ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ | Περπέρογλου: "Η άμυνα είναι στο DNA μας..."

Ο Στράτος Περπέρογλου, μέσω του προσωπικού του μπλογκ στην Ευρωλίγκα, έγραψε για την περιπέτεια που ξεκινά για την Εθνική τις επόμενες τρεις εβδομάδες στα γήπεδα της Σλοβενίας, για το πώς η "γαλανόλευκη" θα μπορέσει να φτάσει στο βάθρο, αλλά και για την χαρά που θέλει να δώσουν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του στους Έλληνες φιλάθλους.

Διαβάστε τα όσα έγραψε ο 29χρονος φόργουορντ στο προσωπικό του μπλογκ:

"Γεια χαρά σε όλους, βρίσκομαι στη Σλοβενία,

εδώ με την Εθνική Ελλάδος και είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι που αρχίζει το Ευρωμπάσκετ. Ήταν ένα ωραίο καλοκαίρι, ειδικότερα από τι στιγμή που κερδίσαμε τον τίτλο της Ευρωλίγκας τον Μάη. Είχαμε μια εξαιρετική σεζόν στην Ευρωλίγκα και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το Λονδίνο. Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν τελείωσε με τον ίδιο τρόπο για εμάς, αλλά οι αναμνήσεις από την Ευρωλίγκα ήταν παραπάνω από αρκετές για να μου χαρίσουν ένα καλό καλοκαίρι.

Τώρα, θα πρέπει να παλέψουμε ξανά και να προσπαθήσουμε να επιστρέψουμε στο βάθρο με την Εθνική Ελλάδος και να πάρουμε την πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει του χρόνου. Αυτή η ομάδα είναι γεμάτη από νυν και πρώην συμπαίκτες μου, οπότε νιώθω πολύ όμορφα ως μέλος της ομάδας. Είμαστε όλοι αισιόδοξοι για τη διοργάνωση αυτή. Η ομάδα αποτελείται από έμπειρους, αλλά και νεαρούς παίκτες, οπότε είναι ένα μείγμα εμπειρίας και ταλέντου. Αυτό που θέλουμε είναι να βρούμε καλή χημεία και να παίξουμε ομαδικά. Θέλουμε να αφήσουμε ό,τι έχουμε στο παρκέ και εάν το κάνουμε αυτό θα έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα. Υπάρχει μεγάλο κίνητρο σε αυτή την ομάδα, ειδικότερα από τη στιγμή που δεν καταφέραμε πέρσι να φτάσουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, κάτι που ήταν μεγάλη απογοήτευση για την Εθνική μας ομάδα. Θα πρέπει να αποφύγουμε τα ίδια λάθη που έγιναν πέρσι.

Όλοι ξέρουν πως έχουμε καλή ομάδα, αλλά θα πρέπει να το αποδείξουμε μέσα στο παρκέ. Δεν θα πρέπει να υποτιμήσουμε κανέναν αντίπαλο. Θα πρέπει να κάνουμε σωστή δουλειά κάθε βράδυ. Αν και πολλοί παίκτες γνωριζόμαστε μεταξύ μας εδώ και χρόνια, είμαστε μια νέα ομάδα μιας και έχουμε καινούργιο προπονητή, τον Αντρέα Τρινκιέρι. Οι περισσότεροι, εάν όχι όλοι, τον γνωρίσαμε φέτος το καλοκαίρι, αλλά ήδη δουλεύουμε καλά. Τον σεβόμαστε και μας σέβεται και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο όλοι μαζί. Προσπαθεί να περάσει τη φιλοσοφία του στην ομάδα, η οποία είναι να παίζουμε όλοι σκληρή άμυνα και να περνάει η μπάλα από πολλά χέρια στην επίθεση. Θα πρέπει να αρχίσουμε με την άμυνα. Είναι κάτι που η ομάδα δεν το έκανε πέρσι και τελικά πλήρωσε το τίμημα.

Η άμυνα είναι στο DNA μας. Εάν δεν παίξουμε καλή άμυνα, θα είναι ένα δύσκολο τουρνουά για εμάς. Στην πρώτη φάση έχουμε να αντιμετωπίσουμε την Φινλανδία, τη Ρωσία, την Ιταλία, τη Σουηδία και την Τουρκία. Είναι αρκετά ανταγωνιστικό το γκρουπ. Όλες οι ομάδες είναι καλές. Η Τουρκία έχει μια εξαιρετική ομάδα ενώ Ρωσία και Ιταλία έχουν καποιους τραυματισμούς, αλλά πάντα είναι σκληροί αντίπαλοι. Εμείς έχουμε Ιταλό προπονητή στον πάγκο μας, οπότε στο ματς με την Ιταλία ελπίζω αυτό να λειτουργήσει υπέρ μας. Για να προκριθούμε θα πρέπει να παλεύουμε σε κάθε αγώνα και εμείς σχεδιάζουμε να δίνουμε κάτι παραπάνω από μια "μάχη" κάθε βράδυ. Τώρα που αρχίζει το τουρνουά, θυμάμαι πόσο χαρούμενοι ήταν οι άνθρωποι πίσω στην Ελλάδα όταν οι ομάδες μου επέστρεφαν εκεί με το τρόπαιο της Ευρωλίγκας. Αυτή την εποχή της κρίσης για τη χώρα μας, ξέρουμε καλά τι θα σημαίνει μια επιτυχία εάν τελικά τα καταφέρουμε. Θέλουμε να κάνουμε τον κόσμο χαρούμενο, και ο κόσμος στην Ελλάδα αγαπάει το μπάσκετ, όπως όλοι γνωρίζουμε και από την Ευρωλίγκα. Ξέρουμε πως μια επιτυχία μας δεν θα λύσει τα προβλήματα του κόσμου, αλλά θα τους δώσει τουλάχιστον έναν λόγο να είναι χαρούμενοι για μερικές ημέρες. Και θα προσπαθήσουμε γι' αυτό".

Keywords
Τυχαία Θέματα