ΑΦΙΕΡΩΜΑ | Οι 5 πιο σπουδαίοι γέροι του ΝΒΑ

Τελικά η γριά κότα έχει το ζουμί ή τα γέρικα σκυλιά θα πρέπει να τα… σκοτώνεις; Το αφιέρωμα που ακολουθεί σε πέντε παίκτες που έχουν αφήσει το δικό τους σημάδι στο ΝΒΑ είναι ενδεικτικό του ότι ο νέος κυνηγός χρειάζεται γέρικο σκυλί!

Και οι πέντε παίκτες που υπάρχουν στη σχετική κατηγορία έχουν κάνει της δικής τους πορεία και κάποιοι συνεχίζουν να το κάνουν…

Σίγουρα στη λίστα θα μπορούσαν να υπάρχουν κι άλλοι σπουδαίοι μπασκετμπολίστες

που αγωνίστηκαν ως τα βαθιά… γεράματα όπως ο Σακ, ο Πάρις, ο Μακχέιλ κ.α., αλλά νομίζουμε ότι το δείγμα είναι ότι αντιπροσωπευτικό.

5. Τιμ Ντάνκαν

Το να βάζεις 15,4 πόντους και να μαζεύεις 9 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στα 35 σου στο ΝΒΑ σου δίνει δικαιωματικά μια θέση στη λίστα.

Ο τέσσερις φορές πρωταθλητής ΝΒΑ δε λέει να το βάλει κάτω και τα πόδια του δείχνουν να κρατούν γερά…

4. Γκραντ Χιλ…


Αυτός ακόμα παίζει. Το 1994 επιλέχθηκε στο νούμερο 3 του ντραφτ από το Duke και όλα τα φώτα ήταν στραμμένα πάνω του. Οι τραυματισμοί όμως δεν τον άφησαν να κάνει τη μεγάλη καριέρα που όλοι περίμεναν.

Ακόμα όμως το παλεύει. Στα 39 του είναι ο δεύτερος πιο μεγάλος εν ενεργεία παίκτης στο ΝΒΑ (πίσω από τον Kurt Thomas) και προσφέρει ακόμα τα μέγιστα που μπορεί στην ομάδα του.
3-2. Τζον Στόκτον – Καρλ Μαλόουν



Σ’ όλη τους την καριέρα ήταν δίδυμο κι έτσι τους μάθαμε. Σ’ αυτό το μίνι αφιέρωμα δεν θα μπορούσαμε να τους χωρίσουμε.

Στην τελευταία τους σεζόν που έπαιξαν μαζί, ο «Ταχυδρόμος» είχε 20.6 πόντους και 7.8 ριμπάουντ μέσο όρο, ενώ ο Στόκτον είχε 10.8 πόντους και 7.7 ασίστ μέσο όρο.
1. Kareem Abdul-Jabbar

Ο Τιμ Ντάνκαν είχε καλό πρότυπο. Αγωνίστηκε σε 19 All Star Game μέχρι να αποσυρθεί και κατέκτησε δυο συνεχόμενα πρωταθλήματα πριν αποσυρθεί.

Στα 39 του είχε 17,5 πόντους και 6,7 ριμπάουντ μέσο όρο, στα 40 είχε 14,6 πόντους και 6 ριμπάουντ και στα 41 είχε 10.1 πόντους και 4.5 ριμπάουντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα