ΑΦΙΕΡΩΜΑ | 15 κλικ για τον Τζόι Ντόρσεϊ

Ο Τζόι Ντόρσεϊ ήρθε στα μισά της περασμένης σεζόν στον Ολυμπιακό και λίγους μήνες μετά βρέθηκε στην κορυφή της Ευρώπης και της Ελλάδας.

Η πρώτη γνωριμία του Αμερικανού σέντερ με τη νυν ομάδα του ήταν στις 2 Νοεμβρίου 2011, όταν ακόμα ήταν παίκτης της Κάχα Λαμποράλ. Τότε, οι Βάσκοι είχαν επικρατήσει των «ερυθρόλευκων» με 81-79 και ο Τζόι Ντόρσεϊ είχε μαζέψει 1 ριμπαόυντ και είχε κάνει 1 λάθος

σε 3’.32’’. Περίπου έναν μήνα μετά (08/12) επισκέφθηκε για πρώτη φορά το ΣΕΦ, με τον Ολυμπιακό όμως να παίρνει τη νίκη με 84-82 και τον ίδιο να μην κάνει και πάλι αισθητή την παρουσία του. Είχε σημειώσει 4 πόντους και είχε πάρει 1 ριμπάουντ σε 12'.23’’ συμμετοχής.

Στις 11 Ιανουαρίου ο Ντόρσεϊ άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του, υπογράφοντας στον Ολυμπιακό και είχε δηλώσει ότι «διψάω για μπάσκετ», κάτι που απέδειξε τρεις μέρες αργότερα όταν κι έκανε το ντεμπούτο του εναντίον τον ΠΑΟΚ. Οσον αφορά το βάπτισμα του πυρός στα ντέρμπι, ο Ντόρσεϊ το πήρε την 18η αγωνιστική (12/02) του πρωταθλήματος και ήταν ένας εκ των κορυφαίων του Ολυμπιακού στη νίκη επί του Παναθηναϊκού με 79-78.


Ο Ολυμπιακός στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης κι Ελλάδας την περασμένη σεζόν, αλλά δεν κατάφερε να διατηρήσει το κύπελλο στον Πειραιά και ο Τζόι Ντόρσεϊ ήταν εμφανώς εκνευρισμένος μετά την λήξη του τελικού (10/03). «Προσπάθησαν να με τραυματίσουν», είχε δηλώσει μεταξύ άλλων παρασυρόμενος -ίσως - και από την ένταση της στιγμής.



Οι φίλοι του Ολυμπιακού έχουν να θυμούνται ονειρικές στιγμές τόσο από το φάιναλ φορ της Πόλης, όσο και από την προημιτελική σειρά με την Σιένα. Ο Ντόρσεϊ ανέλαβε καθήκοντα και αστυνομικού στα ματς στην Ιταλία επαναφέροντας μια μερίδα οπαδών της Σιένα στην τάξη, ενώ παρόλο που δεν αγωνίστηκε στον τελευταίο αγώνα (30/03) της σειράς λόγω του τραυματισμού στη μύτη από τον τρίτο παιχνίδι (28/03), ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση για το φάιναλ φορ.



Η παρουσία του Ντόρσεϊ στον ημιτελικό της Ευρωλίγκα με την Μπαρτσελόνα (11/03) ήταν καταλυτική ενώ ήταν κι εκείνος που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (68-64) 19.4’’ πριν από το τέλος. Δύο μέρες μετά ο Ολυμπιακός στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης, ο Ντόρσεϊ πήρε το διχτάκι του τελικού σπίτι του και γνώρισε, όπως όλη η ομάδα του Ολυμπιακού, την αποθέωση κατά την επιστροφή της «ερυθρόλευκης» αποστολής από την Πόλη.



Ο Ολυμπιακός όμως δεν αρκέστηκε στην κορυφή της Ευρώπης κι… έβαψε «ερυθρόλευκη» κι εκείνη της Ελλάδας. Ο Ντόρσεϊ ήταν εκ των πρωταγωνιστών της σειράς των τελικών με τον Παναθηναϊκού και η κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό τού έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσει και τη νυχτερινή ζωή της Αθήνας.


Το Σάββατο (04/08) έκανε την αρχή για νέες «ερυθρόλευκες» περιπέτειες…

Keywords
Τυχαία Θέματα