ΑΦΙΕΡΩΜΑ | Οι 10 Top παίκτες που δεν πήγαν κολέγιο

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει της μόδας αρκετοί παίκτες να μην επιλέγουν να αγωνιστούν σε κάποιο κολέγιο αλλά να βιάζονται να κάνουν το μεγάλο βήμα για το ΝΒΑ. Κάποιοι το πράττουν σωστά και κάποιοι δε δικαιώνονται από την επιλογή τους.

Έχουν υπάρξει όμως αρκετοί παίκτες που έκαναν σωστά να δηλώσουν πρόωρα συμμετοχή για το μαγικό κόσμο γιατί πολύ απλά ήταν έτοιμοι γι’ αυτό.

Στο συγκεκριμένα θέμα θα δείτε τους 10 καλύτερους παίκτες που

έχουν αγωνιστεί στο ΝΒΑ και δεν έχουν παίξει σε κάποιο κολέγιο. Κάποιοι ίσως να διαφωνήσετε με τη σειρά αλλά στο σύνολο της η δεκάδα είναι η πλέον αντιπροσωπευτική.

10. Jermaine O’Neal


Το 1996 επιλέχθηκε στο νούμερο 17 του ντραφτ από τους Μπλέιζερς. Στο Πόρτλαντ όμως χρειάστηκε να περάσει τέσσερα χρόνια σκουπίζοντας τους πάγκους πριν γίνει σταρ και All Star παίζοντας με τους Ιντιάνα Πέισερς…

9. Amare Stoudemire


Στο γυμνάσιο είχε αλλάξει έξι σχολεία μέσα σε τέσσερα χρόνια και ουσιαστικά δεν είχε παίξει ποτέ ομαδικό μπάσκετ. Το 2002 όμως οι ειδικοί τον πρόσεξαν μέσα από ένα Summer League της ΝΙΚΕ και το ταξίδι ξεκίνησε. Ο Αμάρε είχε δεσμευτεί ότι θα παίξει στο πανεπιστήμιο του Μέμφις, αλλά τελικά δήλωσε συμμετοχή στο ντραφτ και επιλέχθηκε στο νούμερο 9 από τους Φοίνιξ Σανς.

8. Dirk Nowitzki


Το 1998 οι Μπακς επέλεξαν τον Ντιρκ Νοβίτσκι στο νούμερο 9 και τον έστειλαν ως ανταλλαγή στο Ντάλλας. Αυτός που το έκανε μάλλον δεν ήταν και πολύ σχετικός. Σημασία έχει ότι ο Γερμανός σούπερ σταρ δεν πέρασε ποτέ το κατώφλι κάποιου κολεγίου.

7. Dwight Howard


Όταν ήταν στην τελευταία του χρονιά στο σχολείο ήταν ήδη γνωστός σ’ όλο τον κόσμο για τα φυσικά του προσόντα. Γι’ αυτό το λόγο και το 2004 οι Μάτζικ τον επέλεξαν στο νούμερο 1 του ντραφτ και πάνω του έχτισαν την ομάδα. Ο Superman βελτιώθηκε πάρα πολύ όλα αυτά τα χρόνια για να γίνει σήμερα ένας από τους καλύτερους σέντερ στο ΝΒΑ.

6. Shawn Kemp


Όταν το 1989 οι Σούπερσονικς τον επέλεξαν στο νούμερο 17 του ντραφτ έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ. Ο 19άχρονος Σον Κεμπ είχε εγγραφεί στα κολέγια του Kentucky και Trinity Valley Community αλλά δεν έπαιξε ποτέ σε κανένα από τα δυο…

5. Tracy McGrady


Το 1997 επιλέχθηκε από τη USA Today ως ο καλύτερος παίκτης στα γυμνάσια των ΗΠΑ και την ίδια χρονιάς επιλέχθηκε στο νούμερο 9 του ντραφτ από τους Ράπτορς. Στην αρχή έγινε γνωστός ως ο μικρός ξάδερφος του Βινς Κάρτερ, αλλά σύντομα έδειξε σ’ όλους ποιος είναι και τι μπορεί να κάνει.

4. Kevin Garnett


Ο Da Big Kid δεν θα μπορούσε να μην πάει κατευθείαν από το γυμνάσιο στο ΝΒΑ. Το 1995 οι Τίμπεργουλβς τον επέλεξαν στο νούμερο 5 του ντραφτ και τον έβαλαν πιο γρήγορα στη ζωή μας…

3. Lebron James


Αφού κέρδισε τρεις συνεχόμενους τίτλους στην Πολιτεία του Oχάιο πήρε το δρόμο για το ΝΒΑ. Άλλωστε ήταν γνωστό από πολύ νωρίτερα ότι θα γινόταν σταρ στο ΝΒΑ και ότι δεν θα πήγαινε σ

Keywords
Τυχαία Θέματα