ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Ρεμεντέλας: "Με την ίδια συνταγή το Ψυχικό..."

Ο Γιώργος Ρεμεντέλας και ο Κωνσταντίνος Βογιατζής μίλησαν στο Inside KAR WEB Radio για την ονειρική περσινή σεζόν του Ψυχικού αλλά και για την επόμενη ημέρα της ομάδας των βορείων προαστίων, που θα την βρει να αγωνίζεται για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Α2.

O Γιώργος Ρεμεντέλας μίλησε στην εκπομπή "Μπασκετικά Μονοπάτια" για:

…το πώς βίωσε την περσινή σεζόν: "Ηταν η καλύτερη χρονιά που έχω περάσει στον αθλητισμό από τότε που έπιασα μπάλα στα χέρια μου και με έχει γεμίσει ευτυχία όλη η σεζόν. Είναι

από τις χρονιές που ξύπναγα κάθε πρωί σκεφτόμουν όσα έχουμε κάνει και με γέμιζε ακόμα περισσότερο και μου έδινε δύναμη για τη συνέχεια.

Χάρηκα που βρεθήκαμε στην Β’ Εθνική και καταφέραμε να ξεκολλήσουμε από μια ιδιαίτερα δύσκολη κατηγορία αν και με στεναχώρησε το ότι ένα πολύ σημαντικό μέγεθος όπως ο Πανελλήνιος αποχώρησε για άλλους λόγους. Η ομάδα που στήθηκε να κατέβει στο πρωτάθλημα το περσινό δεν έχει διαφορά από την ομάδα που είχαμε έτοιμη για τη Γ’ Εθνική".

… το πότε κατάλαβε πως το Ψυχικό μπορεί να πετύχει κάτι καλό: "Στο πρώτο φιλικό κατάλαβα τι μπορούμε να κάνουμε. Όχι γιατί τελικά πήραμε τη νίκη αλλά γιατί είδα τον Πέττα να κάνει 15 βουτιές, τα παιδιά να πανηγυρίζουν το κάθε καλάθι πολύ έντονα και ουσιαστικά εκεί φάνηκαν πολλά πράγματα. Εγώ πάντα στο ξεκίνημα της σεζόν και στις ομιλίες μου προσπαθώ να μιλήσω στα παιδιά για το σεβασμό και να τους μαθαίνω αυτό το οποίο θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό σε μια ομάδα. Όλα τα παιδιά βοήθησαν και θεωρώ πως όταν πετυχαίνεις κάτι όλοι είναι πρωταγωνιστές".

…τον Δημήτρη Χουλιάρακη, ο οποίο «έφυγε» νωρίς: "Μου είναι δύσκολο να μιλήσω για αυτό το θέμα. Μου φερόταν σαν πατέρας και του οφείλω πολλά. Πάλευε δύο χρόνια με την ασθένειά του και ήταν ο λόγος που εγώ έγινα καλύτερος άνθρωπος και ίσως λίγο καλύτερος προπονητής. Γιατί μέσα από αυτό τον άνθρωπο είδα πώς είναι να ζεις και να παλεύεις. Με την απώλεια του κατά κάποιο τρόπο εκείνος ουσιαστικά διαχειρίστηκε τα πράγματα και όχι εμείς".

Για τον Σπύρο Σαμόλη, ο οποίος ανέλαβε ρόλο βοηθού προπονητή: "Ήταν εύκολο για τον Σπύρο, αφού λόγω θέσης που αγωνιζόταν και χαρακτήρα είχε την ικανότητα να πάρει τη θέση του βοηθού. Δεν υπήρχε θέμα απειρίας. Ακόμα και κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών του είχα ζητήσει να με βοηθάει με το να μου προτείνει πράγματα, παρόλο που εγώ μέσα στο παιχνίδι γίνομαι άλλος άνθρωπος και δεν θέλω να μου μιλάνε".

Για την ενίσχυση της ομάδας εν όψει της νέας περιόδου:

"Εδώ και δύο μήνες παλεύω μέσα μου να αποφασίσω το ποιοι θα συνεχίσουν γιατί είμαι ιδιαίτερα συναισθηματικός άνθρωπος και δένομαι πολύ. Είναι δεδομένο ότι θα χρειαστεί ενίσχυση, αφού πάμε σε μια κατηγορία με περισσότερες απαιτήσεις, αλλά το πού και πόσο θα εξαρτηθεί από τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας. Δεν θα επέλεγα κάποιον κοινοτικό, καθώς προτιμώ να έχω παίκτες με τους οποίους μπορώ να επικοινωνήσω άμεσα και να ξέρω και αρκετά πράγματα για το χαρακτήρα τους, αλλά αν τελικά επέλεγα κοινοτικό, θα έπαιρνα κάποιον που έχει εύκολα το τρίποντο ή κάποιον που έχει το ψηλό παιχνίδι".

Ο Γιώργος Ρεμεντέλας ανέφερε επίσης πως: "Η δουλειά μου είναι να ασχολούμαι με το προπονητικό κομμάτι και όχι με το διοικητικό. Το Ψυχικό το έχουν βοηθήσει αρκετοί άνθρωποι στο παρελθόν αλλά πιθανόν χωρίς τη βοήθεια των κυρίων Αγγελόπουλων να μην ήμασταν εδώ".

Τέλος, για τη φιλοσοφία του δήλωσε: "Μου αρέσει το τρανζίσιον παιχνίδι, μου αρέσει η ομάδα μου να είναι αθλητική να βγάζει ενέργεια. Βέβαια καλό είναι να προσαρμόζεσαι, πρέπει να είσαι έτοιμος να διαχειριστείς πολλές καταστάσεις σε ένα ματς αλλά είναι η αλήθεια ότι προτιμώ τα παιχνίδια με ένταση και ενέργεια".

Ο Κωνσταντίνος Βογιατζής απάντησε για το μέλλον του:

"Θέλω να μείνω αλλά δεν εξαρτάται μόνο από μένα, έχουμε κάνει κάποιες συζητήσεις με τον κόουτς και περιμένω τις εξελίξεις. Είμαστε σε φάση αναμονής. Η επιτυχία της ομάδας οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στους χαρακτήρες που την απαρτίζουν. Ο καθένας είχε το ρόλο του και από εκεί και πέρα είναι σίγουρο ότι οι πιο έμπειροι παίκτες είχαν και περισσότερες ευθύνες αλλά θεωρώ ότι λόγω χαρακτήρων καταφέραμε δέσαμε και είχαμε αυτό το κλίμα στην ομάδα και βγήκε το ανάλογο αποτέλεσμα στο γήπεδο".

Keywords
Τυχαία Θέματα