ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ | Βετούλας: "Θέλαμε να στηρίξουμε τα δικά μας παιδιά"

Συνειδητή χαρακτήρισε την επιλογή του Απόλλωνα να πορευτεί τη φετινή σεζόν κατά κύριο λόγο με του παίκτες που τον ανέβασαν στην Α1, όπως δήλωσε ο Νίκος Βετούλας, ο οποίος τόνισε ότι η ομάδα του έκανε καλύτερη πορεία από εκείνη που περίμεναν στην Πάτρα και εξήγησε ότι στόχος από εδώ και πέρα είναι η σταθερότητα.

Το συμπέρασμα είναι ότι κάναμε καλύτερη πορεία από εκείνη που περιμέναμε. Και η μεγάλη επιτυχία δεν είναι ότι μπήκαμε στα πλέι οφ, αλλά ότι είχαμε καταφέρει να σωθούμε από τις αρχές του δεύτερου γύρου, είπε μεταξύ

άλλων στην εφημερίδα "SportDay" ο προπονητής του Απόλλωνα.

Διαβάστε όσα δήλωσε:

Για τον αρχικό στόχο της ομάδας και τον σχεδιασμό: "Βασικός στόχος ήταν η παραμονή στην Α1. Ήταν ρίσκο, που δεν κινηθήκαμε για κάποιους έμπειρους Έλληνες παίκτες. Θέλαμε να στηρίξουμε τα δικά μας παιδιά, αυτά, που μας βοήθησαν να ανέβουμε από την Α2. Επρόκειτο για συνειδητή επιλογή και όχι για απόφαση ανάγκης".

Για τις μεταγραφές μέσα στη σεζόν: "Από κει και πέρα πήραμε φθηνούς Αμερικανούς και αφήσαμε μία κενή θέση για τον πλέι μέικερ. Θέλαμε να περάσει λίγος καιρός για να δούμε τι τύπου πλέι μέικερ χρειαζόμασταν. Είδαμε τελικά ότι χρειαζόμασταν έναν παίκτη που να μας δίνει μεγαλύτερη βοήθεια στο σκοράρισμα και έτσι επιλέξαμε τον ΜακΚόλουμ. Ξέραμε, όμως, ότι έπρεπε να δουλέψουμε πάνω του για να τον κάνουμε πιο πλέι μέικερ, από τη στιγμή που έπαιζε "δυάρι" στο πρωτάθλημα της Α2 του Ισραήλ. Συν τοις άλλοις, ο Βρετανός φόργουορντ που φέραμε στην αρχή, ο Ουόκερ, δεν μπορούσε να καταλάβει τι ζητάγαμε, καθώς πρόκειται για ρούκι κι έτσι αποκτήσαμε στη θέση του τον Κρόλο, τον οποίο είχαμε και πέρυσι στην Α2. Και ξέραμε τι μπορούσε να μας προσφέρει".

Ένα γενικό συμπέρασμα για τη φετινή χρονιά: "Το συμπέρασμα είναι ότι κάναμε καλύτερη πορεία από εκείνη που περιμέναμε. Και η μεγάλη επιτυχία δεν είναι ότι μπήκαμε στα πλέι οφ, αλλά ότι είχαμε καταφέρει να σωθούμε από τις αρχές του δεύτερου γύρου".

Για τους στόχους της επόμενης σεζόν και το πλάνο της ομάδας: "Μετά την επιστροφή στην Α1 και την πολύ καλή σεζόν, την επόμενη χρονιά αυτό που ψάχνεις είναι σταθερότητα. Δεν μπορείς από τη μία μέρα στην άλλη να ψάξεις το κάτι πολύ καλύτερο. Δεν είναι εύκολο. Για να γίνει κάτι τέτοιο, πρέπει να έχεις τους καλύτερους δυνατούς Έλληνες και τέτοιους εμείς δεν μπορούμε να πάρουμε λόγω του περιορισμένου μπάτζετ μας. Δεν μιλάμε, βέβαια, για τους παίκτες επιπέδου Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, αλλά γι' αυτούς που ακολουθούν. Έχουμε τον Αργυρόπουλο, τον Πέτροβιτς, καθώς και τον Λιανό, αλλά για το κάτι πολύ παραπάνω στο πρωτάθλημα χρειάζονται κι άλλοι έμπειροι Έλληνες παίκτες. Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε από τα δικά μας παιδιά, από τους δικούς μας Έλληνες, τον Μολφέτα, τον Πελεκούδα, τον Ζαφείρη, να μπορέσουν να εξελιχθούν στους καλύτερους δυνατούς ρολίστες. Φέτος πήραν την πρώτη γεύση, του χρόνου αν μπορούν να έχουν ουσιαστική συμμετοχή, αυτό θα είναι κλειδί για την πορεία μας".

Σχετικά με τον κόσμο, που γέμιζε το κλειστό της Περιβόλας: "Είναι βασικό ότι έχουμε κόσμο στο γήπεδο. Είναι μεγάλη δύναμη".

Keywords
Τυχαία Θέματα