ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ | Επιτυχημένο το σεμινάριο προπονητικής για τις μικρές ηλικίες

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το σεμινάριο προπονητικής για μικρές ηλικίες που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος εκδηλώσεων «Γιορτή του Παιδιού - Χριστούγεννα 2012».

Το σεμινάριο τελούσε υπό την αιγίδα της ΕΣΚΑ-Η και τις ενδιαφέρουσες εισηγήσεις παρακολούθησαν προπονητές και παράγοντες του μπάσκετ από σωματεία της περιοχής.

Στις εγκαταστάσεις του Απόλλωνα Πάτρας βρέθηκε την τελευταία μέρα του σεμιναρίου και ο Ομοσπονδιακός προπονητής μπάσκετ, Κώστας Μίσσας, ο οποίος ανέλυσε το

θέμα: "Επιθετικές ενέργειες τριών και τεσσάρων παικτών – Spacing".

Ο πατρινός Ομοσπονδιακός προπονητής μπάσκετ, Γιάννης Γιαννόπουλος, ανέλυσε το θέμα: "Επιθετικές συνεργασίες δύο παικτών». Σε δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του σεμιναρίου, ο Γ. Γιαννόπουλος, χαρακτήρισε την όλη προσπάθεια σημαντικό γεγονός για την Πάτρα και την Ελλάδα, ενώ συμφώνησε με τον χαρακτηρισμό «μπασκετούπολη» που αποδίδεται στην Πάτρα. Είναι κάτι που το έχω ζήσει στο πετσί μου, αφού κατάγομαι από την Πάτρα", δήλωσε χαρακτηριστικά και εκτίμησε ότι είναι πρωτοποριακό για τα μπασκετικά δεδομένα.

Όσον αφορά στη σύσταση ΚΑΕ λαϊκής βάσης από τον Απόλλωνα Πάτρας, δήλωσε: "Ο Απόλλωνας Πάτρας έχει αποδείξει ότι είναι ένα υγιές σωματείο. Θεωρώ ότι χρειαζόμαστε στο μπάσκετ τέτοια σωματεία. Γι’ αυτό και είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά. Σαν άνθρωπος του μπάσκετ χαίρομαι να βλέπω τέτοιες προσπάθειες. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους συντελεστές και πιστεύω ότι ο Απόλλωνας θα αποτελέσει πρότυπο για πολλά σωματεία στην Ελλάδα".

Ο προπονητής μπάσκετ του Αθλητικού Συλλόγου Εκπαιδευτηρίων Δούκα, Τάκης Μπακογεώργος, χαρακτήρισε σημαντικό να θέλει ένα αθλητικό σωματείο να δώσει την δυνατότητα σε προπονητές άλλων σωματείων να επιμορφωθούν.

"Μου άρεσε πολύ ότι η Πάτρα προσπαθεί να ξαναβρεί την ταυτότητά της. Πιστεύω ότι θα την βρει πολύ σύντομα. Με τις εγκαταστάσεις που διαθέτει ο Απόλλωνας Πάτρας πιστεύω ότι θα επανέλθει πολύ σύντομα στη θέση που του ανήκει, και ίσως ψηλότερα" τόνισε ο προπονητής του ΑΣΕΔ.

Χαρακτήρισε σημαντικό γεγονός την επιστροφή του Απόλλωνα Πάτρας στην Α1 και υποστήριξε ότι ο στόχος της ομάδας πρέπει να είναι η διάκριση και όχι η παραμονή στην κατηγορία. Επίσης, δήλωσε αισιόδοξος για την αγωνιστική πορεία του Απόλλωνα Πάτρας στο μέλλον. "Πιστεύω ότι θα παραμείνει εύκολα στην κατηγορία και μέσα στην επόμενη τετραετία θα δούμε μια διαφορετική ομάδα" συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα