ΕΛΛΑΔΑ | Ερώτηση Κουίκ στη Βουλή για τη wild card

Ο Τέρενς Κουίκ, βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, έκανε ερώτηση στον υπουργό Αθλητσμού Πάνο Παναγιωτόπουλο και ζητάει εξήγηση στο πώς είναι δυνατόν να δίνονται τόσα χρήματα (σ.σ. 800.000 ευρώ) για να πάρει η Εθνική Ελλάδας wild card για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2014.

Αναλυτικά η ερώτηση του Τέρενς Κουίκ:

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΑΝΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ

ΘΕΜΑ: «ΑΝΗΘΙΚΟΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ»

Κύριε Υπουργέ,
Υπηρέτησα αρκετά χρόνια το αθλητικό ρεπορτάζ. Εξακολουθώ να παρακολουθώ ως φίλαθλος τις αθλητικές δραστηριότητες που με ενδιαφέρουν, ανάμεσα σε αυτές το μπάσκετ.

Συγκινούμαι και γεμίζω υπερηφάνεια κάθε φορά που η Εθνική μας ομάδα θριαμβεύει στις διεθνείς εμφανίσεις της. Αποτέλεσμα της προσπάθειας παικτών και προπονητών μέσα στα γήπεδα, με ιδρωμένη την γαλανόλευκη φανέλα.

Αλλά δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ, ότι θα φτάναμε στο σημείο του απόλυτου εθνικού αθλητικού ευτελισμού. Να διεκδικούμε την συμμετοχή μας στο επόμενο Μουντομπάσκετ στην Ισπανία, που ξεκινά 30 Αυγούστου 2014, μετέχοντας σε έναν απόλυτα ανήθικο πλειστηριασμό που έστησε η FIBA, σκορπώντας 1.000.000 ελβετικά φράγκα (πάνω από 800.000 ευρώ), με τιμή… εκκίνησης τα 500.000!!!

Εμπνευστής αυτής της προσβλητικής για την Ελλάδα συμμετοχής, σε μία διαδικασία που θυμίζει «ΠΟΝΤΑΡΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ» Λας Βέγκας, είναι ο αποκαλούμενος «ισχυρός άνδρας» του Ελληνικού Μπάσκετ Γιώργος Βασιλακόπουλος. Επαγγελματίας παράγων, κατά την άποψη πολλών. (Τίτλος με ενδιαφέρον)

Για την ιστορία να σας υπογραμμίσω ότι η Ιταλία, η σπουδαία δύναμη στο μπάσκετ, αρνήθηκε να λάβει μέρος σε αυτή την διαδικασία. Ούτε ήθελε πλειστηριασμούς ούτε της περίσσευαν χρήματα σε εποχής κρίσης».

Keywords
Τυχαία Θέματα