδας χαρακτήρισε ο Νίκος Ζήσης την ήττα από την Νιγηρία και τον αποκλεισμό της επίσημης αγαπημένης από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ωστόσο όπως ξεκαθάρισε ο πολύπειρος γκαρντ οι διεθνείς έχουν... πεισμώσει!

Παράλληλα, ο γκαρντ της Μπιλμπάο πρόσθεσε ότι η Εθνική της προσεχούς σεζόν θα είναι απ' τις πληρέστερες ομάδες των τελευταίων

χρόνων, ενώ εμφανίστηκε πολύ θετικός στο ενδεχόμενο να αναλάβει την Ελλάδα ο Αντρέα Τρινκιέρι...

"Το 2012 πιάσαμε πάτο. Η ήττα μας από τη Νιγηρία στο Προολυμπιακό της Βενεζουέλας και ο αποκλεισμός μας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου συνιστά τη μεγαλύτερη αποτυχία στη σύγχρονη ιστορία της Εθνικής", παραδέχθηκε ο εκ των αρχηγών της "γαλανόλευκης", μιλώντας στην "Εφημερίδα των Συντακτών" και συμπλήρωσε:

"Το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας είναι μια μεγάλη ευκαιρία. Το περσινό χαστούκι αντί να μας απογοητεύσει μας πείσμωσε, θεωρώ ότι αυτή τη σεζόν, κι εφόσον δεν έχουμε απώλειες λόγω τραυματισμών, θα έχουμε μια από τις πληρέστερες ομάδες των τελευταίων χρόνων. Αλλες φορές λέγαμε ότι μας έλειπε ένας σουτέρ, άλλες κάποιος ψηλός ή ένας γκαρντ. Αυτή τη φορά υπάρχει πληρότητα σε όλες τις θέσεις, ένα κράμα έμπειρων και νεαρών παικτών. Αναγκαστικά θα μείνουν εκτός δωδεκάδας παιδιά που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν βασικοί".

Ολα δείχνουν πως ο Αντρέα Τρινκιέρι θα είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής, με τον Νίκο Ζήση να έχει αποκομίσει τις καλύτερες εντυπώσεις για τον Ιταλό τεχνικό: "Και από τη θητεία μου στο ιταλικό πρωτάθλημα (σ.σ. Σιένα), όπου τον αντιμετώπισα ως αντίπαλο, αλλά και από συζητήσεις που είχα με παίκτες του, όπως ο Αραντόρι, με τον οποίο υπήρξαμε συμπαίκτες στη Σιένα, ξέρω ότι είναι ένας μεθοδικός και καταρτισμένος τεχνικός που έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων. Από εκεί και πέρα ας περιμένουμε λίγο για να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα".

Keywords
Τυχαία Θέματα