Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ | Σπαθάρη: "Ημουν σίγουρη ότι θα βάλω το τρίποντο"

Γιασεμή Σιαμαντούρα, Νταϊάνα Ντέλβα και η μεγάλη πρωταγωνίστρια Κατερίνα Σπαθάρη μίλησαν για την μεγάλη νίκη επί των Εσπερίδων αλλά και την δύσκολη συνέχεια που περιμένει τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να επικρατήσει των Εσπερίδων (80-87) σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε μετά από δύο παρατάσεις. Η προπονήτρια και οι δύο παίκτριες του Παναθηναϊκού μίλησαν στην επίσημη ιστοσελίδα

της γυναικείας ομάδας μπάσκετ της ομάδας:
Η Γιασεμή Σαμαντούρα απένειμε τα εύσημα στις παίκτριες της:
- Που αποδίδετε τη νίκη στο τέλος;

"Εμείς είχαμε κάποιους στόχους στο παιχνίδι μας. Τα παιδιά δεν έχασαν καθόλου την αυτοσυγκέντρωσή τους. Ό,τι τους είχα πει το έπραξαν μέχρι το τέλος. Ο στόχος μας ήταν να πάει η μπάλα μέσα στις ψηλές, είτε στην Κοσμά είτε στην Ντέλβα, και από εκεί να βγάλουμε ξεμαρκάριστα σουτ ή να πετύχουμε καλάθι και φάουλ με την Ντέλβα. Συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια για τη νίκη.
".

- Η ομάδα μετά τα Χριστούγεννα παρουσιάζει μια μεγαλύτερη σταθερότητα...

"Στην αρχή δεν υπήρχε κάποιος συγκεκριμένος κορμός, είχαμε καινούργιες παίκτριες και οπωσδήποτε μεταξύ τους υπήρχε μία ανομοιογένεια. Τελικά με την προπόνηση καταφέραμε να επιτύχουμε αυτό το δέσιμο, το οποίο έγινε σταδιακά, ήθελε λίγο χρόνο, και επίσης βοήθησε και ο ερχομός της Τσέλσι Σουίρς".

- Για τη συνέχεια στο πρωτάθλημα;

"Εμείς βρισκόμαστε εντός στόχων. Κάθε παιχνίδι το κοιτάμε διαφορετικά και χτυπάμε τον κάθε αντίπαλο που βρίσκουμε μπροστά μας.

- Το φάιναλ φορ του Κυπέλλου βρίσκεται στο μυαλό σας;
Θα έρθει και η ώρα για αυτό. Αυτή τη στιγμή προέχουν τα παιχνίδια του πρωταθλήματος".

Η Νταϊάνα Ντέλβα τόνισε πως η συγκέντρωση και η πίστη στο παιχνίδι έφερε την επικράτηση απέναντι στις Εσπερίδες.

- Που αποδίδεις το γεγονός ότι η ομάδα κατόρθωσε να ανατρέψει της εις βάρος της κατάσταση και να πάρει τη νίκη στο τέλος;

"
Η ομάδα κέρδισε γιατί έπαιξε πολύ δυνατά και με ψυχή και ποτέ δεν παράτησε το παιχνίδι μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο".

- Η ομάδα παρουσιάζει στο δεύτερο γύρο μια μεγαλύτερη σταθερότητα στην απόδοσή της απ' ό,τι πριν τις γιορτές...

"Η προσθήκη της δεύτερης Αμερικανίδας έχει δώσει διαφορετική διάσταση, έχει ανοίξει τη ρακέτα και προσφέρει μεγαλύτερο πλουραλισμό στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας.

- Πλέον οι απαιτήσεις αυξάνονται;
Πάντα ο στόχος μας ήταν να μπούμε στην τετράδα ώστε να συμμετέχουμε στα πλέι οφ και έπειτα να μπορέσουμε να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται. Οπότε η σημερινή είναι μια μεγάλη νίκη για την επίτευξη αυτού του στόχου".

- Η ομάδα έχει τη δυνατότητα να κατακτήσει έναν τίτλο στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου;

"
Εφόσον αγωνιστούμε δυναμικά και με πάθος θεωρώ ότι όλα τα αποτελέσματα είναι δυνατά και η ομάδα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει και να κερδίσει το κύπελλο".


Η Κατερίνα Σπαθάρη, με το τρίποντο της οποίας ο Παναθηναϊκός έστειλε το παιχνίδι σε δεύτερη παράταση, εμφανίστηκε χαρούμενη για τη νίκη επί των Εσπερίδων και αισιόδοξη για τη

Keywords
Τυχαία Θέματα