Α ΕΣΚΑΝΑ | Όσκαρ 1ης αγωνιστικής

Η 1η αγωνιστική της Α’ ΕΣΚΑΝΑ ανήκει ήδη στο παρελθόν και το superbasket.gr σας παρουσιάζει αυτούς που έκλεψαν την παράσταση, κάτι που θα κάνει αντίστοιχα κάθε εβδομάδα...

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΝΤΑΔΑ

1. Γιώργος Ρουσόπουλος (Μίλων)

Μετά από καλές χρονιές στις εθνικές κατηγορίες ο έμπειρος παίκτης επέστρεψε στον αγαπημένο του Μίλωνα, με στόχο να τον βοηθήσει σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Στο ματς με τον Άλιμο ήταν... καυτός από την περιφέρεια και έκανε

τη διαφορά για το συγκρότημα της Νέας Σμύρνης, έχοντας 21 πόντους με 4 εύστοχα τρίποντα.

2. Ανδρέας Δασκαλούδης (ΝΕΜ)

Η αποχώρησή του από τον Φάρο Κερατσινίου αποτέλεσε το καλύτερο «δώρο» για τους ανθρώπους της ΝΕΜ, που χωρίς να το πολυσκεφτούν του κατέθεσαν πρόταση και τον έφεραν στα Μέγαρα. Μπορεί ο απολογισμός των 15 πόντων να μη συνάδει συνήθως με έναν MVP, όμως η ηγετική του φυσιογνωμία ήταν καταλυτική για τους νεοφώτιστους που πέρασαν νικηφόρα από την έδρα του ΑΟΝΑ.

3. Σάκης Πέττας (ΠΕΡΑ)

Συνεχίζει από εκεί που τελείωσε... Πέρυσι αποτέλεσε έναν από τους πρωταγωνιστές της παραμονής για το ΠΕΡΑ, κάτι που φιλοδοξεί να κάνει και στην τρέχουσα σεζόν. Το ματς με την Ελευθερία Μοσχάτου είχε χαμηλό βαθμό δυσκολία, όμως ο έμπειρος φόργουορντ φρόντισε να δώσει διαστάσεις θριάμβου, σκοράροντας 29 πόντους με 5 τρίποντα.

4. Παντελής Σκουλούδης (Ευρυάλη Γλυφάδας)

Ο 27χρονος φόργουορντ / σέντερ δήλωσε «παρών» στο πρώτο παιχνίδι της χρονιάς, καλύπτοντας επάξια το κενό του αποχωρήσαντα για το Ψυχικό αδερφού του, Στέλιου. Ο Σκουλούδης επέβαλε την κυριαρχία του κοντά στο καλάθι, κέρδισε τις περισσότερες κόντρα στους αντίπαλους ψηλούς και ο απολογισμός των 14 πόντων δεν αντικατοπτρίζει πλήρως τη σημαντική προσφορά του.

5. Μάικ Ευαγγελίτσης (Ερμής Πειραιά)

Η παρουσία του αποτελεί πολυτέλεια για το πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑΝΑ. Ο χαρισματικός σέντερ ξεκίνησε με το «καλημέρα» να δικαιώνει τον Αντώνη Μάντζαρη και την οικογένεια Χρυσοφάκη που τον έφεραν στον Ερμή Πειραιά, πραγματοποιώντας φοβερή εμφάνιση. Ο πρώην σέντερ του Χαλανδρίου φόρτωσε το καλάθι της Δραπετσώνας με 26 πόντους και αναμένεται φέτος να αποτελέσει έναν από τους πρωταγωνιστές της κατηγορίας.

MVP

Ανδρέας Δασκαλούδης (ΝΕΜ)

HERO OF THE NIGHT

Νίκος Μανώλας (Πορφύρας)

Τι κι αν τέλειωσε το ματς με μόλις 5 πόντους; Ο Νίκος Μανώλας ήταν ο... από μηχανής θεός για τον Πορφύρα, καθώς λίγο πριν χτυπήσει η κόρνα της λήξης, ο έμπειρος φόργουορντ / σέντερ μάζεψε το επιθετικό ριμπάουντ μετά από εσκεμμένα άστοχη βολή του Χαραλαμπίδη και με γκολ-φάουλ χάρισε τη νίκη-χρυσάφι στους Πειραιώτες κόντρα στον Άρη Νικαίας.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Βαγγέλης Καβάσιλας (Ευρυάλη Γλυφάδας)

Παρά την αποχώρηση των εξαιρετικά ταλαντούχων Δημήτρη Σταμάτη, Στέλιου Σκουλούδη, αλλά και του Αντώνη Μακρυγιάννη, η καλή δουλειά στην Ευρυάλη Γλυφάδας συνεχίζεται και το μεγαλύτερο μερίδιο ανήκει στον Βαγγέλη Καβάσιλα. Ο έμπειρος τεχνικός εμφανίστηκε διαβασμένος στο παιχνίδι με την Ένωση Νέας Περάμου και με σωστή καθοδήγηση, συνέβαλε τα μέγιστα στο σπουδαίο διπλό των «πρασίνων».

Keywords
Τυχαία Θέματα