NBA | «Τελείωσε» από το Ορλάντο ο Τούρκογλου

Παρότι ο Χέντο Τούρκογλου ήθελε πολύ να παραμείνει στο Ορλάντο, η επιθυμία του δεν συμβαδίζει με αυτή των Μάτζικ, οι οποίοι ενημέρωσαν δια στόματος Ρομπ Χένιγκαν πως οι δρόμοι τους χωρίζουν.

Οι «Μαγικοί» είναι η ομάδα της... καρδιάς του Τούρκου φόργουορντ (2,08μ.), καθώς σε αυτούς έπαιξε αρχικά για μια πενταετία (2004-2009), αλλά και τις τελευταίες τρεις σεζόν. Γι’ αυτό, λοιπόν, αποχωρεί σαν φίλος από τον... αγαπημένο του οργανισμό και πλέον καλείται στα 34 χρόνια του να βρει νέο συμβόλαιο στην καριέρα του, που θα είναι πιθανότατα είτε στο NBA,

είτε στην Ευρώπη.

«Σαν σύλλογος σεβόμαστε απεριόριστα τον Χέντο για όσα έχει κάνει για εμάς στην διάρκεια των χρόνων. Πήραμε μια συλλογική απόφαση να κινηθούμε σε μια διαφορετική κατεύθυνση. Όσο θα συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την αποδέσμευσή του, συμφωνήσαμε να παραμείνει μαζί με την οικογένειά του», δήλωσε σε εφημερίδα του Ορλάντο ο τζένεραλ μάνατζερ των Μάτζικ, Ρομπ Χένιγκαν.

Η περασμένη σεζόν ήταν καταστροφική για τον πολύπειρο μπασκετμπολίστα. Ο διεθνής άσος αγωνίστηκε σε μόλις 11 παιχνίδια έχοντας μέσο όρο 2,9 πόντους, προτού τιμωρηθεί τον Φεβρουάριο για χρήση απαγορευμένων ουσιών και μπει στο περιθώριο. Το πράγμα στράβωσε για τον Τούρκογλου, η στάση των Μάτζικ άλλαξε και όλα τα παραπάνω επέφεραν το «διαζύγιο», που είναι αλήθεια πως ήταν αναμενόμενο εδώ και καιρό.

Στα 13 χρόνια παρουσίας του στο NBA, ο Τούρκογλου μετράει 11,9 πόντους (42,6% στα συνολικά σουτ, 38,1% στα τρίποντα, 78,7% στις βολές), 4,2 ριμπάουντ και 3,1 ασίστ ανά 28,5 λεπτά συμμετοχής, έχοντας φορέσει τη φανέλα των Σακραμέντο Κινγκς, Σαν Αντόνιο Σπερς, Ορλάντο Μάτζικ, Τορόντο Ράπτορς και Φοίνιξ Σανς.

Keywords
Τυχαία Θέματα