Α ΕΣΚΑ | Όλα τα πιθανά σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής

Το πρωτάθλημα της Α' ΕΣΚΑ έχει πάρει φωτιά και για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου απομένει μόλις μία αγωνιστική με όλα τα ενδεχόμενα τόσο στην ουρά, όσο και στην κορυφή να είναι ρευστά.

Η επίσημη ιστοσελίδα της ΕΣΚΑ ετοίμασε και σας παρουσιάζει όλα τα πιθανά σενάρια για την άνοδο αλλά και την παραμονή στην κατηγορία.


Αν το πρωτάθλημα τελείωνε χθες, τότε την απευθείας άνοδο θα έπαιρνε το Κορωπί και στα πλέι οφ θα έμπαιναν η Πεντέλη, το Γαλάτσι,

ο Παπάγου και το Χαλάνδρι ενώ την κατηγορία θα αποχαιρετούσαν Άγιος Θωμάς και Απόλλωνας. Υπάρχει, όμως, ακόμη μια αγωνιστική και τα πάντα μπορεί να συμβούν. Ακόμη και ισοβαθμία μεταξύ έξι (!!!) ομάδων στην πρώτη θέση με 44 βαθμούς. 

Το Κορωπί μπορεί να τερματίσει πρώτο και να πάρει την απευθείας άνοδο αν νικήσει τον Τυφώνα. Ό,τι και να γίνει στα υπόλοιπα ματς, εάν το Κορωπί νικήσει τον Τυφώνα, τότε κατακτά το πρωτάθλημα και την απευθείας άνοδο. Το Κορωπί μπορεί να πάρει την απευθείας άνοδο, ακόμη και αν ηττηθεί. Σε εκείνη την περίπτωση, όμως, θα πρέπει να ηττηθούν τόσο η Πεντέλη όσο και το Γαλάτσι.

Απευθείας ανοδος για την Πεντέλη

Η Πεντέλη για να καταφέρει να πάρει την απευθείας άνοδο, θέλει δική της νίκη επί του Χαλανδρίου εκτός έδρας και ήττα του Κορωπίου. Αν νικήσει και νικήσει το Κορωπί, τότε θα είναι δεύτερη ενώ αν χάσει και χάσει και το Κορωπί, πάλι δεύτερη θα είναι αφού υστερεί σε σχέση με το Κορωπί.

Απευθείας άνοδος για το Γαλάτσι

Το Γαλάτσι θέλει νίκη δική του επί του Άρη Πετρούπολης και ήττα τόσο της Πεντέλης όσο και του Κορωπίου. Σε οπαιδήποτε άλλη περίπτωση, το Γαλάτσι δεν μπορεί να ανέβει απευθείας.

Δεν μπορεί την απευθείας άνοδο ο Παπάγος

Η ομάδα του Παπάγου θέλει τη νίκη την τελευταία αγωνιστική επί του Απόλλωνα ώστε να εξασφαλίσει την όσο το δυνατόν καλύτερη θέση στα πλέι οφ. Και αυτό γιατί έχει χάσει το τρένο της απευθείας ανόδου αφού τόσο με το Κορωπί όσο και με την Πεντέλη, υστερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Απευθείας άνοδο για το Χαλάνδρι

Το Χαλάνδρι μπορεί να κάνει τη μεγάλη ανατροπή εάν νικήσει την Πεντέλη και ταυτόχρονα ηττηθεί τόσο το Κορωπί και το Γαλάτσι όσο και η ομάδα του Παπάγου. Σε αυτή την περίπτωση, το Χαλάνδρι θα πάρει την απευθείας άνοδο. Το Χαλάνδρι για να νιώθει 100% σίγουρο, ακόμη και αν δεν πάρει την απευθείας άνοδο, θέλει τη νίκη για να είναι εντός πλέι οφ. Σε περίπτωση ήττας, η ομάδα του Χαλανδρίου μπορεί να μείνει ακόμη και εκτός πλέι οφ, κάτι που θα συμβεί εάν νικήσει ο Ζωγράφου τον Άγιο Θωμά.

Μόνο πλέι οφ για το Ζωγράφου

Καμία περίπτωση να ανέβει απευθείας ο Ζωγράφου αφού για να γινόταν να συμβεί αυτό θα έπρεπε να ηττηθούν και οι πέντε ομάδες που είναι από πάνω του την τελευταία αγωνιστική, κάτι που δεν μπορεί να συμβεί αφού Χαλάνδρι-Πεντέλη παίζουν μεταξύ τους.

Χαμός στην ουρά...

Χαμός αναμένεται να γίνει και στην ουρά της βαθμολογίας αφού τρεις ομάδες παλεύουν για την αποφυγή του υποβιβασμού. Συγκεκριμένα, Άγιος Θωμάς, Μαρκόπουλο και ΔΑΣΑΛ θέλουν να

Keywords
Τυχαία Θέματα