ΧΑΝΙΑΣ | Ένας για όλους και όλοι για έναν

H σειρά Παναθηναϊκός - Μακάμπι έφτασε στο 2-2 και την Πέμπτη θα κριθούν όλα για την ομάδα, που θα πάει στο φαϊναλ φορ της Κωνσταντινούπολης.

Με τη νίκη τους στο 4ο παιχνίδι οι παίκτες του «τριφυλλιού» διόρθωσαν το… λάθος που έγινε στο ΟΑΚΑ, έφεραν την κατάσταση στα ίσια και έχουν μπροστά τους τεράστια ευκαιρία να «τελειώσουν» τη δουλειά.

Έχει μεγάλη σημασία να

δει κανείς το πώς διαχειρίστηκε πνευματικά και τακτικά ο Παναθηναϊκός το διάστημα μετά την ήττα στο 3ο ματς, εκεί όπου οι «πράσινοι» ειδικότερα στο πρώτο ημίχρονο έκαναν μια από τις χειρότερες εμφανίσεις των τελευταίων ετών.

Από το βράδυ της Τρίτης ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς βγήκε μπροστά, κάλυψε τους παίκτες του, υπεραμύνθηκε των επιλογών του, ακόμα και αυτής της λάθος εκτίμησης με τη χρησιμοποίηση του Καλάθη στην τελευταία πεντάδα αντί του Γιασικεβίτσιους. Ακόμα κι αν περίμενε (που αυτό περίμενε) να κάνουν φάουλ οι Ισραηλινοί στον Διαμαντίδη για να γλιτώσουν την προσπάθεια για τρίποντο, ώστε στη συνέχεια να έχει τον νεαρό για το τρέξιμο στην άμυνα, ήταν τόσο λίγος ο χρόνος, που φάουλ θα έκανε για να σταματήσει το χρονόμετρο.

Εξάλλου το κρίσιμο σουτ θα το κάνει πάντα ένας από τους ηγέτες, ανεξάρτητα σε τι κατάσταση είναι. Τέλος πάντων…

Από το βράδυ κιόλας οι ίδιοι οι παίκτες και δη, οι «παλιοσειρές» ανέλαβαν επιχείρηση ανύψωσης του ηθικού. Ειδικότερα των νεαρότερων και λιγότερο «ψημένων» σε τέτοιες καταστάσεις. Μπατίστ και Διαμαντίδης είδαν ως τα ξημερώματα με το τεχνικό σταφ τα λάθη τους στο βίντεο του αγώνα. Αυτόματα έβαλαν και τους υπόλοιπους σε μια διαδικασία αυτοκριτικής και ενδοσκόπησης.

Και φυσικά ουδείς μίλησε για τη διαιτησία. Όποια παράπονα κι αν υπήρχαν, κανείς δεν έδωσε στους παίκτες τη δυνατότητα να κρυφτούν πίσω από άλλοθι τέτοιου τύπου. Έπρεπε να φάνε στη… μούρη τους τα λάθη τους και να τα αντιμετωπίσουν κατάφατσα. Ούτε εάν, ούτε γιατί, ούτε κλάψες.

Το βράδυ της Τετάρτης ήταν σειρά του «Ζοτς» να δράσει και να διαχειριστεί την ένταση, την πίεση και τον «καταιγισμό» των δημοσιογραφικών ερωτήσεων. «Έχετε δικαίωμα να ρωτήσετε ότι θέλετε και να έχετε την άποψή σας, αλλά έχω τη δική μου και θα προστατεύσω τους παίκτες μου, θα πεθάνω μαζί τους και είμαι πολύ περήφανος, γιατί έχω αυτούς τους παίκτες, αυτούς τους ανθρώπους δίπλα μου. Ένα παιχνίδι δεν θα αλλάξει την άποψή μου γι’ αυτούς, ακόμη κι αν δεν πάμε στο Final 4. Θα συνεχίσουμε και θα είμαι πάντα περήφανος που είμαι προπονητής τους» είπε στους δημοσιογράφους, που έκαναν φυσικά τη δουλειά τους, και ο Σέρβος τη… δική του!

Συσπείρωσε την ομάδα του και της έδωσε ένα έξτρα κίνητρο για να παλέψει εφαρμόζοντας το δόγμα: «Ενας για όλους και όλοι για έναν». Εκεί ουσιαστικά έγινε η μισή δουλειά…

Στην τακτική ο Παναθηναϊκός δεν έδωσε εύκολες «μπάλες» στη Μακάμπι, με εξαίρεση μια φορά, εξουδετέρωσε με φάουλ τον Σχορτσιανίτη «σημαδεύοντάς» τον στην επίθεσή του και τον έστελνε στα πλάγια της ρακέτας (ποτέ στο κέντρο της) για να του κλείσει
Keywords
Τυχαία Θέματα