ΕΛΛΑΔΑ | "Τα τρένα πάντα περνούν, αρκεί να ανέβεις στο κατάλληλο!"

Μόνο επαφή υπήρξε με την ελληνική ομοσπονδία για τον πάγκο της Εθνικής, όπως εξήγησε ο Φώτης Κατσικάρης, ο οποίος μίλησε για τη μεγάλη πρόκληση της καριέρας του να αναλάβει την Ρωσία, αναφέρθηκε στα συναισθήματά του όταν αντιμετωπίσει την επίσημη αγαπημένη στο Ευρωμπάσκετ, ενώ αποκάλυψε ότι είχε δεχθεί κρούση και από έναν εκ των "αιώνιων"!

Τα όσα δήλωσε ο Φώτης Κατσικάρης στην Real News:

Για τη συμφωνία του με την Ρωσία: "Στο συμβόλαιό μου στην Μπιλμπάο είχα όρο που ανέφερε ότι αν εμφανιζόταν κάποια Εθνική ομοσπονδία που να ήθελε να συνεργαστούμε, τότε θα το συζητούσα, εφόσον το πρόγραμμά μου δεν επιβάρυνε το σύλλογο. Από τον Οκτώβριο υπήρχε το ενδιαφέρον της Ρωσίας. Μου έκανε τρομερή εντύπωση το πλάνο που έχουν οι άνθρωποι της ομάδας. Πιστεύω ότι ήρθε η κατάλληλη στιγμή για να αναλάβω αυτή τη δουλειά. Πριν από δύο χρόνια δέχθηκα πρόταση από την Ρεάλ. Τελικά δεν πήγα, αλλά δεν μετανιώνω. Τα τρένα πάντα περνούν, αρκεί να ανέβεις στο κατάλληλο".

Για την αναμέτρηση με την Ελλάδα στο Ευρωμπάσκετ: "Πιστεύω ότι θα νιώσω πολύ περίεργα όταν έρθει η στιγμή να αντιμετωπίσω την Εθνική της χώρας μου. Αυτή, όμως, είναι η ζωή. Θα κάνω τα πάντα για το καλό της ομάδας μου. Είμαι επαγγελματίας και οι άνθρωποι της Εθνικής Ρωσίας έδειξαν ότι με ήθελαν πάρα πολύ από την αρχή. Ηταν αρκετές οι φορές που με επισκέφθηκαν στο Μπιλμπάο για να προχωρήσουμε τις επαφές και τις συζητήσεις".

Για το αν είχε επαφή με την ΕΟΚ για τον ελληνικό πάγκο: "Μόνο επαφή. Η ιστορία με την Ρωσία ξεκίνησε πολύ νωρίτερα και το όλο θέμα είχε πάρει τον δρόμο του. Με εντυπωσίασε η προσέγγισή τους και δεν μπορούσα να αρνηθώ τέτοια πρόταση. Επιθυμία του προέδρου είναι να υπάρξει ένας ολυμπιακός κύκλος με εμένα προπονητή, δηλαδή μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας".

Για τη βαριά κληρονομιά που αναλαμβάνει: "Είναι μία τεράστια πρόκληση και παράλληλα μεγάλο βήμα στην καριέρα μου. Ξέρω τι δουλειά άφησε ο Ντέιβιντ Μπλατ, αλλά θα κάνω τα πάντα για να διατηρήσω ψηλά την Ρωσία. Εχω εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μου. Οι Ρώσοι με εμπιστεύτηκαν, διότι με ξέρουν από τη θητεία μου εκεί, αλλά και για το γεγονός ότι πιστεύουν ότι μπορώ να βγάλω στην ομάδα το 100% των δυνατοτήτων της".

Για το προσεχές Ευρωμπάσκετ: "Θα γίνει ένα ανταγωνιστικό Ευρωμπάσκετ. Η Ελλάδα είναι μία ομάδα που θα το διεκδικήσει μαζί με την Ισπανία. Η Ρωσία διαθέτει εξαιρετικό υλικό. Θα επικοινωνήσω και με τους Κιριλένκο, Χριάπα, που είναι ιδιαίτερα σημαντικοί για εμάς, και θεωρώ ότι θα τους έχουμε μαζί μας. Οι Γάλλοι, επίσης. Υπάρχουν και ομάδες-ερωτηματικά που μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο, όπως η Τουρκία, το Μαυροβούνιο, τα Σκόπια ή η Σερβία".

Για την ελληνική ομάδα: "Η Εθνική Ελλάδας έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον. Ολοι γνωρίζουμε τις δυνατότητες των παικτών, όπως των Σπανούλη, Ζήση, Μπουρούση ή ακόμα και των μικρότερων που μπαίνουν τώρα στην ομάδα, όπως οι Παπανικολάου και Μάντζαρης. Διαθέτει πείσμα και μέταλλο, αλλά όταν συναντηθούμε θα επιθυμώ νίκη της ομάδας μου".

Για το αν δέχτηκε κρούση από Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό το καλοκαίρι: "Υπήρξε μόνο μία προσέγγιση προς τον εκπρόσωπό μου, αλλά δεν έχει σημασία από ποια ομάδα. Ηταν μόνο μία πολύ αναγνωριστική κουβέντα".

Keywords
Τυχαία Θέματα