Χαρίσης: "Μπορούμε να ανέβουμε στην Α2"

Την εκ νέου καθιέρωση του Ηρακλείου στα μεγάλα σαλόνια έθεσε ως στόχο ο Χρήστος Χαρίσης, ο οποίος τόνισε ότι η ομάδα μπορεί να ανέβει στην Α2.

Το Ηράκλειο πέρασε από την Καισαριανή καθώς επικράτησε της Νηαρ Ηστ και συνεχίζει να βρίσκεται μέσα στο κυνήγι της ανόδου. Ο Χρήστος Χαρίσης και ο προπονητής της ομάδας, Βασίλης Ράλλης μίλησαν στο superbasket.gr

για τον στόχο της ανόδου αλλά και την νικηφόρα αναμέτρηση απέναντι στη Νηαρ Ηστ.

Ο έμπειρος Έλληνας παίκτης δήλωσε για την αναμέτρηση και τον στόχο της ανόδου:

"Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και μια σημαντική νίκη. Η Νήαρ Ηστ έχει πολύ καλούς παίκτες και μια σκληρή έδρα. Εμείς ήμασταν αυτοί που το κάναμε εύκολο και πήραμε ένα αβαντάζ με βάση και το πρόγραμμα που ακολουθεί.

Σίγουρα μπορούμε να πετύχουμε την άνοδο στην Α2 αν και θα μπορούσαν να είναι καλύτερα τα πράγματα εφόσον είχαμε αποφύγει κάποιες ήττες εκτός προγράμματος όπως αυτή με την Αγία Παρασκευή. Ο στόχος είναι εφικτός αρκεί να υπάρχει η προοπτική να μείνει η ομάδα στην Α2. Για αυτόν ακριβώς το λόγο ήρθα στην ομάδα, ούτως ώστε να τη βοηθήσω από τη Γ Εθνική να ανέβει πιο ψηλά και να καθιερωθεί ξανά στις μεγάλες κατηγορίες".

Ο Χρήστος Χαρίσης τόνισε την αγάπη του για το Ηράκλειο και την πρόθεσή του να βοηθήσει την ομάδα όσο περισσότερο μπορεί: «Δεν θεωρώ τον εαυτό μου τόσο πολύ παίκτη της ομάδας όσο ένα μέλος της οικογένειας του Ηρακλείου που με την εμπειρία μου προσπαθώ να βοηθώ τους συμπαίκτες μου να γίνουν καλύτεροι. Δεν έχω πλέον σκοπό να βγάλω χρήματα από το μπάσκετ ούτε να πάρω μεταγραφή. Αγαπώ το Ηράκλειο και όσο αντέχω θα βοηθάω» .

Ο προπονητής του Ηρακλείου Βασίλης Ράλλης υποστήριξε ότι η ομάδα του πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της απέναντι στην Νηαρ Ηστ:

"Ήταν ένα από τα καλύτερά μας εκτός έδρας παιχνίδια εφέτος, ήμασταν συγκεντρωμένοι και αποκτάμε σιγά σιγά ρυθμό. Δε φτάνει μόνο το να παίζεις καλά, πρέπει και να κερδίζεις, συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά".

Πάντα υπάρχουν και θετικά και αρνητικά. Έχει σημασία το τι επιλέγεις να κρατήσεις. Από τη σημερινή νίκη κρατάω μόνο τα θετικά».

Για το αν το Ηράκλειο θα αγωνίζεται την επόμενη χρονιά στην Α2 τόνισε ότι αυτό είναι στο χέρι της ομάδας του:

"Είναι κάτι που εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς. Έχουμε την εμπειρία, την ικανότητα και πολύ καλούς παίκτες που σε συνδυασμό με το οτι δίνουμε όλα τα μεγάλα ματς στην έδρα μας στο δεύτερο γύρο, μπορούμε να ελπίζουμε πως θα ανέβουμε κατηγορία".

Keywords
Τυχαία Θέματα