Α ΕΣΚΑΝΑ | Όσκαρ 8ης αγωνιστικής

Ο Πορφύρας έκανε τη μεγάλη έκπληξη στην 8η αγωνιστική της Α' ΕΣΚΑΝΑ, περνώντας νικηφόρα από την Μάνδρα, κι ως εκ τούτου έχει αρκετούς... εκπροσώπους στα όσκαρ του superbasket.gr...

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΝΤΑΔΑ1. Σάββας Νικητάκης (Ερμής Πειραιά)

Ο έμπειρος γκαρντ είχε μια... Οδύσσεια το Σαββατοκύριακο

στη Ρόδο, όμως βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να παίξει τη Δευτέρα και να αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα στην επικράτηση του Ερμή Πειραιά επί του Άρη Νικαίας. Ο Νικητάκης σκόραρε 16 πόντους και έφερε εις πέρας ό,τι του ζήτησε ο Αντώνης Μάντζαρης.

2. Κώστας Κυριακόπουλος (Πορφύρας)

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αποτελεί σημαντικό στέλεχος του Πορφύρα και κόντρα στον Μανδραϊκό ήταν απλά απολαυστικός. Ο πρώην γκαρντ του Αιγάλεω ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του παιχνιδιού, βγάζοντας στο παρκέ την ηγετική του στόφα, απέναντι σε έμπειρους αντιπάλους. Οι 20 πόντοι του μιλούν από μόνοι τους...

3. Ντίνος Σίννης (Μίλων)

Περίπατο έκανε ο Μίλωνας κόντρα στον ΠΕΡΑ, που πάλεψε, αλλά ήταν αδύνατον να κοιτάξει στα μάτια τους Νεοσμυρνιώτες. Σε ένα ματς με πολλούς διακριθέντες, ο Ντίνος Σίννης ήταν καταιγιστικός τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση, κάνοντας τη διαφορά. Η εμπειρία του δυναμικού παίκτη, που σταμάτησε στους 18 πόντους, δίνει άλλον... αέρα στο ιστορικό σωματείο.

4. Θωμάς Γρηγοράκος (ΑΟΝΑ)

Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε ο ΑΟΝΑ, που κατάφερε μετά από μια παλικαρίσια εμφάνιση, να "αλώσει" την έδρα της Ένωσης Νέας Περάμου / Μεγάρων. Ο Στέφανος Τριαντάφυλλος βασίστηκε κυρίως στην άμυνά του, με τον Θωμά Γρηγοράκο να κάνει θραύση στην επίθεση, σκοράροντας 24 πόντους, με 4 εύστοχα τρίποντα.

5. Παύλος Νώντας (Ελευθερία Μοσχάτου)

Τι κι αν σε 4 μήνες γίνεται 40 ετών; Ο Παύλος Νώντας δεν αντέχει μακριά από την πορτοκαλί θεά και παράλληλα με τα προπονητικά του βήματα πρωταγωνιστεί στην Ελευθερία Μοσχάτου. Ο δυναμικός σέντερ οδήγησε τους νεοφώτιστους στην παρθενική τους επικράτηση για φέτος, έχοντας 23 πόντους και μια επιβλητική παρουσία κοντά στο καλάθι.

MVPΚώστας Κυριακόπουλος (Πορφύρας)

HERO OF THE NIGHTΠέτρος Βαμβακάρης (Πορφύρας)

Ο Μανδραϊκός έχει πολύπειρα μέλη στην φροντ λάιν του, όμως ο Πέτρος Βαμβακάρης έδειξε πάθος και αποφασιστικότητα, συμβάλλοντας τα μέγιστα στο σπουδαίο διπλό του Πορφύρα. Ο νεαρός φόργουορντ / σέντερ αγωνίζεται στους Πειραιώτες με υποσχετική από τον Εθνικό και αφήνει θετικές εντυπώσεις, σκοράροντας 16 πόντους στο ντέρμπι.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣΚώστας Κλιγκόπουλος (Πορφύρας)

Ο Πορφύρας δεν έχει στόχο την άνοδο, όμως αφήνει για δεύτερη σερί χρονιά θετικές εντυπώσεις στο πρωτάθλημα της Α' ΕΣΚΑΝΑ. Μετά από τον Ερμή Πειραιά, οι "ερυθρόλευκοι" νίκησαν και τον Μανδραϊκό, με τον Κώστα Κλιγκόπουλο να βάζει τη σφραγίδα του, όντας εξαιρετικά διαβασμένος και αποφασιστικός.

Keywords
Τυχαία Θέματα