ΑΦΙΕΡΩΜΑ | Λάβετε θέσεις... Η "μαγεία" αρχίζει!

Λίγες ώρες έχουν απομένει ως την έναρξη μίας ακόμη σεζόν στο ΝΒΑ και οι φανατικοί φίλοι του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο, ετοιμάζονται για πολλά... ξενύχτια.

Το superbasket.gr κάνει μια μικρή ανασκόπηση των ως τώρα δεδομένων και σας παρουσιάζει τις ομάδες που θα διεκδικήσουν και φέτος μια θέση στα πλέι οφς και όχι μόνο.

ΑΝΑΤΟΛΗ

Σάουθ Ιστ

Η περσινή σεζόν ολοκληρώθηκε με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς να σηκώνει τελικά το πολυπόθητο τρόπαιο

του πρωταθλητή και να υπόσχεται πως θα ακολουθήσουν πολλά ακόμη... δαχτυλίδια. Οι Χιτ όπως αναμενόταν, διατήρησαν τον βασικό τους κορμό και με την προσθήκη του Ρέι Αλεν, πρόσθεσαν ένα ακόμη "όπλο" στην περιφέρεια. Αν ο Ουέντ καταφέρει να επενέλθει πλήρως από τον τραυματισμό του και ο Μπος συνεχίσει και στην κανονική διάρκεια τις πολύ καλές εμφανίσεις, οι Χιτ δεν θα δυσκολευτούν να υπερασπιστούν τον τίτλο τους.

Οι Μάτζικ κατάφεραν πέρυσι να φτάσουν ως τα πλέι οφς αλλά με τον Ντουάιτ Χάουαρντ εκτός δράσης δεν κατάφεραν πολλά. Φέτος, χωρίς τον "σούπερμαν" και με καινούργιο προπονητή, τον Ζακ Βον, θα προσπαθήσουν να ανασυναχτούν και να βρουν τον καινούργιο πρωταγωνιστή τους.

Οι Ουίζαρντς πέρυσι είχαν μία κακή σεζόν, που θέλουν σίγουρα να ξεχάσουν. Το βασικό τους "όπλο" ακούει στο όνομα Τζον Ουόλ και η απόδοσή του αποτελεί βαρόμετρο για την πορεία όλης της ομάδας. Τον ταλαντούχο γκαρντ θα πλαισιώσουν οι Νενέ και Κέβιν Σεραφέν, που μπορούν να δώσουν λύσεις στην επίθεση αλλά και ο νεαρός Μπράντλεϊ Μπιλ, ο οποίος αποκτήθηκε στο νούμερο τρία του ντραφτ και αναμένεται να ενισχύσει την περιφέρεια της ομάδας σημαντικά.

Οι Χοκς θα παρουσιαστούν φέτος πολύ διαφορετικοί. Το καλοκαίρι έγιναν πολλές μετακινήσεις αλλά με τους Τζος Σμιθ και Αλ Χόρφορντ βασικά στελέχη της ομάδας, σε συνδυασμό με τους Κάιλ Κόρβερ και Αντονι Μόροου περιμένουν κάτι καλύτερο τη νέα σεζόν, παρά τις ριζικές αλλαγές.

Οι Μπόμπκατς είχαν πέρυσι το χειρότερο ποσοστό νικών (7-59) στο πρωτάθλημα και οι αλλαγές ήταν αναπόφευκτες. Με τον Μάικ Ντάνλαμ στο τιμόνι, η ομάδα του Σάρλοτ θα προσπαθήσει να "ξορκίσει" την περσινή χρονιά και περιμένει πολλά από τον ρούκι Μάικλ Κιντ-Τζίλκριστ, που πήγε στην ομάδα με τις καλύτερες προοπτικές.

Ατλάντικ

Το πέρασμα του χρόνου έχει αφήσει τα σημάδια του στους Σέλτικς, αλλά απ΄ ό,τι φαίνεται ο Ντοκ Ρίβερς έχει βρει τον τρόπο να διαχειρίζεται άριστα το υλικό που έχει στα χέρια του. Ισως για αυτό και οι Σέλτικς να είναι σαν το παλιό καλό κρασί. Ο Ρέι Αλεν άφησε την Βοστώνη για άλλες πολιτείες, αλλά ο Τζέισον Τέρι αναμένεται να δώσει πολύτιμες λύσεις στην περιφερειακή γραμμή των Σέλτικς. Εκεί, όπου, δεσπόζει η παρουσία του Ραζόν Ρόντο, ο οποίος μαζί με τον Πολ Πιρς και τον Κέβιν παραμένουν τα μεγάλα "όπλα" των Σέλτικς.

Οι Νετς μετακόμισαν από το Νιου Τζέρσεϊ στο Μπρούκλιν και ξεκινάνε την σεζόν με μεγάλες προσδοκίες. Προσπάθησαν να κάνουν το κόλπο γκρόσο με την απόκτηση του Ντουάιτ Χάουαρντ, χωρίς όμως να καταφέρουν να κάνουν τη μεταγραφή του καλοκαιριού. Ωστ

Keywords
Τυχαία Θέματα