ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Παπαδόπουλος: "Εχει παίκτες loser η Μπαρτσελόνα"

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος φιλοξενήθηκε στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ, όπου μίλησε στους σπουδαστές για τη συνεργασία που είχε με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο του Παναθηναϊκού, τη σειρά του "Τριφυλλιού" με την Μπαρτσελόνα και τους ευθυνόφοβους παίκτες της, αλλά και τις... ατελείωτες ώρες που πέρασαν στα παρκέ οι Δημήτρης Διαμαντίδης και Βασίλης Σπανούλης, προκειμένου να βελτιωθούν και να γίνουν αυτοί που είναι σήμερα.

Τα πιο σημαντικά απ' όσα είπε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος

στους σπουδαστές του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ:

Για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Είναι ένας άνθρωπος που δεν μασούσε τα λόγια του και το έδειχνε αυτό. Ωστόσο, από την άλλη μπορεί να ήταν εκνευρισμένος για κάτι και αν είχε άδικο, θα στο έλεγε την επόμενη μέρα. Αναγνώριζε το λάθος του. Όμως, εκείνος ήταν που είχε τα “κλειδιά” της ομάδας και γι’ αυτό δεν μπορούσαν να διαρρεύσουν πράγματα. Από τα αποδυτήρια έβγαιναν ό,τι ήθελε εκείνος. Το στοιχείο που τον διακρίνει είναι η οξυδέρκεια και το διάβασμα του παιχνιδιού. Ήξερε τι θα γινόταν δύο φάσεις πιο μπροστά, ακόμα και σε ματς που οι σφυγμοί ήταν στους… 200».

Για τα αδύναμα σημεία Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού: «Ο φετινός Παναθηναϊκός εάν εξαιρέσουμε δύο παίκτες, δεν έχει κρατήσει έναν κορμό και είναι ένα νέο πρότζεκτ. Αυτή τη στιγμή δείχνει να έχει συνοχή, ενώ τα παιδιά που ήρθαν στο δεύτερο μισό της σεζόν έχουν διορθώσει τα πράγματα. Κατά τη γνώμη μου, μπορεί να θέλει να ακόμα έναν γκαρντ, αλλά γενικά οι επιλογές που έχει κάνει ο κ. Πεδουλάκης, τον έχουν δικαιώσει. Από την άλλη και στον Ολυμπιακό υπάρχει μία νέα προπονητική λογική. Πιστεύω πως έχει ένα πρόβλημα κοντά στο καλάθι, καθώς δεν έχει έναν ποιοτικό ψηλό, ο οποίος να παίζει στο low post, ενώ πιστεύω πως θέλει και έναν ποιοτικό γκαρντ να παίζει δίπλα στον Σπανούλη».

Για τη δουλειά που έχουν κάνει οι Διαμαντίδης και Σπανούλης: «Και τα δύο παιδιά έχουν κάνει αρκετή δουλειά. Τον Διαμαντίδη τον θυμάμαι να κάνει ατελείωτες ώρες ατομικής προπόνησης. Δεν θυμάμαι δηλαδή να μην είναι ποτέ ο Διαμαντίδης στο γήπεδο, ακόμα και σε μέρες που η ομάδα είχε ρεπό. Γιατί ήθελε να διορθώσει το αδύναμο σημείο του. Όμως, πιστεύω πως δεν θα ξαναβγεί Διαμαντίδης γιατί πολύ δύσκολα συναντάς έναν παίκτη με τέτοιο χαρακτήρα, αλλά και προσαρμοστικότητα. Το ίδιο ήταν και ο Σπανούλης. Ίδια λογική είχε. Μάλιστα, ο Σπανούλης χρειάστηκε λίγη περισσότερη δουλειά, λόγω ύψους. Πιστεύω πως έγινε καλύτερος, ύστερα από την απόρριψη που είχε από το NBA. Μόνο καλό του έκανε αυτό και γι’ αυτό έγινε ένας από τους καλύτερους γκαρντ της Ευρώπης».

Για τη σειρά Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα: «Κανείς δεν περίμενε την εικόνα της Μπαρτσελόνα, αλλά και ο Παναθηναϊκός έχει δουλέψει πολύ πάνω στην τακτική. Η Μπαρτσελόνα είναι απογοητευτική τεχνικά, ενώ πιστεύω πως διαθέτει παίκτες “loser”. Παίκτες που δεν μπορούν να πάρουν σημαντικές αποφάσεις, πέραν του Ναβάρο και του Σάρας, γιατί είναι ευθυνόφοβοι. Γενικά δεν μ’ αρέσει έτσι όπως παίζει η Μπαρτσελόνα. Της έχει στοιχίσει πολύ και η απουσία του Μάικλ, αφού δεν έχει βρει το αντίδοτο. Επίσης, η Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να ρισκάρει, όμως ο Παναθηναϊκός το κάνει, τόσο στα σχήματα, όσο και στον τρόπο παιχνιδιού».

Για την επιλογή του Αντρέα Τρινκιέρι στον πάγκο της Εθνικής ομάδας: «Είναι ένας καλός προπονητής και με αρχές. Βέβαια δεν μπορώ να κρίνω στην απόφαση της ομοσπονδίας για την πρόσληψή του, γιατί δεν ξέρω τα κριτήρια. Μακάρι να μπορέσει να κάνει την Εθνική ένα καλό σύνολο».

Για τον Παναγιώτη Γιαννάκη: «Ο Παναγιώτης με έχει βοηθήσει πολύ και ειδικά στα τρία χρόνια που δουλέψαμε μαζί στην Εθνική ομάδα, όπου είχαμε το χρυσό στο Ευρωμπάσκετ του 2005, τη νίκη επί των ΗΠΑ και τον τελικό του Μουντομπάσκετ. Ο Παναγιώτης έχει το προσόν να βοηθά πολύ τους συνεργάτες του. Με έχει βοηθήσει τόσο στον χαρακτήρα μου, όσο και ως προπονητή».

Keywords
Τυχαία Θέματα