ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ | Λινάρδος: "Συγκλονιστικά όσα ζήσαμε"

Ήταν 14 Ιουνίου του 1987 όταν η Ελλάδα ανέβηκε για πρώτη φορά στην κορυφή της Ευρώπης και ο Νίκος Λινάρδος μίλησε για το αξέχαστο έπος του 1987.

Ο έμπειρος τεχνικός και μέλος της χρυσής ομάδας του 1987 μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΝοvaΣΠΟΡ FM 94.6 και στην αρχική του τοποθέτηση ανέφερε ότι "είναι σημαντικό να θυμόμαστε το παρελθόν. Είναι η πρώτη μεγάλη επιτυχία και δεν ξεχνιέται εύκολα, όπως βέβαια είναι πολύ σημαντική και η κατάκτηση του

Ευρωπαϊκού το 2005. Το 1987 η Ελλάδα έκανε την απαρχή για μεγάλες επιτυχίες. Αντιμετωπίσαμε μεγάλες δυνάμεις του χώρου, όμως το πιστέψαμε και το καταφέραμε. Το ίδιο συνέβη και σε άλλα αθλήματα".

Ο Νίκος Λινάρδος δεν παρέλειψε να σημειώσει και την ανταπόκριση του κόσμου που "ήταν απίστευτη. Ακόμα και γιαγιάδες 80-85 ετών ήξεραν τα πάντα, παίκτες, κανονισμούς! Ήταν φαινόμενο αυτή η ομάδα και είμαι περήφανος που ήμουν μέλος της. Από την επιτυχία αυτή δημιουργήθηκαν ευκαιρίες. Το μπάσκετ και ο ελληνικός αθλητισμός άλλαξε. Γέμισαν μπασκέτες οι γειτονιές".

Όσον αφορά για το πώς έφυγε η ομάδα από το ΣΕΦ μετά την επικράτηση στον τελικό επί της ΕΣΣΔ είχε να πει πως "το θέμα δεν είναι πως φύγαμε αλλά και το πώς πηγαίναμε. Φτάναμε μισή ώρα πιο πριν καθώς σταματούσαμε σε όλα τα παραλιακά στέκια για να χαιρετίσουμε τον κόσμο που ήταν στο πλευρό μας. Μετά το ματς με την ΕΣΣΔ αυτό που ακολούθησε ήταν ανεπανάληπτο. Για να φτάσουμε από το Φάληρο στα Αστέρια της Γλυφάδας χρειαστήκαμε δυόμιση ώρες. Αυτό που ζήσαμε ήταν συγκλονιστικό, κάτι τελείως διαφορετικό".

Keywords
Τυχαία Θέματα