Α ΕΣΚΑ | Τα Οσκαρ της 5ης αγωνιστικής και της 8ης αγωνιστικής

Η 8η αγωνιστική της Α’ ΕΣΚΑ ολοκληρώθηκε την Δευτέρα (2/12), ενώ την περασμένη Πέμπτη (28/11) έπεσε η αυλαία της 5ης «στροφής» του πρωταθλήματος με την αναμέτρηση του Απόλλωνα με τον Προμηθέα και το superbasket.gr σάς παρουσιάζει τους πρωταγωνιστές, τις καλύτερες πεντάδες, τους καλύτερους προπονητές αλλά και τους ήρωες των βραδιών.


Οσκαρ της 5ης αγωνιστικής

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΝΤΑΔΑ

1. Παναγιώτης

Δημητρακούλης Πλέι μέικερ (Zωγράφου)
Ο πλέι μέικερ του Ζωγράφου ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του, πρώτος σκόρερ της με 15 πόντους ενώ οργάνωσε πολύ καλά το παιχνίδι του Ζωγράφου στη νίκη επί της Αναγέννησης Πετραλώνων εκτός έδρας.

2. Νίκος Μακρής Γκαρντ/Φόργουορντ (Διαγόρας Δρυοπιδέων)
Ο 35χρονος γκαρντ/φόργουορντ του Διαγόρα ήταν εξαιρετικός στο ματς με τον Άρης Πετρούπολης και με 22 πόντους οδήγησε την ομάδα του στην πέμπτη της νίκη σε ισάριθμα ματς στην Α' κατηγορία Ανδρών.

3. Ταξιάρχης Στρατομήτρος Φόργουορντ (Άγιοι Ανάργυροι)
Ο φόργουορντ των Αγίων Αναργύρων πήρε την ομάδα του από το χέρι και την οδήγησε στη νίκη στην έδρα της Ηλιούπολης πετυχαίνοντας 15 πόντους.

4. Γιώργος Στεφάτος
Το Μαρκόπουλο πήρε τη νίκη με 45-52 επί της Ολυμπιάδας Παπάγου και 31χρονος πάουερ φόργουορντ έδωσε τις λύσεις που χρειαζόταν η ομάδα του. Ο Στεφάτος ήταν ο πρώτος σκόρερ (12π.) του Μαρκόπουλου κι έβαλε το… λιθαράκι του, ώστε η ομάδα του να φτάσει στην δεύτερη φετινή της επιτυχία.

5. Νίκος Σιλιτζήρης
Ο σέντερ των Μελισσίων ήταν απολαυστικός στη νίκη (64-57) των γηπεδούχων επί του Εύνικου. Ο 27χρονος σέντερ πέτυχε 17 πόντους ήταν ο κυρίαρχος στις δύο ρακέτες.

MVP
Η αναμέτρηση της Ηλιούπολης με τους Αγίους Αναργύρους επιφύλασσε μία έκπληξη. Ο Ανρέας Δρακόπουλος (φωτό) ντεμπούταρε με την φανέλα της ομάδας του Ηλία Στρατικόπουλου και με το «καλημέρα» έδειξε πως θα αποτελέσει ένα από τα σημαντικά «όπλα» των Αγιων Αναργύρων. Ο νεοφερμένος γκαρντ στους Αγίους Αναργύρους ολοκλήρωσε με 12 πόντους, αλλά ο «παλιός» Ταξιάρχης Στρατομήτρος (15π.) ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης αλλά και της αγωνιστικής.

ΗΕROES OF THE NIGHT
Παναγιώτης Δημητρακούλης (Zωγράφου) –Νίκος Καρούζος (Προμηθέας)
Για πρώτη φορά φέτος έχουμε δύο ήρωες της αγωνιστικής, καθώς το βραβείο μοιράζονται ο Παναγιώτης Δημητρακούλης του Ζωγράφου και ο Νίκος Καρούζος του Προμηθέα.
Το παιχνίδι της Αναγέννησης Πετραλώνων με την ομάδα του Ζωγράφου φαινόταν πως θα οδηγηθεί στην παράταση, αλλά ο Παναγιώτης Δημητρακούλης είχε διαφορετική άποψη καθώς με δικό του λέι απ διαμόρφωσε το τελικό 60-62 και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Ηλίας Στρατικόπουλος (Άγιοι Ανάργυροι)
Οι Άγιοι Ανάργυροι πέρασαν στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής από την Ηλιούπολη Και φυσικά η εικόνα που παρουσιάζουν οφείλεται στον προπονητή τους, Ηλία Στρατικόπουλο.
Η αναμέτρηση του Απόλλωνα με τον Προμηθέα ξεκίνησε στις 11 Νοεμβρίου και ολοκληρώθηκε στις 28 του μήνα, με την ομάδα να παίρνει τη νίκη με 57-60 και τον Νίκο Καρούζο να πρωταγωνιστεί. Ο Καρούζος με 2/2 βολές έκανε το 51-54, στη συνέχεια έκλεψε την μπάλα, κέρδισε φάουλ και κρατώντας την ψυχραιμία του έδωσε σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του (51-56), η οποία πήρε εν τέλει τη νίκη.

Τα Οσκαρ της 8ης αγωνιστικής

Καλύτερη πεντάδα

1. Παναγιώτης Δημητρακούλης (Ζωγράφου)

Βλέποντας κανείς το στατικό μπορεί να συμπεράνει πως άλλοι παίκτες του Ζωγράφου είχαν πιο σημαντική παρουσία από τον 29χρονο πλέι μέικερ. Όποιος έχει δει, όμως, το παιχνίδι είναι σίγουρο πως θα κρίνει σωστή την επιλογή ο Παναγιώτης Δημητρακούλης να είναι στην κορυφαία πεντάδα της αγωνιστικής. Αφού πλην των 7 πόντων που πέτυχε, την σπουδαία άμυνα που έπαιξε και το καθαρό μυαλό που επέδειξε τόσο οργανωτικά όσο και δημιουργικά ήταν και ο ήρωας της ομάδας του στο ματς με τον Διαγόρα. Στην κατηγορία hero of the night θα δείτε το γιατί.

2. Θάνος Καραθανασόπουλος (Προμηθέας)

Ο γκαρντ του Προμηθέα ήταν εντυπωσιακός στη νίκη της ομάδας του επί της Τριγλίας καθώς προσέφερε και στις δύο μεριές του παρκέ. Ήταν καλός δημιουργικά ενώ τελείωσε το ματς με 18 πόντους και 4 τρίποντα.

3 . Αντώνης Κουτσουβάς (Απόλλωνας)

Εξαιρετικός για ακόμη μια αγωνιστική ο φόργουορντ του Απόλλωνα, βοήθησε την ομάδα του να φτάσει σε ακόμη μια νίκη, την πέμπτη σε οκτώ παιχνίδια, και να αρχίσει να ονειρεύεται είσοδο στην πλέι οφ. Απέναντι στη Μελίσσια τελείωσε το ματς με 24 πόντους.

4. Λεωνίδας Θαλασσινός (Εύνικος)
Ο φόργουορντ του Εύνικου ήταν ο κορυφαίος στη νίκη της ομάδας του με 67-62. Με τους 24 πόντους που πέτυχε έδωσε στην ομάδα του τη νίκη που την διατηρεί στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας.

5. Αριστοτέλης Φουντάς (Άρης Πετρούπολης)
Ο 27χρονος φόργουορντ ήταν ο κυρίαρχος στις δύο ρακέτες στο εκτός έδρας παιχνίδι του Άρη Πετρούπολης με τους Αγίους Αναργύρους. Τελείωσε το παιχνίδι με 12 πόντους, μάζεψε αρκετά ριμπάουντ και βοήθησε την ομάδα του να πάρει το σπουδαίο διπλό.

HERO OF THE NIGHT
Παναγιώτης Δημητρακούλης (Ζωγράφου)
Στα 9'' πριν το τέλος κέρδισε φάουλ και είχε την ευκαιρία με 2/2 βολές να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του που ήταν πίσω με 59-60. Και το έκανε. Ο Διαγόρας Δρυοπιδέων αστόχησε με τον Κουμπούρα στην τελευταία επίθεση και ο Δημητρακούλης έβαλε τέλος στο αήττητο σερί εφτά αγώνων της ομάδας του Παύλου.

MVP
Αντώνης Κουτσουβάς
Ο φόργουορντ του Απόλλωνα υπήρξε καταλυτικός, ώστε η ομάδα του να φύγει με το διπλό από τα Μελίσσια και η απόδοσή του ήταν αρκετή για να του χαρίσει τον τίτλο του πολυτιμότερου της αγωνιστικής. Ο Κουτσουβάς έχει φροντίσει μέχρι στιγμής να βγάλει ασπροπρόσωπους του ιθύνοντες του Απόλλωνα και τον προπονητή του, Μάριο Δεσποτάκη, οι οποίοι το καλοκαίρι τον απόκτησαν από την Αναγέννηση Πετραλώνων.

Προπονητής
Στέλιος Σταϊκόπουλος (Ζωγράφου)
Το «τρένο» του Διαγόρα Δρυοπιδέων έκανε... στάση στου Ζωγράφου. Ο Στέλιος Σταϊκόπουλος βρήκε τρόπο να σταματήσει τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας και να βάλει «φωτιά» στην κορυφή.

Keywords
Τυχαία Θέματα