ΑΓΟΡ | Το Ρέθυμνο παίζει μπάσκετ

Με απόλυτη επιτυχία και παρουσία περισσότερων από 160 παιδιών ηλικίας 7-18 ετών ξεκίνησε τη Δευτέρα το "1ο Basketball Camp" που διοργανώνει το Ρέθυμνο B.C. στο "Μελίνα Μερκούρη" και ολοκληρώνεται το Σάββατο 6 Ιουλίου.

Η συμμετοχή στο Camp της Ρεθυμνιώτικης ομάδας είναι πολύ μεγάλη από παιδιά από την πόλη του Ρεθύμνου, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία αφήνοντας πλήρη ικανοποίηση στους διοργανωτές. Το camp πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της Cosmote

που δείχνει για μια ακόμη φορά έμπρακτα το ενδιαφέρον και την αγάπη της για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Την ευθύνη της εκγύμνασης των μικρών αθλητών έχει αναλάβει το τεχνικό επιτελείο της ΚΑΕ Ρέθυμνο Aegean και όχι μόνο. Οι Θανάσης Γιαπλές, Σταύρος Μυκονιάτης, Βασίλης Μητσόπουλος, Γιώργος Κούμουλος, Γιάννης Γκιουλέας, Πέτρος Πολοπετράκης, ο Νίκος Μακρής, ο Νίκος Παπαγιάννης, ο Γιώργος Σκεμπής αλλά και ο προπονητής του γυναικείου τμήματος μπάσκετ του ΟΚΑ Αρκάδι Κώστας Πλευράκης βοηθούν τα μελλοντικά αστέρια του ρεθυμνιώτικου μπάσκετ να γνωρίσουν τα μυστικά του αθλήματος και κυρίως τις βασικές αρχές που πρέπει να ακολουθήσουν για να μπορέσουν να σταδιοδρομήσουν στο αγαπημένο άθλημα.

Οι προπονήσεις γίνονται σε καθημερινή βάση σε δύο μέρη, με το πρωινό ραντεβού των παιδιών με τους προπονητές να είναι καθορισμένο για τις 09.00 ως και τις 12.30, ενώ το απογευματινό ραντεβού είναι προγραμματισμένο από τις 18.00 ως και τις 21.00 το βράδυ.

Το σύστημα προπόνησης είναι κυκλικό με όλα τα παιδιά να δέχονται οδηγίες από όλους τους συμμετέχοντες προπονητές, οι οποίοι εστιάζουν στη βασική τεχνική και τις βασικές αρχές του μπάσκετ. Χθες στο "Μελίνα Μερκούρη", έδωσε το "παρών" ο πλέι μέικερ του Ρέθυμνο Aegean Απόλλωνας Τσόχλας, ο οποίος γνώρισε την αποθέωση από τα παιδιά και είχε την ευκαιρία να συζητήσει για πολλή ώρα μαζί τους και να καταθέσει την εμπειρία του από την σπουδαία καριέρα που έχει κάνει στο μπάσκετ.

Ο "τρομοκράτης" απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των μικρών θαυμαστών του εκτός από δύο. Απέφυγε να απαντήσει στα ερωτήματα αν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του με το Ρέθυμνο Aegean και πότε θα ξυριστεί!

Ο έμπειρος παίχτης πάντως κέρδισε τα παιδιά με την απλότητά του και με τις χρήσιμες συμβουλές που τους έδωσε αναπολώντας τα δικά του πρώτα βήματα στο μαγικό κόσμο του μπάσκετ.

ΓΙΑΠΛΕΣ: "Να φέρουμε ακόμα πιο κοντά τα παιδιά της πόλης στο μπάσκετ"

Ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος εμφανίστηκε ο τεχνικός του Ρέθυμνο Aegean Θανάσης Γιαπλές από τη λειτουργία της 1ης και της 2ης ημέρας του "1ου Basketball Camp" της ομάδας. "Δεν σας κρύβω πως μου έκανε τεράστια εντύπωση η προσέλευσης των παιδιών από την πόλη για να συμμετάσχουν στο καμπ, ξεπερνώντας συνολικά τα 160. Είναι μια καλή ευκαιρία για τα παιδιά να διδαχθούν τα βασικά του μπάσκετ, αλλά και μια πολύ καλή ευκαιρία για εμάς να φέρουμε ακόμη πιο κοντά μας, τα παιδιά της πόλης του Ρεθύμνου. Σε αυτήν την πρώτη ημέρα η διάθεση των παιδιών ήταν πολύ μεγάλη και θα έχουν την ευκαιρία σε αυτές τις 6 ημέρες να μάθουν αρκετά πράγματα για το άθλημα. Είναι πολύ σημαντικό αυτό που παίρνουμε από την κοινωνία του Ρεθύμνου, την αγάπη, να το γυρνάμε πίσω διδάσκοντας τα μικρά παιδιά το μπάσκετ", κατέληξε στις δηλώσεις του ο Γιαπλές.

ΜΥΚΟΝΙΑΤΗΣ: "Τεράστια η απήχηση της ομάδας του μπάσκετ στα μικρά παιδιά"

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Σταύρου Μυκονιάτη, εντυπωσιασμένος από την πλευρά του από την απήχηση που έχει το μπάσκετ στα μικρά παιδιά της πόλης. "Νομίζω πως οι προσδοκίες όλων μας, ξεπεράστηκαν βλέποντας τη συμμετοχή των παιδιών να ξεπερνούν τα 160 σε αυτό το "1ο Basketball Camp". Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι γι’ αυτό. Αυτό δείχνει πως το μπάσκετ από τις επιτυχίες της ανδρικής ομάδας, έχει μεγάλη απήχηση στα παιδιά της πόλης. Θέλουμε να μπορέσουμε να φέρουμε περισσότερα παιδιά στο γήπεδο. Βέβαια δεν μας βοηθούν οι εγκαταστάσεις, αφού με μόνο ένα γήπεδο, δεν μπορεί να καλυφθούν οι απαιτήσεις μιας ομάδας που βρίσκεται μέσα στις 5 κορυφαίες της Ελλάδας. Ο σκοπός μας είναι να τραβήξουμε παιδιά να γνωρίσουν το άθλημα και να μπουν στις ομάδες μας", τόνισε μεταξύ άλλων ο Σταύρος Μυκονιάτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα