ΑΦΙΕΡΩΜΑ | Νεοφώτιστοι... κορυφής!

Λίγο πριν από την έλευση του νέου έτους, το τελευταίο "μισό" του 2013 σχεδόν σε όλες τις εθνικές κατηγορίες έχει... σημαδευτεί από τους φοβερούς και τρομερούς νεοφώτιστους που "κλέβουν" την παράσταση.

Είναι χαρακτηριστικό πως πέραν της Α1 και του 3ου ομίλου της Γ' Εθνικής, σε όλα τα υπόλοιπα πρωταθλήματα, η κούρσα στο βαθμολογικό πίνακα οδηγείται από ομάδες που προέρχονται από χαμηλότερες κατηγορίες. Το superbasket.gr σας τις παρουσιάζει...

Α2 Εθνική:1. ΑΕΚ
(8-1)

Η θέση της δεν είναι στην Α2, όμως πέρυσι είχε βρεθεί στη Β' Εθνική, προκειμένου να κάνει το "restart" ούσα απαλλαγμένη από τις αμαρτίες-χρέη του παρελθόντος. Φέτος, παρότι νεοφώτιστη έχει μόλις μία ήττα στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία και αναμένεται να επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια. Η διοίκηση είναι σοβαρή, ο Βαγγέλης Ζιάγκος και οι συνεργάτες του δουλεύουν σκληρά, με το αποτέλεσμα να είναι μέχρι στιγμής ιδανικό. Μοναδική ομάδα που έχει νικήσει τη "βασίλισσα" είναι ο Κόροιβος Αμαλιάδας.

2. ΨΥΧΙΚΟ (8-1)

Μπορεί πέρυσι να βρέθηκε στην Β' Εθνική μέσω των ανακατατάξεων στις εθνικές κατηγορίες, όμως έκλεψε την παράσταση στο νότιο όμιλο, κατακτώντας την κορυφή. Μάλιστα, η ομάδα του Γιώργου Ρεμεντέλα συνεχίζει με το πόδι στο... γκάζι και στην παρθενική της χρονιά στην Α2, ισοβαθμώντας με την ΑΕΚ στην πρώτη θέση. Δεν ξέρουμε μέχρι πού μπορεί να φτάσει, όμως μέχρι στιγμής έχει ανησυχήσει τους υπόλοιπους διεκδικητές της ανόδου.

3. ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (6-3)

Θυμίζει... τρένο. Πρόπερσι ανέβηκε στη Β' Εθνική, πέρυσι αναδείχτηκε πρώτος στο Βορρά, αναγκάζοντας τον Ηρακλή να παίξει μπαράζ και φέτος πρωταγωνιστεί στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία. Ο Δημήτρης Γκίμας παρέμεινε στο τιμόνι των Μακεδόνων και τους οδηγεί εκ του ασφαλούς. Η ομάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση μαζί με τον Κόροιβο και θέλει να φτάσει ακόμα ψηλότερο, αρκεί να μη νικάει μόνο στο απόρθητο κάστρο της Βέροιας, αλλά και εκτός έδρας.

Β' Εθνική (Νότος):1. ΕΘΝΙΚΟΣ (9-1)

Ήταν να μην ανέβει από την Α' ΕΣΚΑΝΑ... Το ιστορικό σωματείο προελαύνει στο Νότιο Όμιλο της Β' Εθνικής και βαδίζει στο μονοπάτι του προβιβασμού στην Α2. Η "σφραγίδα" του Κώστα Σορώτου είναι εμφανής στον Εθνικό Πειραιώς, που συν τοις άλλοις διαθέτει σοβαρή διοίκηση, παθιασμένο κόσμο και παίκτες με ποιότητα, έχοντας ήδη ρεκόρ 8-1.

2. ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ (8-2)

Ισχύει πάνω-κάτω ό,τι και για τον Εθνικό. Ένας από τους πλέον ιστορικούς συλλόγους, ο Ιωνικός Νικαίας κάνει αισθητή την παρουσία του στη Β' Εθνική, έχοντας την μαεστρική καθοδήγηση του Νίκου Καραγιάννη, καθώς και ανάλογο τρίπτυχο με τον Εθνικό. Το κλειστό του Πλάτωνα συνεχίζει να ζει μεγάλες στιγμές και ο Ιωνικός πατάει πολύ γερά στα πόδια του!

Β' Εθνική (Βορράς):1. Α.Ε. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ (8-2)

Για αρκετά χρόνια είχε... κολλήσει στη Γ' Εθνική, μη μπορώντας να προβιβαστεί από τον 2ο όμιλο Νότου. Όμως, ο Νίκος Χρυσόγελος έφερε την ΑΕΛ στη Β' Εθνική και ο Παναγιώτης Ζωντός την έχει... απογειώσει, με την πορεία της να είναι εντυπωσιακή. Παρότι η Δόξα Λευκάδας αποτελεί το ξεκάθαρο φαβορί, οι Βοιωτοί βρίσκονται στην κορυφή του βορείου ομίλου και διεκδικούν τη μεγάλη άνοδο.

3. ΧΑΝΘ (7-3)

Η ευχάριστη έκπληξη, όχι μόνο του βορείου ομίλου, αλλά και ολόκληρης της Β' Εθνικής. Μία από τις ιστορικότερες ομάδες στην Ελλάδα βρέθηκε φέτος ξανά μετά από 21 ολόκληρα χρόνια στην τρίτη τη τάξει εθνική κατηγορία και δείχνει θετικά στοιχεία, χωρίς να έχει υψηλό μπάτζετ. Ο Πέτρος Γκαϊτατζής αποδεικνύεται... λίρα εκατό και άπαντες είναι ικανοποιημένοι, με την επικράτηση επί της Λιβαδειάς να αποτελεί το επιστέγασμα της εντυπωσιακής πορείας.

Γ' Εθνική (1ος Νότου):1. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (6-2)

Ήρθε στη Γ' Εθνική λόγω της απόσυρσης της Νίκης Προαστείου και κλέβει την παράσταση. Το διπλό στα Πατήσια έφερε τους νεοφώτιστους στην κορυφή του 1ου ομίλου Νότου, αν και η νίκη επισκιάστηκε από την επίθεση στον μεγάλο ηγέτη, Γιάννη Ντιμπ. Ο Μάκης Γιατράς έχει να διαχειριστεί ένα εξαιρετικό υλικό, φέρνοντας εις πέρας την αποστολή του, ενώ η διοίκηση διδάσκει πολιτισμό, "ναυλώνοντας" πούλμαν με οικογένειες και παιδιά ακόμα και στα εκτός έδρας παιχνίδια.

2. ΣΠΟΡΤΙΓΚ (6-4)

Η φανέλα είναι "βαριά", οι άνθρωποι που "τρέχουν" την ομάδα είναι φίλαθλοί της, ο Αλέξης Καρατζάς γεμάτος προοπτικές για μια λαμπρή προπονητική καριέρα και οι παίκτες δίνουν το 100% σε κάθε αγώνα! Μπορεί να λείπουν τα πολλά λεφτά, όμως στη ζωή δεν μπορείς να τα έχεις όλα. Η πορεία μέχρι στιγμής είναι εξαιρετική και ο κόσμος συμπαραστέκεται. Το περιστατικό με τον "δολοφονικό" κάδο κατά του Γιάννη Ντιμπ θεωρείται μεμονωμένο περιστατικό και οι "μπλαουγκράνα" προτίθενται να εξαλείψουν τέτοια φαινόμενα.

4. ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ (7-2)

Ομάδα-αποκάλυψη, με τον Σταύρο Δανιήλ να αποδεικνύει πως... δεν τον χωράει η συγκεκριμένη κατηγορία και τον πολύ καλό τεχνικό, Κώστα Οικονομάκη να έχει για μία ακόμη φορά στην καριέρα του επιτυχημένο έργο. Όλα μέχρι στιγμής λειτουργούν... ρολόι και ο Απόλλων Αρχαίας Κορίνθου δείχνει ικανός να σταθεί δυνατά στα πόδια του και να καθιερωθεί στις εθνικές κατηγορίες, όπου και ανήκει βάσει της οργάνωσης που υπάρχει.

Γ' Εθνική (2ος Νότου):1. Γ.Σ. ΚΥΜΗΣ (9-0)

Πρόκειται για μία από τις ανερχόμενες δυνάμεις του επαρχικού μπάσκετ, με τον Αλέξανδρο Θεοδώρου να μην φείδεται χρημάτων, βάζοντας... βαθιά το χέρι στην τσέπη. Ο Βασίλης Μπρατσιάκος παρέμεινε στο τιμόνι, με τη διοίκηση να του έχει απόλυτη εμπιστοσύνη και η πορεία είναι ονειρεμένη. Εξάλλου, το απόλυτο "9 στα 9" να μιλάει από μόνο του.

3. ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ (8-1)

Θυμίζει σε μεγάλο βαθμό τον Εθνικό και τον Ιωνικό Νικαίας. Όταν... απεγκλωβίστηκε από την Α' ΕΣΚΑΝΑ έκανε το μεγάλο "μπαμ" και πλέον έχει πολλές πιθανότητες να ανέβει στη Β' Εθνική. Η ήττα από τον Γ.Σ. Κύμης δεν πτοεί τον Βαγγέλη Τσάπα, που έχει φέρει σημαντικούς παίκτες και σε συνδυασμό με την καλή δουλειά του Ανδρέα Πολέμη, η ομάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Γ' Εθνική (3ος):

Μόνο εδώ και στην Α1 δεν έχουμε νεοφώτιστο στην κορυφή!

Γ' Εθνική (4ος):1. Π.Σ. ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ (9-1)

Ομάδα με υψηλές προδιαγραφές, οι νεοφώτιστοι ήρθαν από την ΕΚΑΣΘ και αφήνουν καλές εντυπώσεις, παλεύοντας με το Ανατόλια για την άνοδο. Ο Δημήτρης Πετρόπουλος εμφανίζεται καλά "διαβασμένος" και ο Π.Σ. Ευκαρπίας κοιτάζει ψηλά. Το ερώτημα είναι μέχρι πού μπορεί να φτάσει, κάτι που θα απαντηθεί σύντομα...

Keywords
Τυχαία Θέματα