ΕΣΚΑΝΑ | Αναγνωστόπουλος: "Οι υποδομές είναι το μέλλον"

Μόνο ευχάριστες αναμνήσεις θα έχουν οι Εσπερίδες από το ταξίδι τους στον Βόλο. Εκεί δηλαδή, όπου κατέκτησαν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων. Ο Πέτρος Αναγνωστόπουλος, τεχνικός της ομάδας της Καλλιθέας μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τη μεγάλη επιτυχία των Εσπερίδων.

"Δεν θα έλεγα ότι ήταν κάτι εύκολο. Από την αρχή ξεκινήσαμε έχοντας ως μακρινό στόχο να πάμε στο πανελλήνιο κι αν μπορέσουμε να το πάρουμε. Αυτό, όμως θέλαμε να επιτευχθεί μέσα από τη βελτίωση των κοριτσιών κι όχι απλά για να πάρούμε το κύπελλο.

Τα αποτελέσματα στην ΕΣΚΑΝΑ στην αρχή της σεζόν ίσως κάποιους ξεγέλασαν, όμως εμείς γνωρίζαμε ότι μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα της τοπικής ένωσης και το καταφέραμε. Από εκεί και πέρα όσο περνούσε ο καιρός φτιάξαμε μία ομάδα που μπορούσε να αντιμετωπίσει τις συνθήκες ενός Πανελληνίου, κάτι που δεν είχαν άλλες ομάδες πιο καινούριες στο θεσμό. Η εμπειρία παίζει ρόλο σε αυτή τη φάση. Γνωρίζαμε ότι στο Πανελλήνιο θα αντιμετωπίσουμε ομάδες που χρησιμοποιήσουν ζώνη κι αυτό σε αυτές τις ηλικίες μπορεί να αλλάξει μέσα από την άμυνα. Πιέσαμε σε όλο το γήπεδο, κλέψαμε μπάλες και προσπαθήσαμε να τελειώσουμε σε πρώτο χρόνο πολλές επιθέσεις μας. Μέχρι την τελευταία αγωνιστική τα πήγαμε καλά. Κόντρα στο Αρκάδι που κι αυτό παίζει κλειστό μπάσκετ είτε εξαιτίας έλλειψης δυνάμεων είτε εξαιτίας συγκέντρωσης δεν είχαμε τον ίδιο ρυθμό. Παρότι ήταν αμφίρροπο παιχνίδι μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο πιστεύαμε ότι εμείς θα είμαστε οι νικητές. Από εκεί και πέρα σε οργανωτικό επίπεδο τα πάντα ήταν άψογα αν και θεωρώ ότι θα ήταν καλό η οργανωτική επιτροπή να έχει την δυνατότητα να αλλάξει την ώρα ενός αγώνα ειδικά όταν κρίνει κάποιο μετάλλιο, ώστε να μπορεί να το παρακολουθήσει περισσότερος κόσμος", δήλωσε αρχικά ο τεχνικός των Εσπερίδων και στην συνέχεια ανέφερε:

"Αυτό που είδαμε όλοι και συμφωνήσαμε είναι ότι οι ομάδες στο Βόλο δεν παρουσίασαν κάτι ιδιαίτερο. Είναι πιθανό αυτό να οφείλεται και στο άγχος για το αποτέλεσμα. Σχεδόν όλες οι ομάδες επέλεξαν ζώνη κάτι που δεν βοηθάει κανένα σε αυτές τις ηλικίες. Καταλαβαίνω ότι όλοι είναι πιεσμένοι για το αποτέλεσμα όμως δεν βοηθάει να παίζεις 40 λεπτά ζώνη. Από θέμα ταλέντου παρουσιάστηκαν κάποια κορμιά καλά που χρειάζονται, όμως πολύ δουλειά και είναι στο χέρι των προπονητών να τις βοηθήσουν να ανέβουν επίπεδο".

Ο Πέτρος Αναγνωστόπουλος όμως, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής των Εσπερίδων λέγοντας πως "αυτό που φαίνεται είναι ότι στο μέλλον οι ομάδες που θα έχουν υποδομές θα μπορούν να επιβιώσουν. Η οικονομική αστάθεια δεν βοηθάει να χτίζονται ομάδες από μεταγραφές. Μόνο ομάδες που μπορούν να δουλέψουν τα μικρά τους παιδιά θα επιβιώσουν. Οι Εσπερίδες έχουν μέλλον αρκεί να καταλάβουν ότι τα παιδιά τους θα τα βοηθήσουν να υπάρχουν και στο μέλλον".

Keywords
Τυχαία Θέματα