Α ΕΣΚΑ | Κουμαράς: "Αξίζει κάτι παραπάνω το Γαλάτσι"

Tο Γαλάτσι επικράτησε του Ζωγράφου με 64-53 στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία των πλει-οφ της Α ΕΣΚΑ και έκαναν το 2-1 στην σειρά. Πλέον θέλουν άλλη μία νίκη για να βρεθούν στον τελικό και να διεκδικήσουν την άνοδο στην Γ' Εθνική.

Το superbasket.gr συνομίλησε με τον προπονητή του Γαλατσίου, Μάκη Κουμαρά.

Ποιό πιστεύετε οτι ήταν το κλειδί για τη σημερινή επικράτησή σας και πού κρίθηκε το παιχνίδι;

"Μάλλον θέλαμε τη

νίκη περισσότερο απο τους άλλους. Στην αρχή είχαν αμφισβητήσει όλους τους παίκτες, θεωρούσαν πως η ομάδα αυτή θα έπεφτε και τελικά βλέπετε ότι βγήκε πρώτη, σε ισοβαθμία με την Πεντέλη και λόγω του πείσματος των παικτών πήραμε το παιχνίδι".

Κάνατε μια πολύ καλή αρχή, φτάσατε μέχρι στο +20 αλλά κάνατε ενα κακό τρίτο δεκάλεπτο βάζοντας ουσιαστικά και το Ζωγράφου μέσα στο παιχνίδι. Τι πήγε καλά στην ομάδα σας μέχρι το ημίχρονο και τι έφταιξε στο τρίτο δεκάλεπτο;

"Στην αρχή παίξαμε καλύτερη άμυνα. Ξέρετε πως όταν φτάνεις σε ένα όριο ασφαλείας στους +20-25 πόντους, οι διαιτητές αρχίζουν να υποστηρίζουν λίγο περισσότερο αυτόν που είναι απο κάτω. Εμείς αρχίζουμε να αδρανούμε, ο πάγκος και γενικά η ομάδα δηλαδή και έτσι είναι το σύνηθες, να ξαναγυρίζει δηλαδή αυτό το σκορ. Αλλά πάλι έγινε το συνηθισμένο, πήγε μέχρι τους 8-9 πόντους και ξαναγύρισε στα λογικά πλαίσια που έπρεπε να κλείσει. Ο Ζωγράφος εξάλλου είναι καλή ομάδα, με καλό προπονητή, έχουν καλή τεχνική μέσα στον αγωνιστικό χώρο".

Πόσο σημαντική ήταν η στήριξη του κόσμου για την ομάδα σας μιας και γεμίζει κάθε φορά το γήπεδο;

"Το Γαλάτσι είναι μια ομάδα που έχει τη δύναμη, έχει τον κόσμο. Είναι μια ομάδα που δικαιούται παραπάνω απο αυτό που έχει, λόγω κόσμου, λόγω ακαδημιών, προέδρου, διοίκησης. Αξίζει κάτι παραπάνω και νομίζω ότι θα το πετύχει".

Έχετε προβάδισμα στη σειρά ύστερα απο τη σημερινή νίκη. Πόσο σημαντική ήταν η νίκη για εσάς πριν περάσετε στο επόμενο παιχνίδι;

"Το άλλο παιχνίδι είναι ένα παιχνίδι από την αρχή. Αν πάμε με το σκεπτικό ότι κερδίσαμε το πρώτο, θα χάσουμε, αυτό είναι σίγουρο. Εμείς θα πάμε να παίξουμε ενα καινούργιο παιχνίδι και ό,τι καταφέρουμε. Δεν είμαστε αγχωμένοι για το τι θα γίνει γιατί δεν πηγαίναμε για άνοδο. Ήρθαμε για να σώσουμε μια ομάδα. Από εκεί κι έπειτα, νίκη με τη νίκη τα παιδιά χαίρονται, εγώ είμαι ευχαριστημένος".

Τι να περιμένουμε στο επόμενο ματς;

"Είναι νωρίς ακόμα μέχρι την Πέμπτη, πρέπει να δούμε τι θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μέχρι εκείνο το παιχνίδι για να παρουσιαστούμε καλύτεροι. Αυτό είναι το ζητούμενο, να έχουμε καλή ψυχολογία για να παίξουμε το επόμενο παιχνίδι".

Keywords
Τυχαία Θέματα