ΕΛΛΑΔΑ | "Με ενδιαφέρει να πάει μπροστά η Εθνική..."

Το "μπαλάκι" στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον πρόεδρό της, Γιώργο Βασιλακόπουλο, "πέταξε" ο Γιάννης Ιωαννίδης αναφορικά με την επιλογή του Αντρέα Τρινκιέρι για το "τιμόνι" της Εθνικής μας ομάδας, ξεκαθαρίζοντας ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να πάει καλά η "επίσημη αγαπημένη".

Σε δηλώσεις του στον "Sentra fm 103,3", ο Υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε μεταξύ άλλων για τη βία στα γήπεδα, το ντόπινγκ, αλλά και τον Αλέξη Κούγια.

Διαβάστε τα λεγόμενα του Γιάννη Ιωαννίδη:

Για το λεύκωμα των 100 χρόνων: "Τα 100 χρόνια πέρασαν.

Από το 1912, είναι από τις πλέον ιστορικές στιγμές γιατί υπάρχουν 100 χρόνια ελεύθερης ζωής. Είναι ένα λεύκωμα για όλους όσοι βοήθησαν όλα αυτά τα χρόνια την πόλη. Σε όλους τους τομείς της ζωής. Δε θα ήταν καλύτερο σε 20 χρόνια από τώρα ένα παιδί που θα θέλει να ακολουθήσει μια συγκεκριμένη κατεύθυνση να ανοίξει το λεύκωμα και να δει η πόλη τι έχει κάνει πάνω σε αυτόν τον τομέα; Το λεύκωμα έγινε από τον ΟΠΑΠ. Σίγουρα έχει ελλείψεις, τελειότητα δεν υπάρχει ποτέ. Πάντα το καλό κυνηγά το καλύτερο. Η προσπάθεια μετράει. Ενώθηκαν γενιές. Έλεγαν «έχω να τον τόσα χρόνια». Μάλιστα η ομάδα του μπάσκετ του Άρη του `78 δεν πήγε στη δεξίωση αλλά βγήκαν και έφαγαν όλοι μαζί".

Για την Εθνική ομάδα και τον Τρινκιέρι: "Ρωτήστε την ομοσπονδία και τον κ. Βασιλακόπουλο για την επιλογή. Εμένα με ενδιαφέρει να πάει μπροστά η Εθνική ομάδα, ανεξαρτήτου το ποιος θα είναι προπονητής. Είχε επιτυχίες και θα έχει επιτυχίες. Να καταξιωθεί στον κόσμο".

Για τη βία: "Λέμε για τη βία. Ένα σπίρτο για τη βία, είναι ο οποιοσδήποτε με ένα πάθος του να μπορεί να ξεσηκώσει τον καθένα. Υπάρχουν κανόνες. Εγώ είμαι Λίβερπουλ, ο Σουάρεζ έφαγε 10 αγωνιστικές επειδή δάγκωσε και ας μην τον είδε ο διαιτητής. Ή παλιότερα σε κρούσματα ρατσισμού".

Για το ΕΣΚΑΝ και ντόπινγκ: "Είναι όλα πληρωμένα. Έχουμε βγάλει τον προϋπολογισμό. Ο καθένας πρέπει να πληρώσει, δε μπορεί να γίνει πρωτάθλημα δίχως έλεγχο ντόπινγκ. Απαγορεύεται. Η βία, τα στημένα και οι ντόπες είναι οι εχθροί του αθλητισμού. Το ΕΣΚΑΝ κάνει τη δουλειά του. Βλέπεται πως ήρθαν ακόμα και από την WADA για να ψάξουν αθλητές. Έχουμε την υποχρέωση όταν π.χ. βλέπουμε να τρέχει καλά να ξέρουμε πως είναι από τα όρια τα ανθρώπινα".

Για τις καταγγελίες Κούγια: "Ας μιλάει ο καθένας, το θέμα είναι τι λέει. Η ΕΠΟ έχει αυτοδιοίκητο. Κανείς δε μπορεί να επέμβει. Δεν έχει ανάγκη την πολιτεία. Έχει δικά της έσοδα, και από τη Νόβα και τον ΟΠΑΠ. Είναι ομοσπονδία που δεν παίρνει χρήματα από εμάς. Εμείς δίνουμε 1 εκατ. ευρώ για να μοιραστεί στις ενώσεις. Δεν ανοίγω βεντέτα με κανένα. Φίλος είναι, εδώ σπούδασε".

Keywords
Τυχαία Θέματα