ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ | Τρινκιέρι: "Διαμαντίδης, Σπανούλης και Ναβάρο οι καλύτεροι"

Ο Αντρέα Τρινκιέρι βρίσκεται στην Σερβία, όπου συμμετέχει σε σεμινάριο προπονητικής και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.



Ο ομοσπονδιακός μας προπονητής παράλληλα... έβγαλε το καπέλο του στους Σέρβους συναδέλφους του αλλά και στους Δημήτρη Διαμαντίδη, Βασίλη Σπανούλη και Χουάν Κάρλος Ναβάρο ενώ ρωτήθηκε και την απόφαση του «3D» να μην αγωνίζεται με τα «γαλανόλευκα».

Ο Αντρέα Τρινκιέρι μεταξύ άλλων μίλησε στη σερβική Novosti για:

...τους

Σέρβους προπονητές: "Οι Σέρβοι προπονητές είναι οι κορυφαίοι στο είδος τους κι η καλύτερη "σχολή". Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι ένας και μοναδικός και δε θα υπάρξει νέος Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Οι Ομπράντοβιτς, Ίβκοβιτς και Βουγιόσεβιτς θα είναι οι καλύτεροι για τα επόμενα 300 χρόνια. Δεν έχω φτάσει σ' αυτό το επίπεδο ακόμα".

...την απόφαση του Δημήτρη Διαμαντίδη να απέχει απ' την επίσημη αγαπημένη: "Ο Δημήτρης είναι 33 ετών κι άμα ένας τέτοιος πρωταθλητής λέει "αρκετά", τότε αρκετά. Όλοι τον τραβούν απ' τη μπλούζα και του λένε πως πρέπει να αγωνιστεί, αλλά ποιος είμαι εγώ για να τον μεταπείσω; Από 14 ετών και για κάθε ημέρα έδωσε το 120% και μαζί με τον Σπανούλη και τον Ναβάρο είναι οι τρεις καλύτεροι παίκτες της ηπείρου. Είναι πολύτιμος επειδή έπειτα μία χαμένη επίθεση σκέφτεται την επόμενη. Δεν μένει στο προηγούμενο λάθος".


...την πίεση εν όψει Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας (4-22/9): "Η Σερβία, η Ελλάδα κι η Λιθουανία πάντα αισθάνονται πίεση. Πρόκειται για μπασκετικές χώρες. Το φετινό Eurobasket θα είναι πολύ παράξενο. Θα απουσιάσουν πολλοί παίκτες. Για εμένα την καλύτερη ομάδα την έχει η Γαλλία. Φοβερή ομάδα. Και η Τουρκία είναι εξαιρετική. Η Ελλάδα δε θα έχει 2 σημαντικούς παίκτες, η Σερβία δε θα έχει 5-6... Είναι σίγουρος πως η νικήτρια ομάδαν δε θα κατακτήσει το τρόπαιο αήττητη".

Keywords
Τυχαία Θέματα