Α2 | Preview 2ης αγωνιστικής

Το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας είναι ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα και το superbasket.gr σας παρουσιάζει και σας αναλύει τις επτά μονομαχίες που λάβουν χώρα στο προσεχές Σαββατοκύριακο.

ΛΑΥΡΙΟ - ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ

Κλειστό: Βούλας

Ωρα: 14.30

Διαιτητές: Παντελίδης - Κοτσιμπός - Δαρλαμήτσος

Info: Πέρυσι θα ήταν ένα από τα μεγάλα ντέρμπι του πρωταθλήματος, όμως φέτος τα δεδομένα φαίνεται πως ειναι διαφορετικά.

Οι Ίκαροι Σερρών έχασαν πολύτιμες μονάδες τους και εμφανίζονται εξαιρετικά αποδυναμωμένοι, κρατώντας ουσιαστικά μόνο στον Φίλιππο Συμεωνίδη. Οι Τάσος Δήμας και Σάκης Κουτίνας επωμίζονται σημαντικό μερίδιο στο σκοράρισμα, ενώ ο Νίκος Οικονόμου περιμένει σαφώς περισσότερα από τους Γιάννη Σταμπουλή και Νίκο Μποχωρίδη. Παράλληλα, σημαντικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση του Χρήστου Λυμπερόπουλου, που δεν είναι ακόμα 100% έτοιμος, καθώς και αυτή του ταλαντούχου και πολλά υποσχόμενου, Αποστόλη Ναούμη. Αδύναμος κρίκος δείχνει ο Ούγγρος, Κίντερ...

Το Λαύριο αποτελεί μια σταθερή αξία, καθώς πέρυσι είχε εξαιρετική πορεία, παρά τις απώλειες βασικών του παικτών και φέτος φιλοδοξεί να έχει ανάλογη, ή και ακόμα καλύτερη πορεία. Οι Σάκης Γιαννακόπουλος και Γιάννης Κακιούζης κρατάνε τα... κλειδιά, ενώ παρά την απώλεια του Χρήστου Λυμπερόπουλου, οι Σάββας Μανούσος, Μιχάλης Περράκης, Βαγγέλης Σακελλαρίου, Κώστας Μουμπάρακ, Μιχάλης Χατζόπουλος και Παναγιώτης Τσίρος συνθέτουν ένα συμπαγές σύνολο και κάθε αντίπαλος θα περάσει δύσκολα. Στο ματς με τις Σέρρες, το συγκρότημα του Χρήστου Σερέλη έχει σαφές προβάδισμα.

ΚΟΡΟΙΒΟΣ - ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ

Κλειστό: Αμαλιάδας

Ωρα: 17.00

Διαιτητές: Καραβίτης - Θεοδωρόπουλος - Παπαθανασίου

Info: Θεωρητικά ο Κόροιβος έχει σαφές προβάδισμα, όμως ο Αρκαδικός είναι μια άκρως επικίνδυνη ομάδα και όλα τα αποτελέσματα είναι ανοιχτά στο κλειστό της Αμαλιάδας. Το συγκρότημα του Βασίλη Νιπεργιάλη διατήρησε στο ρόστερ του τον Σάκη Καρύδα, τον Πέτρο Νοέα και τον Πέταρ Τσόσιτς, απέκτησε τους Νίκο Κακλαμάνο, Τάσο Χαρισμίδη, Σωτήρη Γκιουλέκα, Νίκο Ψωμά - Λυμπάρη, Νίκο Στυλιανού, Γιάννη Θανόπουλο και αποτελεί ένα από τα φαβορί για άνοδο στην Α1.

Ο Αρκαδικός έχασε τα περσινά του αστέρια, Αλέξανδρο Σιγκούνα, Θοδωρή Τσιότρα, Μίρος Τσουμπρίλο, Σωκράτη Γκιζόγιαννη και πλέον προσπαθεί να πορευτεί στη νέα περίοδο με σημεία αναφοράς τους Μίλος Σάκοτα, Γιώργο Κοψαύτη (επέστρεψε), Γιάννη Προδρόμου και Βασίλη Γιαννουλάκο, ενώ υπάρχουν υψηλές προσδοκίες και προς το το πρόσωπο του Γιάννη Καραμαλέγκου. Ρυθμιστής είναι ο Μάρκο Πόπανιτς, που ήταν εκπληκτικός το περασμένο Σάββατο στην ήττα από το Λαύριο. Αυτό που προβληματίζει είναι το γεγονός πως ο Γιάννης Αντωνιάδης δεν είναι ακόμα σε θέση να αγωνιστεί. Ο Κόροιβος δεν θα έχει εύκολο έργο, πάντως νομίζουμε πως θα καταφέρει να κατακτήσει το ροζ φύλλο.

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ

Κλειστό: Ζωγράφου

Ωρα: 17.00

Διαιτητές: Κατραχούρας - Τσώνος Μ. - Μακρής

Info: Απρόβλεπτο παιχνίδι στο κλειστό του Ζωγράφου, με τον Φιλαθλητικό να ψάχνει το... ρεφάρισμα μετά από την ήττα της πρεμιέρας κόντρα στην Καλαθοσφαίριση Αγίας Παρασκευής. Οι περσινοί παίκτες που οδήγησαν το συγκρότημα του Τάκη Ζήβα στην 3η θέση της Α2 και παραλίγο στην άνοδο, αποχώρησαν ως επί το πλείστον και παρέμειναν σχεδόν μόνοι τους οι Θανάσης Αντετοκούνμπο και Μιχάλης Καμπερίδης. Οι Τζόλος, Ντιαλό, Παπαδημητρίου, Παπαδιονυσίου, Σκάνδαλος δείχνουν ικανοί για το βήμα παραπάνω και αν τους ακολουθήσουν οι υπόλοιποι νεαροί παίκτες της ομάδας, τότε το μέλλον θα είναι ευοίωνο.

Ο Ερμής Λαγκαδά ψάχνει για σέντερ, χωρίς να βρίσκει τον κατάλληλο, όμως φαίνεται πως ακόμα και έτσι η ομάδα είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική. Ο Αλέξης Σιγκούνας μπορεί να δώσει λύσεις σαν "πεντάρι", με τον Μπάμπη Σικαλίδη να δίνει βοήθειες, ενώ ρυθμιστές των πάντων είναι οι Ηλιάδης, Τρτιτς, Θ. Ιωακειμίδης. Από τους "μικρούς" ξεχωρίζει κυρίως ο διεθνής "πολυσύνθετος" γκαρντ, Φίλιππος Καλογιαννίδης, καθώς και ο... Λαγκαδιώτης, Θάνος Καμαριώτης. Στο ματς με τον Κόροιβο οι πράσινοι στάθηκαν εξαιρετικά και έχουν όλα τα φόντα να κάνουν τη ζημιά στο κλειστό του Ζωγράφου. Αρκεί, βέβαια, να προλάβει το παιχνίδι ο Σιγκούνας, ο οποίος είναι αμφίβολος, ενώ νοκ άουτ έχουν τεθεί ήδη οι Μπάμπης Παρίτσης και Σίμος Ιωακειμίδης.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΚΑΒΑΛΑ

Κλειστό: ΔΑΚ Βέροιας

Ωρα: 17.00

Διαιτητές: Γεωργιάδης - Λαζαρίδης - Δεληγιαννίδης

Info: Ίσως το μεγαλύτερο ντέρμπι της αγωνιστικής, τουλάχιστον όσον αφορά τα υψηλά στρώματα του βαθμολογικού πίνακα, καθώς πρόκειται για δύο ομάδες με υψηλούς στόχους, που θέλουν φέτος να πρωταγωνιστήσουν. Ο Φίλιππος Βέροιας υπέστη ήττα εκτός προγράμματος στο ΜΕΤΣ από το Παγκράτι και μάλιστα με κακή εμφάνιση και πλέον δεν έχει περιθώρια για... λάθη, ιδίως στο γήπεδό της. Ο Δημήτρης Γκίμας εισηγήθηκε να αποκτηθούν οι Λευτέρης Ακεψιμαΐδης, Ανδρέας Σιζόπουλος, Μπάνε Τόμιτς, Νίκος Κούρτης, καθως και οι ταλαντούχοι Αλέξανδρος Βαρυτιμιάδης, Γιώργος Μαυρογιάννης, με βασικό ζητούμενο την απόκτηση της καλύτερης δυνατής χημείας.

Η Καβάλα είχε... συνηθίσει την Α1, όμως το περσινό μάθημα, έγινε... πάθημα στους κυανόλευκους, που πλέον αναζητούν την άμεση επάνοδο. Οι προσθήκες του Νίκου Κατσαρέ, του Σωτήρη Καραποστόλου, του Γιώργου Καλαϊτζίδη, του Κώστα Τότσιου, του Βασίλη Αγγελακόπουλου και του Δημήτρη Μαρμαρινού προσθέτουν εμπειρία και υψηλές παραστάσεις, κάτι που ανεβάζει τον πήχη. Πάντως, η Καβάλα ήταν κακή επιθετικά κόντρα στον Ηρακλή και πήρε τη νίκη λόγω της άμυνάς της και των τριπόντων του Σωτήρη Καραποστόλου.

ΨΥΧΙΚΟ - ΟΦΗ

Κλειστό: Ψυχικού

Ωρα: 17.00

Διαιτητές: Νικολούλης - Δημόπουλος - Γερακίνης

Info: Δύο ομάδες με εκ διαμέτρου αντίθετους στόχους. Το νεοφώτιστο Ψυχικό έριξε ουκ ολίγες μεταγραφικές βόμβες (Αλέκος Πέτρουλας, Μπάμπης Σαμοθράκης, Φίλιππος Μοσχοβίτης, Διονύσης Καπινιάρης, Νίκος Παπανικολάου, Πάνος Φιλιππάκος, Στέλιος Σκουλούδης), που θα πλαισιώνουν τους Νίκο Πέττα, Μάρκο Κολώκα. Ο Γιώργος Ρεμεντέλας έκανε καλή δουλειά στην προετοιμασία και η πρώτη εμφάνιση στις Σέρρες ήταν κάτι παραπάνω από πειστική.

Ο ΟΦΗ είναι μια ομάδα με ποιότητα, αλλά χωρίς τον μεγάλο σταρ. Ο Τάσος Τραϊανός ήταν ο μόνος που έμεινε από το περσινό ρόστερ και μαζί με τους Γιάννη Καραγκιολίδη, Χριστόφορο Ραζή, Πάρη Μάρτζο, Χάρη Πλιούκα, Στέφαν Τζόρτζεβιτς, Βασίλη Βαγενά συνθέτουν ένα καλό σύνολο. Όμως, στο ματς με την ΑΕΚ έδειξε πως δύσκολα θα διεκδικήσει κάτι παραπάνω από την παραμονή του στην κατηγορία. Ο Φώτης Τακιανός έχει καταφέρει να δέσει αρκετά τους παίκτες του, που θα πρέπει να δώσουν ακόμη περισσότερα πράγματα για να έρθει η καλή πορεία.

ΑΕΚ - ΠΑΓΚΡΑΤΙ

Κλειστό: Νήαρ Ηστ 19.00 (κεκλεισμένων των θυρών)

Διαιτητές: Θεονάς - Μπίκας - Σκούτας

Info: Κρίμα τέτοια παιχνίδια να διεξάγονται χωρίς κόσμο. Η... εξόριστη ΑΕΚ, που φέτος είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστήσει και να διεκδικήσει την άνοδο στην Α1, υποδέχεται το Παγκράτι. Οι Βαγγέλης Καράμπουλας και Μιχάλης Πολυτάρχου θυμήθηκαν τις... εποχές του Ικάρου και μπήκαν "ζεστοί" στο νέο πρωτάθλημα, ενω σημαντική συμβολή στο διπλό στην Κρήτη απέναντι στον ΟΦΗ είχαν επίσης οι Στέφαν Νίκολιτς, Θοδωρής Τσιότρας και Γιώργος Τσιάκος.

Το Παγκράτι εξέπληξε ευχάριστα στην πρεμιέρα με αντίπαλο τον Φίλιππο Βέροιας. Ο Φώτης Βασιλόπουλος έχει τα κλειδιά της ομάδας, ενώ οι Κωστής Δέδες και Σωκράτης Ψαρόπουλος δίνουν λύσεις όποτε χρειάζεται. Παράλληλα, οι Αλέξης Ράπτης και Τόλης Κουτρούλιας προσφέρουν δύναμη και εμπειρία κοντά στο καλάθι. Το Παγκράτι είναι πολύ επικίνδυνη ομάδα, όμως η ΑΕΚ του Βαγγέλη Ζιάγκου, δύσκολα θα θελήσει να παίξει με τη φωτιά σε μια τόσο δύσκολη έδρα.

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΚΑΠ

Κλειστό: Ιβανώφειο

Ωρα: 17.00, ΚΥΡΙΑΚΗ

Διαιτητές: Ξενικάκης-Τζαφλέρης-Ευφραιμίδης

Info: Πολύ μεγάλο ντέρμπι έχουμε την Κυριακή στο Ιβανώφειο, στον αγώνα με τον οποίο κλείνει το πρόγραμμα της δεύτερης αγωνιστικής. Ποιος θα υπερισχύσει; Ο Ηρακλής ούτε καν θέλει να σκέφτεται το ενδεχόμενο απωλειών. Στην πρεμιέρα κόντρα στην Καβάλα υπήρχε απίστευτη αστοχία και το θετικό είναι πως κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ο Στέφανος Πέρκος δεν συνάντησε καθόλου αγωνιστικά προβλήματα, σε αντίθεση με το προηγούμενο διάστημα. Τα νέα αποκτήματα: Ευθύμης Κοθράς, Αλέξης Μήτσιαλος, Μίρος Τσουμπρίλο, Δημήτρης Σιόλογκας, Σάββας Χρυσόπουλος, Κώστας Τσότσος και Γιάννης Μαλτέσιος αρχίσουν και ενσωματώνονται στο μικρό κορμό που έμεινε από πέρυσι και ο Γηραιός θα είναι ανταγωνιστικός.

Η ΚΑΠ είναι μια ομάδα με χαμηλό μπάτζετ και παίκτες με πολλά κιλά... καρύδια, που παρότι οι "ειδήμονες" τους έχουν ξεγραμμένους, είναι αποφασισμένοι να κάνουν αρκετές ζημιές, εξασφαλίζοντας παράλληλα την παραμονή τους στην κατηγορία. Οι Σωτήρης Μπουρδάνος και Παύλος Καρβούνης προσφέρουν ηγετική στόφα στην περιφέρεια, παίρνοντας υπερπολύτιμες βοήθειες από τον Τάσο Καρτέρη, ενώ στις υπόλοιπες θέσεις ξεχωρίζουν οι Νίκος Μαντζιώρης, Γιώργος Ζερβός, Ανδρέας Ψαρόπουλος και Γιάννης Αναγνωστόπουλος. Η νίκη της περασμένης αγωνιστικής κόντρα στον Φιλαθλητικό δείχνει πως... υπάρχει ζωή στο κλειστό του Κοντόπευκου.

Keywords
superbasket, λαυριο, παντελιδης, μουμπαρακ, σερρες, νέα, ροζ, ηλιαδης, νοκ, εμφάνιση, καβαλα, πήχη, ηρακλης, ψυχικο, οφη, σταρ, ΑΕΚ, κρητη, ιβανώφειο, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , πετρουλα dvd, αλλαγη ωρας, αξια, γιαννης ρουσακης, σταυρος δημας, πανο ηρακλη, θανασης γιαννακοπουλος, φωτια, αλλαγη ωρας 2013, αποτελεσματα, βασιλοπουλος, βημα, δουλεια, εδρα, ηττα, κοντρα, οφη, παιχνιδια, προγραμμα, σταρ, σωκρατης, τα νεα, το βημα, απωλεια, αστερια, βομβες, γεγονος, γηπεδο, δεδες, διαστημα, δυναμη, δειχνει, δωσει, διπλο, εγινε, ευκολο, υπαρχει, ενδιαφεροντα, εμφάνιση, εποχες, επτα, ερμης, ζερβος, ζημια, ζωη, ζωγραφου, θετικο, θοδωρης, ιβανώφειο, κιλα, λαθη, λαυριο, μικρο, νηαρ ηστ, νικη, νικο, νοκ, ομαδα, ουσιαστικα, ποιοτητα, ροζ, προβληματα, ρυθμιστες, σαββας, σαββατο, τασος, φυλλο, φοντα, ψυχικο, δημητρης, χωρα, κλειστο, κωστας, κυριακη, ομαδες, παυλος, παιχνιδι, πήχη, superbasket, σωτηρης, τολης, θανασης, θανος, θεσεις
Τυχαία Θέματα