Α2 | Τα Όσκαρ της 13ης αγωνιστικής

Το superbasket.gr σας παρουσιάζει τους κορυφαίους της 13ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας, που ήταν και η τελευταία του πρώτου γύρου...

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΝΤΑΔΑ:1. Κώστας Μπεχλιβάνης (Ηρακλής)

Οι μεγάλοι παίκτες φαίνονται στα δύσκολα και ο Κώστας Μπεχλιβάνης ήταν καθοριστικός για τον Ηρακλή σε ένα ματς-φωτιά. Ο "βετεράνος" γκαρντ είχε 19 πόντους με 2/2 βολές, 1/4 δίποντα και 5/10 τρίποντα σε 25 λεπτά συμμετοχής

και ήταν κομβικός για τον "Γηραιό" απέναντι στο εξαιρετικά υπολογίσιμο σε κάθε παιχνίδι, Παγκράτι.

2. Βαγγέλης Σακελλαρίου (Λαύριο)

Η άνοδός του στα τελευταία παιχνίδια είναι αλματώδης και στο μεγάλο ντέρμπι επιβίωσης με τον Ερμή Λαγκαδά ήταν ο καταλύτης για το Λαύριο. Ο άλλοτε διεθνής με τις "μικρές" εθνικές μας ομάδες γκαρντ, σταμάτησε στους 27 πόντους με 2/3 βολές, 8/9 δίποντα και 3/4 τρίποντα, κάνοντας πραγματικά τη διαφορά με την απίστευτη ευστοχία του.

3. Νίκος Πέττας (Ψυχικό)

Σε ένα ακόμη ντέρμπι αποδείχτηκε εξαιρετικά συνεπής στο... ραντεβού του με το αντίπαλο καλάθι. Η άμυνα της ΑΕΚ δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να τον σταματήσει, όπως αποδεικνύουν οι 29 πόντοι που είχε με 11/13 βολές, 3/5 δίποντα και 4/8 τρίποντα, ενώ πρόσφερε επίσης 7 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Οι άνθρωποι του Ψυχικού... τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση που τον έχουν για δεύτερη σερί σεζόν στο ρόστερ του.

4. Τάσος Τραϊανός (ΟΦΗ)

Ο ΟΦΗ πήρε ένα τεράστιο διπλό στην έδρα του Φιλίππου Βέροιας και μπορεί ο Στέφαν Τζόρτζεβιτς να έκανε τη διαφορά στο σκοράρισμα, όμως κορυφαίος παίκτης του Φώτη Τακιανού ήταν ο Τάσος Τραϊανός. Ο ποιοτικός φόργουορντ έκανε τα πάντα πάνω στο παρκέ, έχοντας 15 πόντους (6/8 δίποντα, 1/1 τρίποντο), 14 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα!

5. Μάρκος Κολώκας (Ψυχικό)

Η εμπειρία και η ηγετική στόφα... δεν κρύβονται. Ο Μάρκος Κολώκας είχε καθαρό μυαλό, ενέπνεε σιγουριά στις κινήσεις του και νίκησε την φροντ λάιν της ΑΕΚ. Τα ποσοστά ευστοχίας του ήταν κυριολεκτικά τέλεια (18 πόντοι με 2/2 βολές, 5/5 δίποντα, 2/2 τρίποντα), ενώ πρόσθεσε 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και πολύ καλές άμυνες σε 20 λεπτά συμμετοχής.

MVP:Νίκος Πέττας (Ψυχικό)

HERO OF THE NIGHT:Κώστας Τσότσος (Ηρακλής)

Οι... υψηλές πτήσεις του Κώστα Τσότσου συνεχίζονται. Στον αγώνα με το Παγκράτι είχε 15 πόντους, όμως αυτό που έμεινε σε όλους ήταν το παλικαρίσιο γκολ-φάουλ του στα 3'' πριν από το φινάλε, με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 81-79. Αρκεί να υπενθυμίσουμε πως γίνεται ήρωας της αγωνιστικής για δεύτερη σερί εβδομάδα, καθώς στην περασμένη αγωνιστική πέτυχε τις νικητήριες βολές κόντρα στον ΟΦΗ.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ:Γιώργος Ρεμεντέλας (Ψυχικό) - Νίκος Οικονόμου (Ίκαροι Σ.)

Η ΑΕΚ δεν παράτησε ποτέ το παιχνίδι με το Ψυχικό, όμως οι γηπεδούχοι παρέμειναν ψύχραιμοι, με τον Γιώργο Ρεμεντέλα να έχει σημαντικό μερίδιο στη νίκη. Ο προπονητής των νεοφώτιστων έχει οδηγήσει την ομάδα του σε δύο σερί ανόδους και φέτος φιλοδοξεί να... τριτώσει το καλό.

Το παιχνίδι ήταν οριακό για τους Ικάρους Σερρών, που έκαμψαν την αντίσταση του Αρκαδικού και πήραν... βαθιά βαθμολογική ανάσα. Η αμυντική τακτική του Νίκου Οικονόμου ήταν εξαιρετική και κατάφερε να "εγκλωβίσει" τα μεγάλα ατού της ομάδας της Τρίπολης, φτάνοντας στο βαρυσήμαντο ροζ φύλλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα